Gemeente Stekene

Stekene renoveert: 3-jarig project voor alle Stekenaren

Driejarig project voor alle Stekenaren, maar gemeente richt zich specifiek richt tot 3 wijken, namelijk Habroekwijk in Kemzeke, Boudelowijk in Klein-Sinaai en kerkhofwijk (rond Pauwel Hauweplein)

Renovatie van je woning is een opdracht waar nogal wat mensen tegenop zien. Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning en kan je bovendien heel wat energie - en dus ook euro’s - besparen.

Is jouw woning al klaar voor de woningnormen van 2050? Heerlijk koel in de zomer en warm in de winter, zonder daarvoor veel brandstof en elektriciteit te verslinden? Maak je ook al nuttig gebruik van regenwater?

De gemeente Stekene en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen willen met de steun van de Vlaamse overheid particulieren een helpende hand reiken om te BENOveren. Beter renoveren dus, met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

 
Gratis renovatieadvies én begeleiding

Als inwoner van Stekene, kan je een gratis renovatieadvies aan huis krijgen dat verder gaat dan het basisadvies voor mensen met (ver)bouwplannen.

Zo kan je goed geïnformeerd en met zicht op het totale kostenplaatje de meest aangewezen werken starten, met de zekerheid geen premies of tegemoetkomingen van de overheid mis te lopen. Je hoeft dankzij dit ondersteuningsproject zelf geen tijd te steken in het opvragen van offertes of premies, daarvoor kan de renovatiebegeleider de woningeigenaar volledig zorgen.

Een deskundige komt gratis en vrijblijvend aan huis. Samen met de woningeigenaar bekijkt deze vakspecialist de huidige staat van het huis, en stelt een stappenplan voor renovatie voor. Wat zijn voor deze woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie,...?  Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Als je dit wenst, kan je ook voor de volgende stappen in je renovatie gratis deskundige begeleiding krijgen. Onze vakspecialist zoekt naar aannemers, vraagt voor jou offertes op en is thuis in het aanvragen van premies. Door met vele buurtbewoners tegelijk te renoveren, kan je in sommige gevallen zelfs van goedkopere prijzen genieten.

 
Interesse?

Volg de webinar van de provincie - exacte datum is nog niet gekend - en kom te weten wat dit voor jou concreet kan betekenen.

Inhoud webinar: 

  • voorstelling project door renovatieadviseur (MilieuAdviesWInkel Gent) en renovatiebegeleider (firma Home tot Home)
  • aanvullende info door gemeentedienst Natuur en Milieu

 

Meer info en inschrijven voor het gratis en vrijblijvend renovatieadvies bij je thuis, kan hier. 

Stekene renoveert! is een project van de gemeente Stekene i.s.m. het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen en i.s.m. Fluvius, elektriciteitsnetbeheerder. Het project loopt tot de zomer van 2023.

 
Meer informatie

Hoe het concreet in zijn werk gaat en wat de verschillende stappen zijn, lees je in de bijlage?

Het renovatieadvies is gratis en vrijblijvend. Je beslist zelf of je na ontvangst van je persoonlijk advies ook instapt in de gratis begeleiding voor je renovatiewerken.

Ook na ontvangst van de offertes voor je renovatiewerken kan je nog steeds beslissen om uit het traject te stappen.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP