Gemeente Stekene

Time within time - hedendaagse kunst/collages/asemblages/installaties

Deze informatie is niet meer actueel!
Dompel je onder in kunst, of zoals 'De Morgen' het zegt: 'Hoog tijd voor kunst'. Met drie tentoonstellingen en diverse kunstprojecten is er genoeg te zien om een dag door te brengen bij de Verbeke Foundation. De tentoonstellingen zijn van donderdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur vrij te bezoeken of op afspraak met een rondleiding. Annie Debie | retrospectief 1959-2018: Mijn werk is sterk ...

Wanneer

 • 21 november ’18 (wo)
  -
  21 november ’19 (do)
  maandag
  Gesloten
  dinsdag
  Gesloten
  woensdag
  Gesloten
  donderdag
  van 11u. tot 18u.
  vrijdag
  van 11u. tot 18u.
  zaterdag
  van 11u. tot 18u.
  zondag
  van 11u. tot 18u.

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; Kinderen tm 14 jaar onder begeleiding ouders: 0,00 €; 60+: 11,00 €; Groepen vanaf 12 persone per persoon: 10,00 €; Anders validen: 6,00 €; Pers: 6,00 €; Jaarabonnement: 35,00 €)

Locatie

naam
Verbeke Foundation
adres
Westakker 19190 Kemzeke (Stekene)

Contact

Telefoon
+32 (0)3/789.22.07
e-mail
info@verbekefoundation.com

Info

Dompel je onder in kunst, of zoals 'De Morgen' het zegt: 'Hoog tijd voor kunst'. Met drie tentoonstellingen en diverse kunstprojecten is er genoeg te zien om een dag door te brengen bij de Verbeke Foundation. De tentoonstellingen zijn van donderdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur vrij te bezoeken of op afspraak met een rondleiding.

Annie Debie | retrospectief 1959-2018:
Mijn werk is sterk verhalend. Het laat zich lezen en ontcijferen als gedichten. Met allerlei afgedankte, gerecupereerde materialen maak ik een lang verhaal, een geschiedschrijving van de verbeelding.
Reeds van begin jaren 60 maak ik beelden, objecten, kastjes met relikwieën, waarin meestal de wereld van man en vrouw opnieuw vorm krijgt. Zo breng ik een inventaris van wat ik beleef.
Emoties, belevingen staan centraal. In elk werk schuilt een verhaal, een geschiedenis. In feite is het geheel van werken één groot verhaal van geboorte, leven, liefde en dood.
Een aantal objecten en vormen komt regelmatig terug, symbolisch geladen: de hand, de slang, de biljartbal, de spiegel, de schelp, het schaakspel…
De relatie tussen woord en beeld is belangrijk, vandaar sommige woordspelingen in de titels.
Met een kunst welke gecatalogeerd wordt tot het post-dadaïsme en surrealisme, sloot ik me in 1965 aan bij de internationale kunstbeweging 'Phases' te Parijs onder leiding van de Franse dichter Eduard Jaguer. Dit in navolging van de grote surrealistische school met leider André Breton.
In 1969 kreeg ik een vermelding van 'De jonge Belgische Schilderkunst'.
Een criticus noteerde in Le Soir: “lnquiétantes visions chargées de sens et d'éternité”. (“Onrustbarende visioenen beladen met betekenis en eeuwigheid“)
TIME WITIN TIME
Wie de Verbeke Foundation bezoekt stapt vrijwel onmiddellijk in een andere tijdsbeleving. 'Time within time' is een tentoonstelling die daarom in alle opzichten past bij de Verbeke Foundation. Tijd is een 'objectieve' component in ons leven, meetbaar en mechanisch, maar is ook gebonden aan subjectieve ervaring. De uiteenlopende manieren waarop tijd wordt benaderd door de kunstenaars in de tentoonstelling plaatsen het begrip tijd in diverse perspectieven.
Met Gabrielle Camusat, Ivan Henriques, Humans since 1982, Joost Mollen, Margriet Luyten, Anne Manteleers, Johan Opstaele & Johan Vaneessen, Michiel van Overbeek, Marcin Rusak, Dries Verhoeven en Mels van Zutphen.

SBK BEZOEKT VERBEKE FOUNDATION
SBK Kunstuitleen & Galerie uit Amsterdam heeft een bijzondere kunstcollectie die in 1955 is ontstaan uit een verzameling kunstwerken van Amsterdamse kunste-naars. De verzameling is door de jaren heen uitgegroeid tot een collectie van internationale allure, een bijzonder cultureel erfgoed. De passie voor verzamelen bracht Geert Verbeke en John Loose, voormalig directeur van SBK Amsterdam, samen. Deze ontmoeting heeft de kiem gelegd voor de tentoonstelling 'SBK bezoekt Verbeke Foundation' met een selectie van een honderdvijftigtal bijzondere collages en assemblages uit de archieven van SBK. Vanuit de individuele aandacht van de particu-liere woningen, waar de werken via de uitleen hun weg naartoe vonden, gaan de werken nu voor het eerst op grotere schaal een dialoog met elkaar aan in een museale setting. De tentoonstelling werd samengesteld door Geert Verbeke en curator Marie Verboven van de Verbeke Foundation, samen met Vera Schoffelen, artistiek direc-teur van SBK en Marjoleyn van Dijk, curator en collectie-beheerder van SBK, en is te zien in het Collagemuseum.

PROJECTEN:
Klaas Bullynck, Marjolijn Dijkman & Toril Johanssen, Eshter Kokmeijer, Frederik Lizen, Johan Opstaele, Verhalis

16 december: bookreleases 'Catalogus permanente tentoonstelling', Johan Opstaele's 'Black meets White' en album release tour Anna Rune

Bron: UiTinVlaanderen.be

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP