Gemeente Stekene

Voorbereid op reis

Om naar het buitenland te reizen, heb je officiële reisdocumenten nodig. Denk er tijdig aan, het zou heel spijtig zijn je reis te moeten uitstellen of afzeggen omdat je documenten niet in orde zijn.

KIDS-ID

Wanneer?
De Kids-ID is het elektronische identiteitsdocument voor kinderen onder de 12 jaar. Als kinderen naar een land reizen waarvoor geen reispas nodig is, hebben ze een Kids-ID nodig.

Hoe?
Een Kids-ID vraag je een maand op voorhand aan bij de dienst Burgerzaken in het gemeentehuis. Het kind moet hierbij aanwezig zijn. Breng ook een pasfoto van je kind mee. Om een Kids-ID aan te vragen, moet je het ouderlijk gezag hebben over het kind.

Hoelang geldig?
De Kids-ID is drie jaar geldig en kost 8,70 euro.

 

INTERNATIONAAL PASPOORT

Wanneer?
Voor de meeste vakantiebestemmingen buiten Europa (sinds de Brexit dus ook voor Groot-Brittannië) heb je naast je identiteitskaart ook een internationaal paspoort nodig. Vanaf zijn geboorte kan elke Belg een eigen reispas krijgen.

Hoe?
Vraag een reispas minstens 8 werkdagen op voorhand aan bij de dienst Burgerzaken. Je kunt je reispas uitzonderlijk ook via een spoedprocedure verkrijgen, maar dan betaal je een pak meer. Breng zeker je identiteitskaart en een recente pasfoto mee.

Belangrijk: de foto mag maximum 6 maanden oud zijn en moet in kleur, met witte achtergrond en van goede kwaliteit zijn.

Hoelang geldig?
Een reispas voor volwassenen is 7 jaar geldig. Een paspoort voor kinderen blijft 5 jaar geldig.

 

WELKE REISDOCUMENTEN?

Voor een aantal landen en regio’s volstaat een identiteitskaart. Andere landen eisen een paspoort, eventueel met visum, of ook nog een inentingsbewijs. Op www.diplomatie.belgium.be vind je een overzicht met de vereiste documenten per bestemming. Voor sommige landen moet je identiteitsbewijs minstens 3 of 6 maanden geldig zijn na aankomst of vertrek.

Vraag meer inlichtingen bij je reisbureau of vliegtuigmaatschappij of bekijk de website van de ambassade van je bestemming voor meer info.

 

TRAVELLERS ONLINE

In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer jouw reis via travellersonline.diplomatie.be. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. Jouw contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.

op 30 mei 2022
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP