Gemeente Stekene

Opnieuw kermis in onze gemeente!

Vanaf september worden kermissen opnieuw toegelaten in onze gemeente, volgens de opgestelde protocollen* en zonder randactiviteiten, zoals jaarmarkt, rommelmarkt, optredens,...
Breng zeker een bezoekje aan één van onze kermissen. Pret en ontspanning verzekerd, voor jong en oud, ondanks de preventiemaatregelen.

Lees de algemene richtlijnen onderaan het artikel. 

 

Kermis Stekene-centrum

Vrijdag 18 september - maandag 21 september 

Met volgende attracties: kindermolens, visspelen, schietkramen, kindertrampoline, minirad, touwtjetrek, pottenspel, lambada, rupsmolen, autoscooter, lunapark, frituur/gebakkraam. Het frituur/gebakkraam kan afwijkende openingsuren- en dagen hebben.

Ingang groot marktplein via de Polenlaan met te volgen circulatieplan. Uitgang voorzien in de Kerkstraat.

De autoscooter, het mini-rad en het frituur/gebakkraam zijn bereikbaar via de Kerkstraat.De lamabada bevindt zich op het kleine marktplein, met ingang via Kerkstraat.

Kermis Kemzeke

Zaterdag 26 september - maandag 28 september

Met volgende attracties: kindermolens, visspel, pottenspel, koordjetrek, schietkraam, autoscooter, lunapark, frituur/gebakkraam. Uitzonderlijk is er dit jaar ook een suikerspinkraam. Het frituur/gebakkraam kan afwijkende openingsuren- en dagen hebben.

Ingang ter hoogte van kruispunt Kemzekedorp/Molenstraat/Nationalestraat.

Er wordt een apart ciculatieplan voorzien voor de attracties in de straat Kemzekedorp en de attracties op het kerkplein.

Kermis Hellestraat 

Zaterdag 10 oktober - zondag 11 oktober 

Met volgende attracties: kindermolen, visspel, schietballon, bulldozerspel, frituur/gebakkraam. Het frituur/gebakkraam kan afwijkende openingsuren- en dagen hebben.

Geen circulatieplan voorzien.

Algemene richtlijnen bij een kermisbezoek

  • Een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar zowel op, in als naast de attracties.
  • Wie ziek is, blijft thuis.
  • Elke attractie voorziet in ontsmettingsgel. De attracties en toebehoren worden doorlopend gedesinfecteerd.
  • Er worden maximaal 400 personen toegelaten op de kermis (exclusief beperkingen op basis van het aantal lopende meter kraam). Ook in bepaalde attracties (zoals bv. lunaparken) geldt een maximum toegelaten publiek. Afhankelijk van de attractie is er een in- en uitgang. Er is geen vrije toegang. Er kan een wachtrij van toepassing zijn. Volg hierbij de richtlijnen van de uitbater.
  • Bij grotere kermissen wordt een circulatieplan opgesteld met een in- en uitgang en een te volgen richting. De bezoeker moet zich houden aan deze richtlijnen om zo het kruisen van personen te voorkomen. Er wordt aan de bezoekers gevraagd om niet op eenzelfde plaats te blijven staan (i.f.v. vlotte doorstroming).
  • Er wordt gestreefd naar een sociale afstand van 1,5 meter in en rond de attracties. Hou zelf voldoende afstand van anderen.
  • De regels van de sociale bubbel zijn ook hier van toepassing.

* Bovenstaande richtlijnen + Besluit burgemeester - 24 augustus 2020 

op 16 september 2020
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP