Gemeente Stekene

Snel van A naar B met een elektrische deelfiets!

Snel van A naar B? Spring eens op een elektrische deelfiets! Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar het Stekense marktplein, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en kan op weg. Een enkele rit kost 3 euro, maar voordelige abonnementen zijn ook mogelijk. Lees hierna meer.

Alles binnen trapbereik

Stekene heeft nu ook elektrische deelfietsen van Donkey Republic

Snel van A naar B? Spring eens op een elektrische fiets! Met de komst van deelfietsnetwerk Donkey Republic is dat makkelijker dan ooit. Sinds midden december kan je op verschillende plaatsen in het Waasland één van de oranje elektrische fietsen huren. Voor een paar euro’s geniet jij meteen van de vele voordelen die elektrisch fietsen biedt!

Slim onderweg

Elektrisch fietsen is een slimme zet. Het gaat vlot vooruit, parkeren is geen probleem en je geniet van extra beweging. Geen overbodige luxe voor wie elke dag naar het werk pendelt!  E-bikes zijn een volwaardig, flexibel alternatief voor de wagen en zijn bovendien een pak milieuvriendelijker en voordeliger dan de auto. De e-bikes van Donkey zijn ook na de werkuren ideaal voor een ontspannende fietstocht in de streek. 

Van Stekene naar Waasmunster en van Beveren tot Moerbeke            

In het Waasland worden een 200-tal elektrische fietsen geplaatst. Dit vormt dan samen met nog ruim 1 450 fietsen aan de Antwerpse zijde voor een uitgebreid deelfietsennetwerk. Dat netwerk zal de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, park-and-rides, dorpspleinen en treinstations, met elkaar verbinden. Zo kunnen fietsers zich snel verplaatsen doorheen de hele regio.

Wat kost een rit met een elektrische Donkey Republic?

  • Een enkele rit (30 minuten) kost 3 euro.
  • Een maandabonnement (max. 40 verplaatsingen) kost 72 euro (1,80 euro per rit).
  • Een jaarabonnement (max. 400 ritten) kost 600 euro (1,50 euro per rit).
  • Een dagkaart (24 uur) kost 10 euro.
Meer weten? De app downloaden? Dat kan via deze link.

Donkey Republic is een Deens bedrijf, actief in 71 steden. In Antwerpen en het Waasland werkt Donkey Republic samen met Lantis. 

Samenwerking met Lantis

Lantis, initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst in totaal 1 650 e-bikes van Donkey Republic plaatsen in de regio Antwerpen en in het Waasland. Op die manier wil de beheersmaatschappij zoveel mogelijk mensen motiveren om de fiets te nemen voor, tijdens en na de Oosterweelwerken.

op 06 januari 2023
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP