Gemeente Stekene

Maatregelen tegen het Coronavirus

In de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 15 april, is beslist de eerder genomen maatregelen (om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken en om de volksgezondheid te beschermen) te verlengen tot en met 3 mei 2020. De situatie zal in elk geval voortdurend geëvalueerd worden. 

In de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april, werd, op basis van een advies van de GEES, de exitstrategie voorgesteld. Bemoedigende indicatoren zoals de vermindering van het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames of het afvlakken van de curve van overlijdens, maken het mogelijk om zeer geleidelijk te gaan afbouwen. Maar de overheid benadrukt dat het virus nog altijd op ons grondgebied aanwezig is en gevaarlijk blijft.

Gefaseerde afbouwstrategie

De strikte inperkingsmaatregelen blijven tot en met 3 mei van kracht. Daarna zou België kunnen beginnen met de geleidelijke afbouw van de maatregelen, als de omstandigheden het toelaten (= fase 1A).

In de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 6 mei werd de volgende fase voorgesteld (= fase 1B). Deze is sinds zondag 10 en maandag 11 mei van kracht. 

In de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 13 mei werd fase 2 van de exitstrategie voorgesteld. Deze fase ging in op maandag 18 mei

In de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 3 juni werd fase 3 van de exitstrategie voorgesteld. Deze fase ging in op maandag 8 juni

In de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 24 juni werd de volgende fase (= fase 4) voorgesteld. Deze gaat in op woensdag 1 juli.

Regels blijven van kracht

We benadrukken dat de belangrijkste basisregels van kracht blijven, ongeacht de afbouwfase waarin we ons bevinden. Algemene richtlijnen als:

  • het beperken van contact met anderen
  • het respecteren van veilige afstanden (social distance van minstens 1,5m)
  • goede hygiënische reflexen (regelmatig en grondig handen wassen, gebruik van papieren zakdoekjes, niezen in elleboog,...) 

blijven in alle fasen heel belangrijk. 

Hier vind je alle maatregelen die onze gemeente neemt tegen het Coronavirus. Deze informatie wordt regelmatig aangevuld en geactualiseerd.
 
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP