Gemeente Stekene

Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken gemakkelijk

Door de samenwerking van onze gemeente met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, kan je voortaan via deze website al je persoonlijke documenten en attesten online opvragen bij lokale, Vlaamse en federale overheid. Want Mijn burgerprofiel, da’s één persoonlijk overzicht van álle overheidszaken.

Mijn Burgerprofiel verzamelt al je officiële gegevens en je overheidsadministratie. Altijd beschikbaar wanneer je ze nodig hebt.

Via het platform Mijn Burgerprofiel wil Stekene de mogelijkheid bieden om via het e-loket officiële attesten en documenten te downloaden. Daarnaast kan je er ook producten aanvragen, zoals een akte, toelating, een premie of de inname van openbaar domein. Je vindt er dus alle documenten, attesten, brieven en zelfs de status van je dossiers bij de overheid, gebundeld op één veilig digitaal platform.

Eerst en vooral zorgt Mijn Burgerprofiel ervoor dat je je slechts één keer moeten aanmelden, om erna meteen over te kunnen gaan tot verschillende transacties. 

Veel persoonsgegevens zijn verspreid over verschillende overheidsdiensten. Denk maar aan je Groeipakket, een attest van gezinssamenstelling of de oproepingsbrief voor je COVID-19-vaccinatie. Mijn Burgerprofiel brengt ze samen. Als je eenmaal bent aangemeld, kan je je gegevens en persoonlijke documenten bij alle overheden digitaal raadplegen, zoals een vorige belastingaangifte, een opgebouwd pensioen of de status van je omgevingsdossier.

In een latere fase zal Mijn Burgerprofiel ook een handig overzicht geven van alle lopende zaken, zowel op gemeentelijk, Vlaams als federaal niveau. Inwoners zullen de status van dossiers kunnen opvolgen of doorklikken om het dossier te raadplegen in het e-loket van de bevoegde overheidsdienst.

De samenwerking met Mijn Burgerprofiel past perfect binnen onze ambitie om een ‘slimme gemeente’ te zijn. Daarnaast levert het forse efficiëntiewinsten op. Voor de Stekenaar, die zijn persoonlijke info meteen en online ter beschikking heeft, en voor de gemeentediensten.

Inloggen?

Dat kan via de homepagina van stekene.be, waar bovenaan rechts de toegangsknop tot jouw dossiers verschijnt. Zo kom je terecht op een aanmeldingspagina waar je kan inloggen met jouw e-ID via een kaartlezer, de Itsme-app of sms.

Hulp nodig?

Heb je problemen met aanmelden, of heb je nog vragen over Mijn Burgerprofiel? Hier vind je alle informatie over Mijn Burgerprofiel. Je kan ook bellen naar 1700, het gratis informatienummer van de Vlaamse overheid.

op 29 december 2021
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP