Gemeente Stekene

De Eetbare Bostuin in Stekene

Welkom in De Eetbare Bostuin , een voed selbos waar we kruiden, bessen en bloemen kweken. Davy leidt je rond in De Eetbare Bostuin. In zijn toontuin laat hij zien hoe je op een eenvoudige manier een eetbare bostuin kan maken. Ook al heb je maar 100 m² plaats. Een bezoek méér dan waard. Davy kweekt plantgoed op volledig natuurlijke wijze waarbij hij oog heeft voor het ecosysteem en...

Wanneer

  • 25 mei ’24 (za)
    van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

€ 16,00 (Met korting - 8.00 - 8,00 euro)

Locatie

naam
De Eetbare Bostuin
adres
Kapellestraat 139190 Stekene

Contact

Telefoon
03 775 44 84
Telefoon
03 775 44 84
e-mail
info@avansa-wd.be
e-mail
info@avansa-wd.be
website
https://avansa-wd.be

Info

Welkom in De Eetbare Bostuin, een voedselbos waar we kruiden, bessen en bloemen kweken. Davy leidt je rond in De Eetbare Bostuin. In zijn toontuin laat hij zien hoe je op een eenvoudige manier een eetbare bostuin kan maken. Ook al heb je maar 100 m² plaats. Een bezoek méér dan waard.



Davy kweekt plantgoed op volledig natuurlijke wijze waarbij hij oog heeft voor het ecosysteem en de uitdagingen van een droge zandgrond. Het resultaat is een unieke selectie van eetbare en wilde planten geselecteerd voor deze uitdagende omgeving, van adderwortel tot zwartmoeskervel. Davy leidt je rond in De Eetbare Bostuin en geeft tekst en uitleg bij het evenwichtig ecosysteem dat hij betracht. Eéntje waarbij zowel mens, dier, plant en planeet optimaal floreren. In zijn toontuin laat hij zien hoe je op een eenvoudige manier een eetbare bostuin kan maken. Ook al heb je maar 100 m² plaats.  Een bezoek méér dan waard. Thee is inbegrepen in de prijs.
Na de rondleiding is er mogelijkheid tot aankopen van planten (niet inbegrepen in de prijs).
Inschrijven is noodzakelijk.

In samenwerking met Dienst Natuur en Milieu Stekene

Activity Members: Davy Le Compte
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP