Gemeente Stekene

Wandeling doorheen de bossen van Sint-Janssteen - NL (5 km)

Deze informatie is niet meer actueel!
Deze wandeling gaat door het waterwingebied van de Nederlandse maatschappij Evides. Een mooi en goed onderhouden gebied net over de grens waar wandelen een feest is. Graag vooraf inschrijven via onze website! Schrijf je hier snel en eenvoudig in via onze website Afstand : 5 km Reliëf : Vlak Moeilijkheidsgraad : Makkelijk Vertrekpunt : Van Hogendorplaan 2, 4565 EP Kapellebrug (NL) – 25 m over ...

Wanneer

  • 27 februari ’18 (di)
    van 14.00 u tot 16.30 u

Prijs

€ 2,00 (Basistarief: 2,00 €; leden Effen Weg: 0,00 €)

Locatie

naam
Clingse Bossen
adres
Van Hogendorplaan 29190 Stekene

Info

Deze wandeling gaat door het waterwingebied van de Nederlandse maatschappij Evides. Een mooi en goed onderhouden gebied net over de grens waar wandelen een feest is. Graag vooraf inschrijven via onze website!

Schrijf je hier snel en eenvoudig in via onze website

Afstand : 5 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
Vertrekpunt : Van Hogendorplaan 2, 4565 EP Kapellebrug (NL) – 25 m over grens op baan St.Niklaas – Hulst
Begeleider : Karel De Block (0494 33 11 92) – karel@effenweg.be


We vertrekken op de parking naast het rond punt net over de grens in Nederland voor een wandeling van 5 km door het westelijke gedeelte van het waterwingebied van Evides. Via onverharde wegen en langs bufferkanalen die zorgen voor wateropslag in de winter, het water dat wordt opgepompt wordt gebruikt als industriewater voor bedrijven in Sluiskil en Antwerpen, maar kan ook voor drinkwater dienen in Zeeuws Vlaanderen. Het gehele gebied bestaat uit circa 450 hectare en is voor Zeeuwse begrippen een zeer bijzonder gebied. Dit komt omdat het gelegen is in het dekzandgebied. Dit bestaat uit kalkarm zand en is het ook wat hoger gelegen. Deze factoren bepalen het gebruik van het landschap en de planten en dieren die hierbij horen. Na deze heel mooie wandeling kunnen we nog even nakaarten in cafe “De Grens”.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven, de plaatsen zijn beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP