Gemeente Stekene

Maatregelen tegen het Coronavirus

In de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 27 maart, is beslist de eerder genomen maatregelen (= de verstrengde maatregelen van woensdag 18 maart om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken en om de volksgezondheid te beschermen) te verlengen met twee weken, dus tot en met 19 april 2020. Ze kunnen daarna nog twee weken worden verlengd, d.w.z. tot en met 3 mei 2020. De situatie zal in elk geval voortdurend geëvalueerd worden. De Nationale Veiligheidsraad zal daarvoor op gezette tijdstippen bijeen komen. 

De algemene en belangrijkste basisrichtlijnen zijn:

Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven en zoveel mogelijk contact met anderen vermijden. Het openbare leven valt in ons land zo goed als volledig stil. Enkel noodzakelijke verplaatsingen (werk, dokter of apotheek, eten kopen) zijn nog toegelaten.

De gekende hygiënische maatregelen (grondig en regelmatig handen wassen) en social distancing (minstens 1,5 m afstand houden) blijven gelden.

Hier vind je alle maatregelen die onze gemeente neemt tegen het Coronavirus. Deze informatie wordt regelmatig aangevuld en geactualiseerd.

 
 
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP