Gemeente Stekene

De Heks van Boudelo: een spannende verhalenwandeling rond Klein-Sinaai

Voor het project 'Erfgoedredders' van de provincie Oost-Vlaanderen maakten de leerlingen van het vierde leerjaar van Vrije Basisschool Tuimelaar samen met Tony De Wilde (Genootschap van Boudelo) een verhalenwandeling in Klein-Sinaai. Benieuwd? Je ontdekt hier alle info.

Project Erfgoedredders

De provincie Oost-Vlaanderen gaf in 2019 in Stekene het startsein voor het project ‘Erfgoedredders’. Met het project wil de provincie leerkrachten aanmoedigen om kinderen over erfgoed te leren. Erfgoedredders is een educatief traject dat elk jaar wordt uitgerold in een paar gemeenten. Per gemeente worden alle basisscholen uitgedaagd om deel te nemen met één of meer klassen van de tweede graad om te leren over erfgoed. De basisscholen van Stekene stuurden hun leerkrachten uit.

Directeur Wim De Bruyn, juf Amber Van Geit (Vrije Basisschool Tuimelaar) en Tony De Wilde (Genootschap van Boudelo) kwamen op het idee om de kinderen van het vierde leerjaar een oud verhaal van Abraham Hans (1882 - 1939) te laten inlezen: ‘De Heks van Boudelo’. Debora Dhollander uit Stekene zorgde voor de illustraties. Tony De Wilde maakte de brochure, infoborden, opnames en montage van de geluidsfragmenten.

 

Verhalenwandeling 'De Heks van Boudelo'

Het verhaal speelt zich af in 1584, zes jaar nadat de abdij in 1578 een laatste genadeslag kreeg door de Gentse calvinisten. Na hun vlucht naar Keulen, keren enkele monniken terug. De schade is niet te overzien. De kleine Walter is vermist. Bij de puinmassa zitten niet alleen vele wolven, maar er is ook een angstaanjagende heks die de mensen de stuipen op het lijf jaagt. Of zit er meer achter?

Wil je graag ontdekken hoe het verhaal verder gaat?
  • Haal dan eerst de brochure van deze wandeling op in het Infopunt Toerisme, Dorpsstraat 3 in Stekene of download ze uit de bijlage van dit bericht.
  • De wandeling van vijf kilometer start je aan de kerk van Klein-Sinaai of café De Oude Route, Koebrugstraat 7 in Klein-Sinaai.
  • Volg het plan op het middenblad en de routebeschrijving die je telkens in het paarse kader in de brochure vindt.
  • Bij elke tussenstop scan je de QR-code en beluister je de fragmenten op een zitbank of geniet je er al wandelend van.
  • Bij elk fragment hoort ook een vraag. Daarmee kan je negen letters verzamelen. Gooi deze op het einde door elkaar om het geheime woord te ontdekken.
  • Heb je de code gekraakt? Toon deze dan in café De Oude Route of in het Infopunt Toerisme, Dorpsstraat 3 om een mooi aandenken te ontvangen.

De wandeling gaat langs knooppunten 34, 18 en 17. Elk geluidsfragment past bij het landschap waar je voorbij wandelt.

 
Veel plezier!
op 19 juli 2022
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP