Gemeente Stekene

Gratis busvervoer op zaterdag via De Lijn

Al enkele jaren kunnen inwoners van Stekene zich op zaterdag binnen de gemeentegrenzen gratis verplaatsen via de bussen van De Lijn. De gemeente betaalt de rit (1 heen- en 1 terugrit) van 2,30 euro en de reiziger krijgt van de buschauffeur een nulbiljet.

Hier vind je op welke lijnen dit voordeeltarief geldig is. Ook voor de belbus die op zaterdag binnen de gemeentegrenzen rondrijdt, is dit van toepassing.

Meestal wordt van deze dienstverlening gebruik gemaakt om naar de zaterdagmarkt te gaan of om te winkelen in het centrum, maar je kan gerust ook een andere gratis verplaatsing maken met een Lijnbus (bv. route die centrum Stekene niet doorkruist).

Omschakeling naar digitale tickets

Vanaf 1 juli 2020 worden geen tickets meer aangeboden door de chauffeurs. Vanaf dan gebeurt de betaling alleen nog maar elektronisch, ook voor een ticket van 0 euro.

Je kan op twee manieren je gratis ticket bekomen:
  • Via een sms-bericht: je stuurt een sms ‘Stekene markt’ naar het nummer 4884 en ontvangt een bericht een sms-ticket ‘DL Stekense Markt’ (ook al hoef je niet op de markt te zijn) terug waarmee je 1 heen- en 1 terugreis kan maken. Toon het sms-ticket aan de chauffeur als je opstapt.
    Let op:
    • Je ontvangt enkel op zaterdag een geldig sms-ticket.
    • Je betaalt zelf de kostprijs van 0,15 euro voor het versturen van het bericht.
  • Via de gemeentewinkel: als je niet vertrouwd bent met het gebruik van een gsm/smartphone, kan je in de gemeentewinkel (Dorpsstraat 3) een ticket vragen. Scan je ticket bij je opstap zowel bij je heen- als terugrit aan de gele MOBIB-scanner.
op 23 juni 2020
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP