Gemeente Stekene

Tweede hondenlosloopweide in Stekene

De gemeente opent een tweede, ruimere hondenlosloopweide tussen het kerkhof en het gemeentepark. De ingang vind je aan de kant van het kerkhof.

Er was al een hondenlosloopweide aan OC De Statie, aan de oude Spoorzate, maar nu hebben we dus een tweede, grotere hondenlosloopweide ingericht. 

De ruimte is volledig afgemaakt met hekwerk, zodat je favoriete huisdiere hier ongestoord kan rondcrossen. Je kan er je hond naar hartenlust laten loslopen en ravotten.

Ruim hondenpoep op!

Uitwerpselen moet je, net zoals op alle andere plaatsen, zelf opruimen met een geschikt zakje. Zo blijven de weides een aangename speelplaats voor honden en hun baasjes.  

Hondenpoep in het gras of op het voetpad zorgt immers voor veel ergernissen. Met je voet in een hondenpoep trappen, is niet fijn. Het politiereglement is duidelijk: elke hondeneigenaar is verplicht om de hondenpoep van zijn hond onmiddellijk op te ruimen.

Wist je trouwens dat je een hondenpoepzakje bij je moet hebben als je op wandel gaat met je viervoeter? Wie door de politie wordt gecontroleerd en geen zakje bij zich heeft, kan een GAS-boete van maximaal 350 euro krijgen.

Hou dus stoepen, graspleinen en ook de hondenlosloopweides hondenpoepvrij. Gooi geen hondenpoepzakje in de rioolkolkjes want dit veroorzaakt ernstige ontstoppingen. Het zakje met uitwerpselen mag je deponeren in de gemeentelijke afvalkorven of meegeven met het gewone restafval (grijze bak).

op 25 mei 2022
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP