Gemeente Stekene

Doe 'niets' voor de natuur en Maai Mei Niet - wedstrijd tot 7 juni 2024

In mei loopt opnieuw de campagne Maai Mei Niet. Door enkele weken je gazon, of een deel ervan, niet of anders te maaien, geef je de natuur een serieuze boost! In Stekene organiseren we ook een Maai Mei Niet-wedstrijd. Doe je ook mee 'niets' voor de natuur in mei?
Campagne Maai Mei Niet

Maai Mei Niet is een initiatief dat mensen aanmoedigt om hun grasvelden en gazons in de maand mei niet te maaien. Door het gras te laten groeien, geven we de bloemen en planten de kans om te bloeien en zichzelf te zaaien. Dit bevordert de biodiversiteit en helpt bij de bestuiving van bijen en andere insecten.

Meer informatie over o.a. de voordelen van niet maaien en hoe je kan deelnemen, vind je op de website van het Maai Mei Niet project.

 
Hoe pakt gemeente Stekene dit aan?

Als gemeente Stekene zijn we ook geëngageerd om de biodiversiteit te bevorderen en hebben we in onze parken en openbare ruimtes al delen van het gras langer laten groeien.

We willen ook onze inwoners aanmoedigen om mee te doen aan Maai Mei Niet en hun eigen tuin ook de kans te geven om te bloeien en te groeien.

Dus doe mee aan Maai Mei Niet en geniet van de diversiteit in onze tuinen en parken. Samen kunnen we bijdragen aan een gezonde en duurzame omgeving voor ons allemaal.

 
Hoe ga je zelf aan de slag?

Je hoeft zeker niet je hele gazon te laten groeien. Kleine ingrepen kunnen al helpen. Laat een stukje van je gazon wat langer worden. Of, maak het plezant en maai figuren in het gras. En maai je gras slechts om de drie à vier weken. Wist je dat langer gras beter bestand is tegen droogte en hitte en minder snel geel wordt?

 
Wedstrijd 'Maai Mei Niet'

Laat je grasmachine aan de kant staan en maak kans om een Stekense cadeaubon te winnen!

  • Neem in het begin van de maand mei een foto van (een deel van) je tuin.
  • Laat nu het gras en vooral de bloemetjes een hele maand welig tieren en laat je grasmachine op stal staan.
  • Neem op het einde van de maand opnieuw een foto van hetzelde stuk tuin en stuur de 2 foto’s ten laatste op vrijdag 7 juni 2024 naar E groen@stekene.be
  • We loten 10 winnaars die een Stekense cadeaubon van 25 euro ontvangen.
op 08 mei 2024
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP