Gemeente Stekene

Tour Elentrik: fietsen langs artistieke nutsvoorzieningskasten

Met dit straatkunstproject, onder leiding van Treepack, brengt de gemeente Stekene kunst meer in het straatbeeld en dichter bij jou. Twintig grijze nutsvoorzieningskasten werden in een kleurrijk artistiek jasje gestopt. De gemeente stippelde ook een fietsroute uit langs al deze kunstwerken.

 

Tour Elentrik

Om kunst meer in het straatbeeld en dichter bij de mensen te brengen, tekende de gemeente in voor het project Tour Elentrik, een initiatief van Treepack. Via dit straatkunstproject kregen twintig nutsvoorzieningskasten een grondige opfrisbeurt.

In het begin van de zomer lanceerde Stekene een oproep tot talent van eigen bodem. In september gingen tien lokale creatievelingen en tien professionele kunstenaars aan de slag om de elektriciteits- en nutsvoorzieningskasten om te toveren tot prachtige kunstwerken.

De twintig kunstenaars werkten rond het thema ‘van nature actief’. Elke kast vertelt een uniek verhaal met de gemeentelijke slogan als inspiratiethema.

 

Fietsroute 'Tour Elentrik'

De kleurrijke pareltjes kan je bewonderen via een nieuw uitgestippelde fietsroute van 37 kilometer.

Je kan Stekene dus met de fiets doorkruisen, maar het kan ook perfect te voet of met de auto, om op die manier alle (of een deel van de) kasten te bezichtigen.

Een overzicht van de beschilderde nutsvoorzieningskasten en hun locatie, is terug te vinden in een handige fietskaart. De (fiets)route start in het centrum van Stekene, op het marktplein.

Deze fietskaart vind je in de bijlage terug. Of haal een exemplaar bij het Infopunt Toerisme, dorpsstraat 3 of in de bib, Stadionstraat 51.

 

Wil je graag meer weten over dit straatkunstproject en soortgelijke projecten in andere steden? Scan dan zeker ook even de QR-code die je op elke kast vindt en ontdek het via de app Street Art Cities.

op 10 oktober 2022
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP