Gemeente Stekene

Fototentoonstelling 'Herdenking Motorcrossen der Gelaagputten'

Wie herinnert het zich nog? De motorcross die elk jaar op Pinkerzondag in het Steengelaag plaatsvond. Vorig pinksterweekend was het 40 jaar geleden dat er voor de allerlaatste keer motors brulden in het Steengelaag. Wij duiken de geschiedenis in en organiseren een openlucht fototentoonstelling.
Fototentoonstelling

Als herdenking aan de laatste 'Internationale Motorcross der Gelaagputten' op Pinksterzondag 40 jaar geleden, vindt van 12 juni tot en met 30 september 2022 een openlucht fototentoonstelling plaats met prachtige foto's van de motorcross en zijn coureurs. 

Deze internationale motorcrosswedstrijden trokken elk jaar duizenden motorcrossliefhebbers naar Stekene.

De tentoonstelling is te bewonderen langs de fietsroute (Blauwe Wegel), ter hoogte van het Steengelaag, tussen de ingang van de kleibaggeraar (aan de Reynaertbeelden) en OC De Statie (Spoorwegwegel 1).

Loop er zeker eens langs en herbeleef dit monumentaal sportevenement. De verschillende panelen met unieke foto's nemen je mee in de sfeer van de motorcrossen en kampioenen uit die tijd.

Infoborden

Aan de twee ingangen van het Steengelaag komen ook twee permanente infoborden te staan, met informatie over en de historiek van de internationale motorcrossen.

Zeker ook eens te bekijken waard. 

De ‘Gelaagputten’

Het Steengelaag, of de ‘Gelaagputten’, is nu een prachtig natuurgebied, maar kan terugkijken op een rijke geschiedenis, zowel op industrieel als op sportief vlak. De oude kleibaggeraar bijvoorbeeld is de laatste getuige van de jarenlange kleiwinning in de 19de en begin 20ste eeuw.

Ook op sportief vlak heeft het Steengelaag zijn ‘steentje’ bijgedragen. Vanaf 1947 was deze plek jarenlang het toneel van een topklassieker in de motorsportwereld … de ‘Internationale Motorcross der Gelaagputten’ is één van de mooiste en spectaculairste motorcrossomlopen van Europa.

Info

dienst Cultuur - T 03 790 02 11 - E info@stekene.be 

op 13 juni 2022
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP