Gemeente Stekene

Digitaal aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs

Ook voor het schooljaar 2024-2025 zal je vanaf 25 maart 2024 via een digitaal aanmeldingssysteem je kind kunnen inschrijven voor het secundair onderwijs.

Met het digitaal aanmeldingssysteem moet het inschrijvingsproces vlotter verlopen, worden kampeertoestanden en dubbele inschrijvingen vermeden en komt er meer transparantie. Het aanmeldsysteem houdt in eerste instantie rekening met de schoolkeuze. Kinderen die al een broer of zus in een secundaire school hebben, krijgen voorrang, maar moeten ook nog digitaal aangemeld worden.

Alle ouders ontvangen via hun kind in de basisschool een uitgebreide brochure (zie ook in de bijlage) met alle informatie om stap voor stap digitaal aan te melden en in te schrijven.

1. Meld je kind aan

  • tussen maandag 25 maart 2024 om 9 uur en vrijdag 19 april 2024 om 13 uur
  • via www.naarhetsecundair.be 

  • Het tijdstip van aanmelden, maakt binnen deze periode niet uit. Iedereen maakt evenveel kans op een plaats. Kies minimaal 1 school. We raden je aan om meerdere schoolkeuzes op te geven. Je vermindert de kans op een plaats in je eerste keuze niet door meerdere scholen aan te duiden.

2. Je ontvangt het resultaat

  • via email op 2 mei 2024 (namiddag)
Krijg je een toewijzing?
  • Schrijf je kind dan zeker in op de school waar het een toewijzing krijgt tussen 14 mei 2024 en 10 juni 2024, ook als dit niet je eerste schoolkeuze is.
Krijg je een weigering?
  • Check vanaf 8 mei op www.naarhetsecundair.be welke school nog vrije plaatsen heeft.
  • Schrijf je kind in tijdens de vrije inschrijvingsperiode vanaf 14 mei 2024 om 9 uur.

Heb je je kind niet aangemeld?

Als je je kind niet aanmeldt, kan je je kind pas inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode vanaf 14 mei 2024. Veel plaatsen zullen dan al ingenomen zijn door kinderen die wel aangemeld werden. Wacht dus niet te lang en meld zeker aan!

 

Hulp nodig bij het aanmelden?

Neem contact op met team Onderwijs en Vorming via E info@stekene.be of T 03 790 02 11.

Het Lokaal Overlegplatform secundair onderwijs startte enkele jaren geleden met het aanmeldingssysteem, en deed dat in samenwerking met de stad Sint-Niklaas en de gemeenten Beveren, Kruibeke, Stekene en Temse.

op 30 januari 2024
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP