Gemeente Stekene

Maatregelen tegen het Coronavirus

 

Het Overlegcomité heeft op 17 november 2021 de coronasituatie in ons land besproken en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk. Een strikte naleving is noodzakelijk als we een lockdown willen vermijden.

Omdat de coronasituatie in ons land enorm slecht is, besliste het Overlegcomité op 26 november 2021 al opnieuw over een nieuw pakket maatregelen, het zogenoemde winterpakket

Om de druk op de zorg te verminderen, besliste het Overlegcomité op 3 december 2021 om vanaf 4 december 2021 de leeftijd van de mondmaskerplicht te verlagen, om binnenactiviteiten te beperken en werd een breed onderwijspakket vastgelegd. De maatregelen in het onderwijs gaan in op 6 december 2021. 

Het Overlegcomité heeft op 22 december 2021 de coronasituatie in ons land besproken en stelt vast dat de omikronvariant aan een snelle opmars bezig is. Daarom kiest het Overlegcomité voor een aanpak van voorzichtigheid en scherpt het met ingang van zondag 26 december 2021 de beschermingsmaatregelen aan.

Het Overlegcomité heeft op 6 januari 2022 de coronasituatie besproken en geëvalueerd.
- Alle geldende maatregelen blijven van kracht.
- De nieuwe regels rond quarantaine en teststrategie gaan in vanaf maandag 10 januari 2022.
 
Het Overlegcomité heeft 21 januari 2022 de coronabarometer goedgekeurd. De maatregelen op basis van de barometer zullen ingaan op vrijdag 28 januari 2022 onder code rood. Ook wordt het Covid Safe Ticket vanaf 1 maart aangevuld met het boostershot. Andere maatregelen vanaf 28 januari
 
Het Overlegcomité besliste op 11 februari 2022 dat vanaf 18 februari de coronabarometer naar code oranje schakelt. Zo verdwijnt onder meer het sluitingsuur in de horeca en kan het nachtleven opnieuw open. Ook alle publieksevenementen binnen en buiten zijn toegelaten. Telewerk is niet langer verplicht, maar blijft wel aanbevolen. Andere maatregelen vanaf 18 februari
 
Vanaf 7 maart 2022 schakelt de coronabarometer naar code geel. Dat heeft het Overlegcomité op vrijdag 4 maart 2022 beslist. Zo verdwijnt onder meer het Covid Safe Ticket in de horeca en vervallen beperkingen voor evenementen - lees hier meer info. Ook de epidemische noodsituatie en de federale fase van het nationaal noodplan worden na twee jaar afgeblazen.
 
--> Onderaan deze pagina vind je de belangrijkste maatregelen van het Overlegcomité, maar ook van de gemeente, per hoofdstuk terug.
--> www.info-coronavirus.be 

Basisregels

We benadrukken dat de belangrijkste basisregels van kracht blijven, ongeacht de fase waarin we ons bevinden.
  1. De hygiëneregels blijven belangrijk: was en/of ontsmet regelmatig je handen.
  2. Respecteer nog steeds de afstandsregels (1,5 meter).
  3. Draag het mondmasker waar nodig en verplicht.
  4. Activiteiten vinden het best buiten plaats. Als het niet kan, moeten de ruimtes voldoende verlucht worden. Ventilatie is heel belangrijk in de strijd tegen het virus. 
Deze informatie wordt regelmatig aangevuld en geactualiseerd.
Laatste update: 9 maart 2022
 
 
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP