Gemeente Stekene

Gemeentelijke dienstverlening

Openingsuren en dienstverlening

In het gemeentehuis is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht.
Het dragen van een mondmasker blijft aanbevolen, onder meer in binnenruimtes, bij uitzonderlijke drukte en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden.
Weekdagen

Het gemeentehuis is open op afspraak. Je maakt ofwel online een afspraak, via deze website (zie 'Afspraak' op de startpagina), ofwel telefonisch via T 03 790 02 11.

Het infopunt Toerisme is open. Je kan er zowel met als zonder afspraak terecht.

Onze Sociale dienst in de Kerkstraat 14, werkt wel nog altijd op afspraak. Wie wil langskomen, belt vooraf naar T 03 790 02 11 om een afspraak te maken. Geen afspraak nodig, maar wel een vraag aan de Sociale dienst? Stel je vraag via E info@stekene.be.

In het Sociaal centrum is een oplaadpunt van Fluvius voor de budgetmeters gas en elektriciteit. Dit blijft beschikbaar. Wie hiervoor aanbelt zonder afspraak, wordt binnengelaten.

Zaterdagen

Het gemeentehuis (enkel dienst Burgerzaken) is ook open op zaterdag, telkens van 9 tot 12 uur. Let op: ook op zaterdag wordt er enkel op afspraak gewerkt. Maak dus eerst een afspraak alvorens langs te komen. 

Belangrijke richtlijnen
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van onze online dienstverlening via deze website.
  • Stel je vragen via mail (info@stekene.be) of telefoon (T 03 790 02 11).
  • De pensioenzitdagen van de federale Pensioendienst vinden sinds september 2021 plaats op afspraak. Maak een afspraak via de gratis pensioenlijn 1765.
  • Het Energieloket (Interwaas) vindt ook in 2022 plaats - zitdag: elke derde donderdag van de maand van 9 tot 12 uur, op afspraak. Klik hier voor meer info.

 

Bibliotheek Stekene 

Het verplicht dragen van een mondmasker in de bibliotheek vervalt vanaf 7 maart 2022. 

Lees hier meer over de openingsdagen en -uren, en over de algemene en specifieke richtlijnen voor een bibbezoek. Materialen inleveren is steeds mogelijk via de inleverbus.

 

Andere gemeentelijke locaties

- Sportcentrum De Sportstek en de sporthal in Kemzeke

In de sporthallen is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht.

Kleedkamers zijn opnieuw open. 

Activiteiten vinden nog steeds best buiten plaats! Kan de activiteit buiten plaatsvinden, blijf dan buiten. Het risico op besmetting is kleiner in de buitenlucht.
 
- Ontmoetingscentra en Amelberga

In Amelberga en de ontmoetingscentra is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht. Het dragen van een mondmasker blijft aanbevolen, onder meer in binnenruimtes, bij uitzonderlijke drukte en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden.

Het gebruik van het Covid Safe Ticket vervalt.

De gemeentelijke ontmoetingscentra en vergaderzalen zijn open voor verhuring, op voorwaarde dat de infrastructuur voldoet aan de gestelde maatregelen opgenomen in de protocollen en besluiten.

 

Logistieke steun

De gemeente verleent logistieke steun aan verenigingsactiviteiten. Ontleningen voor activiteiten zijn terug mogelijk.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP