Gemeente Stekene

Kerstweekend in Stekene - 20-22 december

Dit jaar wordt niet enkel een kerstmarkt georganiseerd in het centrum van Stekene, maar baadt het hele weekend van 20 tot en met 22 december in de kerstsfeer.

 

Vrijdag 20 december: Laatavondshopping in kerstsfeer van 18 tot 21 uur

Geniet van de mooiste kerstetalages en beslis welke Stekense handelaar de titel 'mooiste kerstetalage 2019' mag dragen. Wie die avond een Stekense cadeaubon aankoopt bij de dienst Toerisme, krijgt niet alleen een exclusieve feestverpakking maar maakt bovendien kans om zelf een cadeaubon ter waarde van 25 euro te winnen.

De deelnemende handelaars vind je in bijlage.

Hou je van kerstmuziek en wil je graag de kerstsfeer extra komen opsnuiven? Dan moet je zeker langskomen, want het kinderkoor van de 7-Sprong voorziet ons weer van hemelse kerstliedjes, en wie weet… komt de kerstman wel langs?

 

Zaterdag 21 december: Kerst op de zaterdagmarkt

Op zaterdag krijg je bij elke aankoop op de zaterdagmarkt een wenskaartje waarmee je een warme wens kan doen voor iemand. Van 09.30 tot 11.30 uur kan je je wens in de boom hangen en kan je op de foto bij de kerstman en zijn elfjes. Leuk weetje: die foto kan je misschien nog gebruiken als kerstkaartje, want je krijgt je foto meteen mee!

 

Zondag 22 december: Kerstmarkt en kerstloop

Op zondag 22 december 2019 vindt vanaf 14 uur een gezellige kerstmarkt plaats op het marktplein van Stekene, georganiseerd in samenwerking met het gemeentelijke feestcomité. Op onze kerstmarkt kan je terecht bij talrijke kramen van verenigingen, ambachtslui en middenstanders in een aangename eindejaarsfeer. 's Middags tussen 13 en 18 uur wordt opnieuw een kerstloop  georganiseerd. Klik hier voor meer info over de verkeersvrije zone en omleidingen.

Om 18.30 uur voorzien we voor een eerste keer geluidsarm vuurwerk. Dit vuurwerk is stiller dan traditioneel vuurwerk. Geluidsarm vuurwerk is weliswaar niet geluidsvrij. Het brengt minder luide ploffen voort omdat er minder buskruit gebruikt wordt. Vooral voor honden, katten, paarden en andere dieren zorgt dit voor een wereld van verschil. Om de knallen te compenseren, wordt het vuurwerk aangevuld met muziek en een lasershow.

Wil je deelnemen of meer info ? Neem dan contact op met de dienst Evenementen, via T 03 790 03 75 of E evenementen@stekene.be.

op 18 november 2019
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP