Gemeente Stekene

Al gehoord van de app My Local Job?

In Stekene kunnen werkgevers en werkzoekenden voortaan op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen, via de app My Local Job. De nieuwe smartphoneapplicatie is dé digitale ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden, maar ook voor verenigingen en vrijwilligers.

Zo heeft onze gemeente de primeur om als eerste in Oost-Vlaanderen, de lokale economie op een zeer concrete manier en voor een lange termijn te ondersteunen.

 

Moeilijke zoektocht

De zoektocht naar een geschikte werknemer of vrijwilliger verloopt vaak moeilijk, vacatures raken moeilijk ingevuld, zeker in coronatijden. Elke werkgever wordt bijna verplicht om flexibel in te spelen op de tewerkstellingsnoden. De app My Local Job wil hierbij helpen: het brengt werknemers en vrijwilligers in contact met handelaars, bedrijven, verenigingen of scholen.

Het gaat om ‘werk’ in de breedste zin van het woord. Werk en vrijwilligerswerk, van welke aard ook, tewerkstelling van korte of lange duur en  voor elk type statuut: vast werk, flexi-job, studentenjob, stagiair, vrijwilliger, …

 

Overzicht van alle lokale werk

De gemeente Stekene neemt de abonnementskosten van dit softwarepakket volledig op zich voor een periode van twee jaar. Zo kan de app gratis door alle Stekenaars én ook door werkgevers en organisaties uit Stekene gratis worden gebruikt.

De gemeente investeert graag in dit project om de lokale economie (handel, horeca, kmo’s en grotere bedrijven) een boost te geven. Vacatures raken hierdoor misschien sneller ingevuld en onze inwoners vinden er misschien de job van hun leven.

Bovendien komt het ook de sociale tewerkstelling ten goede. Het platform is heel laagdrempelig waardoor het ook kwetsbare groepen bereikt. Op die manier zijn de kansen gelijk voor iedereen.

Kortom, My Local Job is snel, gebruiksvriendelijk, eenvoudig, laagdrempelig en voor iedereen in Stekene gratis toegankelijk.

 

Dit biedt de gemeente Stekene jou aan:
  • Lokaal (vrijwilligers)werk promoten op een zeer eenvoudige manier 
  • Swipen om je kandidaat te stellen
  • Geen CV of motivatiebrief
  • Een gesprek als eerste stap bij de sollicitatie, niet als laatste 

 

WERKZOEKEND?

Op zoek naar een job? Wil je een centje extra verdienen? 

Download de gratis app My Local Job door de QR-code op www.mylocaljob.be/werkzoekenden te scannen.

Je krijgt onmiddellijk een overzicht van alle jobs van Stekene. Van langdurige contracten tot jobs van een paar uurtjes. Voor iedereen: student, flexi, vaste medewerker, zelfstandige, stagiair, maar ook met een interimcontract.

Wil je aan de slag? Maak dan een account aan. Enkel je naam, geboortedatum, contactgegevens en eventueel foto worden gevraagd.

Geen CV, geen motivatiebrief, neen … je ‘swipet’ naar rechts en je kandidatuur is gesteld. De werkgever krijgt onmiddellijk bericht dat jij je kandidaat hebt gesteld en zal je contacteren. Zo simpel is het. Wie weet leidt dit gesprek je tot bij je nieuwe werkgever. 

Graag aan de slag als vrijwilliger?

Download de app My Local Job, maak een account aan en ga op zoek naar het aanbod aan vrijwilligerswerk in onze gemeente. Swipe om te laten weten dat je beschikbaar bent. Telefonisch worden verdere concrete afspraken gemaakt.  

Swipe naar een leuke baan en 'werk lokaal'! 

 

WERKGEVER, ORGANISATIE OF VERENIGING IN STEKENE?

Dringend op zoek naar extra werknemers? 

Registreer jouw zaak of bedrijf via https://mylocaljob.be/werkgevers - klik op de knop ‘Registreer je bedrijf’. Vul maximaal 9 velden in en je vacature wordt onmiddellijk bekend in heel Stekene.  

Hoe groter je bereik, hoe sneller een kandidaat zich kan aanmelden.

Helpende handen nodig voor jouw vereniging, organisatie of school?  

Als lokale vereniging of organisatie kan je de nood aan helpende handen ook kenbaar maken via de app. Registreer je organisatie via https://mylocaljob.be/vrijwilligerswerk - klik op de knop ‘Registreer jouw organisatie’. Post daar vanaf nu de ‘vacatures’ voor elke vrijwilliger die je zoekt. Een paar uurtjes, een dag, een langere periode, het maakt niet uit.

 

Meer info

www.mylocaljob.be

op 29 december 2021
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP