Gemeente Stekene

Stekene strooit

Gladde wegen door sneeuw of ijzel. De gemeente Stekene is goed voorbereid en doet er alles aan om de veiligheid te garanderen. Elk jaar wordt een strooiprogramma opgesteld.

Strooiplan

Stekene volgt de weersvoorspellingen op de voet met een professioneel computerprogramma. Indien nodig wordt er gestrooid. Hierbij wordt een vooropgesteld strooiplan gevolgd. Bijgevoegd vind je het strooiprogramma.

Voor de opstelling van die strooiroutes is rekening gehouden met de functie van de weg en de woondichtheid. Zo is het de bedoeling dat bijna niemand meer dan een kilometer moet rijden om tot op een sneeuwvrije weg te geraken. Pas als de straten van de hoofdroute in goede staat verkeren, wordt begonnen met de nevenroute. In doodlopende straten wordt niet gestrooid. Om strooizout effectief te laten werken, moet er een minimale passage zijn.

Voor de gewestwegen zoals de E34, de N403 en de parallelwegen zorgt de Vlaamse overheid.


Ga je zelf aan de slag?

Haal op tijd zout in huis. Wanneer het sneeuwt, is strooizout vaak moeilijk te verkrijgen. Strooizout kan je niet kopen bij het gemeentebestuur. Daarvoor kan je tijdens de wintermaanden terecht bij de meeste supermarkten en doe-het-zelfzaken. Denk ook aan het milieu en strooi niet meer zout dan nodig.

 

Verplichtingen voor inwoners bij sneeuw en vorst

  • Bij vriesweer mag je geen water gieten (of laten lopen) op de openbare weg.
  • Gooi geen sneeuw of ijs, afkomstig van privé-eigendommen, op de weg.
  • Veeg bij sneeuw en ijzel je voetpad schoon, zodat voldoende ruimte ontstaat voor voetgangers. Hoop de sneeuw op aan de rand van het voetpad (en dus niet op de rijbaan) zonder de weggebruikers te hinderen. Hou rioolmonden en -goten vrij.
  • Doe het nodige om je voetpad gladvrij te houden.

Deze regels kan je ook nalezen in het bijgevoegd Algemeen Politiereglement (GAS-reglement).

Klik hier voor meer info over gemeentelijke administratieve sancties (GAS).

 

op 21 oktober 2019
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP