Gemeente Stekene

Wegenwerken Gentsevaart Kapellebrug Nederland

De Gentsevaart (NL), het verlengde van de De Stropersstraat (BE), zal in 2022 en 2023 grondig aangepakt worden. Meer info in dit bericht.

Vanaf 2022 wordt de doorgaande route, Gentsevaart (N290), in Kapellebrug aangepakt. De drukke weg is aan het einde van zijn levensduur en daarom aan vervanging toe. De Provincie Zeeland is wegbeheerder en werkt samen met de gemeente Hulst aan een oplossing voor de verkeersproblemen.

De Gentsevaart is het verlengde van de De Stropersstraat in België, en een belangrijke toegangsweg voor Hulst. De werken starten vanaf de grens met België, maar de rotonde blijft wel onaangeroerd. Voor iedereen die vanuit Stekene naar Nederland (Kapellebrug, Hulst, …) wil rijden, zal dit mogelijks verkeershinder geven.

 

Het project

De Gentsevaart (N290) is een drukke weg door Kapellebrug met veel woningen en bedrijven. Omdat de weg dringend aan vervanging toe is, wordt deze in 2022 en 2023 vernieuwd.
Hierbij wordt meteen ook de verkeerssituatie in Kapellebrug aangepakt door de verkeersveiligheid te verbeteren en de geluidshinder te beperken zonder dat dit ten koste gaat van de doorstroming.
Het doel van de reconstructie is het creëren van een vlotte en veilige route die ook bijdraagt aan de leefbaarheid in het dorp.
Op hetzelfde moment wordt ook het gemeentelijk riool aangepakt, waarbij een deel wordt gerenoveerd en een deel wordt vervangen. Daarnaast komt er ook een nieuw hemelwaterriool waarmee regenwater wordt opgevangen van wegen en daken.

 

Wat gaat er precies gebeuren?

De Provincie Zeeland gaat in samenwerking met de gemeente Hulst de Gentsevaart (N290) vanaf de Belgische grens tot aan de kruising Gentsevaart-Molenstraat reconstrueren.

Hiervoor worden de volgende acties ondernomen:

  • Aanleg van fietspaden aan beide kanten van de weg
  • Aanleg van voetpaden
  • Aanleg van een nieuwe rotonde bij de aansluiting Molenstraat
  • Vernieuwing van het gemeentelijk riool
  • Aanleg van verkeerseilanden voor veiligere fiets- en voetgangersoversteekplaatsen
  • Verbetering van de aansluitingen met de Roskamstraat en de Brouwerijstraat

Momenteel is er een voorlopig verkeerskundig ontwerp dat je kan inkijken op www.zeeland.nl/kapellebrug. Het definitieve ontwerp en de planning zullen vastgesteld worden na consultatie van de omgeving via een informatiebijeenkomst. Van zodra het ontwerp en de planning definitief zijn, kan je deze ook raadplegen via eerder genoemde link.

 

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van het project? Neem dan regelmatig een kijkje op de website www.zeeland.nl/kapellebrug.

Je kan het projectteam ook altijd bereiken via E kapellebrug@zeeland.nl om vragen te stellen of wensen en ideeën door te geven.

In de bijlage vind je de meest recente nieuwsbrief terug over de herinrichting Gentsevaart.

op 10 januari 2022
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP