Gemeente Stekene

Een BOOST voor meer bos 2023

Droom je van een eigen bos? Dan is BOOST misschien iets voor jou. BOOST is het bebossingsfonds van de Oost-Vlaamse Bosgroepen. Door particulieren met bosplannen een financiële duw in de rug te geven willen ze voor meer bos zorgen. Dien je aanvraag in voor 30 april 2023 en maak kans op 25 000 euro/ha

Meer bossen betekent meer groene longen, meer plaats om te ontspannen en meer biodiversiteit. Bovendien kunnen bossen de klimaatverandering temperen. “Zelf een bos aanplanten is nog zo leuk omdat je van dichtbij het bos ziet evolueren en merkt hoe vlinders en vogels hun weg vinden in dit paradijsje”, vertelt Lotte Van Nevel van De Bosgroepen.

 
Heb je grond die je wil bebossen maar kan je nog wel een impuls gebruiken?

Dan kan je een aanvraag indienen bij BOOST en tot 25.000€ steun per hectare krijgen voor een bebossing op jouw grond.

Zo werd de afgelopen 3 jaar inmiddels al 14 hectare nieuw bos aangelegd in Oost-Vlaanderen, goed voor 29 000 bomen.

De deadline voor aanvragen is 30 april, en kan via www.boostvoorbos.be. Je kan bovendien rekenen op hulp van De Bosgroepen bij het voorbereiden van jouw aanvraag.

Maak je ook aanspraak op de bebossingssubsidie van de Vlaamse overheid? Ook dan kan je een dossier indienen. In dat geval maak je kans op een BOOST-toelage van 15.000 euro per hectare, bovenop de Vlaamse subsidie van 25.000 euro per hectare. Zo willen we bosuitbreiding net dat streepje voor geven.

 
Ik heb geen beschikbare grond, maar wil wel graag De Bosgroepen steunen?

Ook zonder zelf een bos aan te planten, kan je mee zorgen voor extra bos via een gift aan BOOST. Elke euro die we ontvangen, gaat integraal naar het aanplanten van klimaatrobuust bos in Oost-Vlaanderen.

Je vindt alle info over BOOST op www.boostvoorbos.be
 
Meer info

Meer info over De Bosgroepen vind je op www.bosgroepen.be.

Klik hier als je graag meer wil lezen over wat gemeente Stekene nog doet in het kader van de klimaatverandering.

 
BOOST is een initiatief van Bosgroepen Oost-Vlaanderen met steun van de Vlaamse Overheid, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en Provincie Oost-Vlaanderen

op 16 januari 2023
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP