Gemeente Stekene

(Ver)nieuw(d)e atletiekpiste in centrumzone Stekene

Op maandag 22 februari 2021 gaan de werken aan de atletiekpiste in Stekene van start. De gemeenteraad keurde op 23 juni 2020 de lastenvoorwaarden goed. De nieuwe atletiekpiste komt op dezelfde plaats als de huidige piste in de vrijetijdszone in het centrum van Stekene.

Na de zomer zal de Stekenaar de beentjes kunnen losmaken op een nieuwe, volwaardige tartanpiste, een atletiekbaan met synthetische (kunststof) ondergrond.

De huidige gemeentelijke atletiekpiste werd in 1993 in gebruik genomen. De sintelbaan met een uit gravel bestaande toplaag, is sterk verouderd en dringend aan vervanging toe. Het heraanleggen van de atletiekpiste tot volwaardige kunststofpiste, werd als investering opgenomen in het meerjarenplan 2020-2025, dat op 17 december 2019 integraal werd goedgekeurd door de gemeenteraad.

Meer info lees je in de persmededeling in de bijlage. Eveneens als bijlage toegevoegd: ontwerptekening atletiekpiste en partners in de (her)aanleg. 

Werken atletiekpiste en bereikbaarheid sportcentrum en speelplein

Tijdens de werken kan niet gesport worden op het atletiekterrein. Ook de Finse piste is door de werken onderbroken.
Om het werfverkeer in goede banen te leiden, is een deel van de parking aan sportcentrum De
Sportstek afgebakend. Het werfverkeer gaat dwars door de speeltuin, waardoor het speelplein in twee delen is gesplitst (rode lijn op bijgevoegd plannetje). Op alle speeltoestellen kan gespeeld worden, maar zijn via twee aparte ingangen bereikbaar (groene pijlen op bijgevoegd plannetje). 

Het sportcentrum blijft ook bereikbaar, zowel via de Nieuwstraat als via parking centrumzone.

op 19 februari 2021
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP