Gemeente Stekene

Insectenwandeling in het Steengelaag te Stekene

Het Steengelaag kent heel wat diverse biotopen, dit staat garant voor een grote rijkdom aan insecten. Op onze bloemrijke graslandjes treffen we diverse soorten vlinders en libellen aan, beide op zoek naar voedsel. Op de zomereiken langsheen het wandelpad vinden we heel wat gallen in allerlei maten en formaten. Ook de berenklauw staat nog in bloei, en deze is interessant voor zweefvliegen, ...

Wanneer

  • 20 september ’20 (zo)
    van 14.00 u tot 17.00 u

Locatie

naam
Ontmoetingscentrum De Statie
adres
Spoorwegwegel 19190 Stekene

Info

Het Steengelaag kent heel wat diverse biotopen, dit staat garant voor een grote rijkdom aan insecten. Op onze bloemrijke graslandjes treffen we diverse soorten vlinders en libellen aan, beide op zoek naar voedsel. Op de zomereiken langsheen het wandelpad vinden we heel wat gallen in allerlei maten en formaten. Ook de berenklauw staat nog in bloei, en deze is interessant voor zweefvliegen, wantsen en kevers die op zoek zijn naar nectar.

Dit is ook een top-activiteit voor kinderen ze kunnen zelf op zoek gaan gewapend met een vlindernetje en loepepotje (zeker meebrengen als je dit hebt) naar al deze kriebelbeestjes.

 

 

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP