Gemeente Stekene

Bos-Grens, een artistieke ontdekkingstocht

Bos-Grens is het eerste project van Stichting Hrins en Oorruiz vzw. Vanaf 22 april 2022 neemt deze klankwandeling je mee op ontdekkingstocht door de natuur met geluidskunst, authentieke lokale verhalen en land-art. Kom en ontdek!

Geïnspireerd door de grensregio, word je als deelnemer langs de grensdorpen Kemzeke, De Klinge, Clinge en Kapellebrug gegidst. Je wandelt door de natuur van het Waterwingebied en het Stropersbos langs beide kanten van de grens.

 
De klankwandeling gaat op 22 april 2022 van start en loopt tot april 2023.

Aan het startpunt van de wandeling bij het Klingspoor (Buitenstaat 7, Sint-Gillis-Waas) krijg je de nodige info en een link naar de app met de route en soundtrack waarmee je op verkenning kan.

Tijdens de wandeling kom je tot rust aan de ‘grensbanken’ waar via een signaal de soundtrack met grensverhalen in je hoofdtelefoon wordt geactiveerd. Dit innovatieve systeem werd in samenwerking de studenten van het middelbaar beroepsonderwijs Scalda in Vlissingen ontwikkeld.

Onderweg zijn er land-art grensinstallaties te zien, ontworpen door (inter)nationale architectuurstudenten en gerealiseerd door participatie met de lokale scholen en bevolking. De land-art en grensbanken worden opgebouwd met materiaal uit het bos, zoals de bomen die gerooid moeten worden omdat ze aangetast zijn door de letterzetterkever.

Sinds februari is iedereen elke zaterdag welkom om mee te bouwen in het houtatelier of bos. Tijdens de maand april kan je ook deelnemen aan een bouwkamp om alle gebouwde installaties in elkaar te zetten, samen met plaatselijke enthousiastelingen uit de regio en (internationale) studenten.


Wil je meedoen of op de hoogte blijven?

Schrijf je in via E info@hrins.eu

Meer info op www.hrins.eu

 
Meer info ook bij

Dienst Cultuur en Toerisme via T 03 790 02 11 of E info@stekene.be

op 17 maart 2022
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP