Gemeente Stekene

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober zetten we opnieuw het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Het doel? Mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken. De 10-daagse sluit af op 10 oktober, de Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid.

 

#SAMENVEERKRACHTIG, met de nadruk op 'kracht'

We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen … soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ nodigen we iedereen uit om positief naar zichzelf te kijken, de eigen kracht te ontdekken en elkaar te versterken.

 

Tijd voor actie

Deelnemen aan een activiteit? Ook in Stekene doen we mee! 

Activiteiten
Interactieve lezing 'De kracht van je gedachten'

Woensdag 4 oktober 2023 om 19.30 uur - Bib Stekene - Gratis - Inschrijven via E gezondheid@stekene.be of T 03 790 03 59

Een interactieve lezing over het effect van woorden en gedachten die grotendeels gebaseerd is op drie auteurs: Louise Hay (‘Je kunt je leven helen’), Masaru Emoto (‘De boodschap van water’) en Katie Byron (‘Vier vragen die je leven veranderen’)

Via interactieve oefeningen leer je waarom gedachten en zelfs losse woorden zoveel invloed hebben op jezelf en je omgeving. Het is belangrijk om gedachten die vanzelf in je hoofd binnenspringen, te controleren en eventueel te veranderen.

Veerle Van Rattingen woont in Stekene en is deeltijds leerkracht secundair onderwijs in het Sint-Jorisinstituut te Bazel. In bijberoep begeleidt ze kinderen met faalangst of een laag zelfbeeld met de hulp van paarden en honden en de onderliggende theorie van “gedachtenkracht”. Rond dat laatste heeft ze nu een interactieve workshop voor volwassenen uitgewerkt. 

Gelukswandeling

Deze wandeling is een uitgestippelde route van ongeveer 6,5km, met onderweg infobordjes met informatie of opdrachten. Vanaf 1 oktober, de start van de 10-daagse, tot en met 31 oktober 2023 kan je de uitgestippelde wandeling doen. Omdat de route ook over bospaadjes gaat, is ze niet toegankelijk voor buggy's en rolwagens.

Het plannetje van de route kan je in de bijlage terugvinden. Je kan ook de QR-code scannen voor een digitale routebegeleiding.

Spreuken in het straatbeeld

Met fijne woordspelingen en deugddoende boodschappen op ramen of etalages, toveren we een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers en doen we hen nadenken over de  mentale gezondheid en weerbaarheid van de mens. De actie werkt tegelijkertijd mee tegen het taboe dat nog altijd rust op geestelijke gezondheid.

Boeken vol spreuken

Ook in de bib verspreiden we spreuken rond dit thema. Misschien ontdek je er wel eentje in het boek dat je uitleent.

 
Ontdek alle geplande activiteiten in Stekene op www.samenveerkrachtig.be
op 11 september 2023
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP