Gemeente Stekene

Jeugdaanbod najaar - oktober tot december 2023

Maak van de herfst- en kerstvakantie en het najaar een fijne, speelse en/of sportieve periode! Duik in ons najaarsprogramma en ontdek wat we voor jouw kind(eren) in petto hebben!

 

Programma najaar

We geven je hieronder graag kort mee wat we allemaal op de planning staan hebben dit najaar. Meer info en details vind je in de brochure in bijlage.

 

Halloweenworkshop

We maken een pompoenlampion en lekkere pompoensoep.

 • Maandag 30 oktober 2023 van 14 tot 16 uur
 • Van 9 tot 12 jaar
 • Panoramazaal (De Sportstek)
 • Prijs: 18 euro
 • Inschrijven kan vanaf woensdag 20 september 2023 om 19 uur via de webwinkel

 

Filmvoorstelling 'Gus'

Gus is een schuw vogeltje met grote dromen.  Op hun lange trek naar het zuiden moet hij het onverwacht overnemen van leider Darius. Is Gus klaar voor zo'n belangrijke opdracht?

 • dinsdag 31 oktober 2023 om 14 uur
 • Vanaf 3 jaar
 • Amelberga, Polenlaan 46
 • Prijs: 2 euro
 • Inschrijven kan vanaf zaterdag 26 augustus om 19 uur via de webwinkel

 

Filmclub

Ben je zot van film? Dan is de Filmclub misschien wel iets voor jou!

Jeugddienst en Bib Stekene starten tijdens het schooljaar 2023-2024 met een filmclub voor tieners (12+). We plannen elk seizoen 5 filmvertoningen en daarnaast leuke activiteiten die gekoppeld zijn aan de vertoonde films. De Filmclub bestaat uit 12+’ers die geïnteresseerd zijn in film en dit graag delen met anderen. Aansluiten kan tot en met 30 september via E jeugd@stekene.be of E bibliotheek@stekene.be. Of spring gewoon binnen in de bib of bij de Jeugddienst.
In samenwerking met JEF vzw en Cultuurconnect.

 

Herfstsportdagen

Dit jaar organiseert de Sportdienst twee herfstsportdagen in De Sportstek! Op maandag 30 oktober en dinsdag 31 oktober 2023 kunnen zowel kleuters vanaf 3 jaar als kinderen van de lagere school zich helemaal uitleven. Je kan inschrijven voor één of beide herfstsportdag(en).

 • Herfstsportdagen Kleuter: voor alle schoolgaande kleuters van 3 tot en met 6 jaar (schooljaar 2023-2024)
 • Herfstsportdagen Lagere school: voor alle kinderen van de lagere school 1e t.e.m. 6e leerjaar (schooljaar 2023-2024)
 • Volledige dagen (9 tot 16 uur)
 • 15,40 euro per sportdag (inclusief verzekering en drankje tijdens de middag)

Je kan inschrijven voor één of beide herfstsportdagen via de webwinkel vanaf woensdag 20 september 2023 om 19 uur (inwoners Stekene) of vanaf maandag 25 september 2022 om 19 uur (niet-inwoners).

Meer info, ook over opvang voor of na de sportdag, vind je in de brochure in bijlage. Of contacteer onze Sportdienst via T 03 790 03 86 of E sport@stekene.be.

 

Springkastelendorp in de Springstek!

Op vrijdag 3 november 2023 richten we een groot springkasteldorp op voor kinderen van 3 tot 12 jaar, met een apart gedeelte voor de jongste kleutertjes.

Kom jij mee springen op heuse hindernissenbanen en reusachtige springkastelen?

Let op: Ouders blijven tijdens de activiteit verantwoordelijk voor hun kind(eren).Ouders kunnen plaatsnemen in de tribune, we voorzien de mogelijkheid om iets te drinken. 

Prijs: 5 euro (inschrijving en betaling ter plaatse).

 

Robbedoes

Tijdens de herfst- en kerstvakantie kunnen alle Stekense schoolgaande kinderen, tussen 2,5 en 12 jaar, terecht bij Robbedoes, de buitenschoolse kinderopvang. Speel- en knutselplezier gegarandeerd! Je zorgt zelf voor een lunchpakket, drankje en vieruurtje.

Inschrijven kan vanaf woensdag 20 september 2023 om 19 uur via de webwinkel of bij team Gezin, Welzijn en Gezondheid op 03 790 03 61 of E gezin@stekene.be.

 

De Sint komt naar Stekene

Ontmoet Sinterklaas

Zondag 19 november 2023 in de Sportstek - vanaf 14 uur

De Sint brengt voor elk kind een zoete verrassing mee!

In samenwerking met het gemeentelijke feestcomité Stekene

Sint-brievenbus

Maak een mooie, zelfgemaakte tekening voor Sinterklaas (vermeld duidelijk je naam en adres) en post die in een Sint-brievenbus vóór 6 december.

Je vindt een Sint-brievenbus aan de kerk in Stekene-centrum, aan de kerk in Kemzeke, aan OC Konigshei in Koewacht, aan de kerk in Klein-Sinaai, en aan de kerk in Hellestraat. Een postzegel is niet nodig. 

Het paard van Sinterklaas

Theatervoorstelling vanaf 3 jaar - zondag 3 december 2023 van 14 tot 15 uur

Het was koud, heel koud. Buiten zag alles wit, wit van de sneeuw. De sint en de zwarte pieten sliepen in hun bed, onder een warm deken. Het paard van de sint stond in zijn stal. Zwarte piet had hem gisteren nog een extra deken gegeven omdat het in de stal wel heel koud kon zijn ...
Een muzikale vertelling over Sinterklaas, maar vooral over zijn paard.

Prijs: 5 euro

Inschrijven: is verplicht en kan via de webwinkel (tickets Amelberga) of bij de Cultuurdienst in het gemeentehuis (Let op: maak eerst een afspraak)

op 29 augustus 2023
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP