Gemeente Stekene

Naar het secundair onderwijs: inschrijven via digitaal aanmeldingssysteem

Ook voor het schooljaar 2021-2022 zal je vanaf 1 april 2021 via een digitaal aanmeldingssysteem je kind kunnen inschrijven voor het secundair onderwijs.

Met het digitaal aanmeldingssysteem moet het inschrijvingsproces vlotter verlopen, worden kampeertoestanden en dubbele inschrijvingen vermeden en komt er meer transparantie. Het aanmeldsysteem houdt in eerste instantie rekening met de schoolkeuze. Kinderen die al een broer of zus in een secundaire school hebben, krijgen voorrang, maar moeten ook nog digitaal aangemeld worden.

Alle ouders ontvangen via hun kind in de basisschool een uitgebreide brochure (zie ook in de bijlage) met alle informatie om stap voor stap digitaal aan te melden en in te schrijven.

De aanmeldingsperiode loopt van donderdag 1 april (9 uur) tot en met woensdag 28 april 2021 (12 uur) via www.naarhetsecundair.be. Het tijdstip van aanmelden, maakt binnen deze periode niet uit.

Vanaf 6 mei 2021 krijgt iedereen die zich heeft aangemeld, per mail en (indien gewenst) per post, een toewijzingsbericht en/of één of meerdere weigeringsdocument(en). Met dat toewijzingsbericht moeten ouders hun kind nog effectief gaan inschrijven op school. Dat kan van 8 mei tot en met 2 juni 2021.

Als je je kind niet aanmeldt, kan je je kind pas inschrijven vanaf 31 mei 2021. Veel plaatsen zullen dan al ingenomen zijn door kinderen die wel aangemeld werden. Wacht dus niet te lang en meld zeker aan!

Hulp nodig bij het aanmelden?

Bekijk het filmpje in de bijlage of neem contact op met team Onderwijs en Vorming via E info@stekene.be of T 03 790 02 11.

Het Lokaal Overlegplatform secundair onderwijs startte vorig jaar met het aanmeldingssysteem, en deed dat in samenwerking met de stad Sint-Niklaas en de gemeenten Beveren, Kruibeke, Stekene en Temse.

op 16 februari 2021
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP