Gemeente Stekene

Evenementen, activiteiten en markten en ambulante handel

Recreatieve activiteiten

Alle culturele, toeristische, feestelijke, maatschappelijke, sportieve en recreatieve activiteiten en evenementen, publiek en privé, blijven verboden tot 30 juni. De Nationale Veiligheidsraad besliste op 15 april dat alle massa-evenementen al zeker tot eind augustus niet mogen doorgaan. Sportwedstrijden (beroeps- en amateursportcompetities) zijn verboden tot 31 juli.

Sinds 18 mei mogen musea en andere culturele bezienswaardigheden zoals bv. historische gebouwen, monumenten en kastelen, opnieuw openen. Ook dierenparken mogen heropenen. 

Het gemeentebestuur van Stekene stelt alle gemeentelijke activiteiten en evenementen uit die in mei én juni zouden plaatsvinden. Ook de gemeentelijke culturele- en sportinfrastructuur (sporthallen, ontmoetingscentra,...) wordt tot en met 30 juni niet verhuurd aan verenigingen of particulieren. De gemeentelijke logistieke steun zal ook tijdens de maand juni niet worden aangeboden. 

Markten

Sinds 18 mei mogen markten, mits een aantal voorwaarden, opnieuw doorgaan. 

Stekene

De Stekense markt zal op zaterdag 23 mei 2020 opnieuw opstarten met volgende maatregelen: 

  • Wekelijkse zaterdagmarkt in de Polenlaan en dit zolang de coronamaatregelen gelden
  • Kerkplein wordt parking voor marktkramers
  • Max. aantal bezoekers: 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam
  • Circulatie- en veiligheidsplan met éénrichtingsverkeer 
  • Twee bemande in- en uitgangen 
  • Zelfde veiligheidsvoorschriften als bij het winkelen, gelden ook op de markt: blijf thuis als je ziek bent, zorg voor een goede handhygiëne, kom alleen winkelen (geen funshopping), betaal zoveel mogelijk met bankkaart, houd afstand van minstens 1,5 meter
  • Mond- en neusbescherming wordt sterk aangeraden
  • Respecteer de openingsuren: je wordt pas op de markt toegelaten vanaf 8 uur - stop verkoop stipt om 13 uur.

Geen doorgaand verkeer mogelijk in centrum

De Polenlaan wordt van 5 uur tot 14 uur verkeersvrij gemaakt vanaf het Kerkplein (Polenlaan 1) - kruispunt met de Stadionstraat/Kerkstraat - tot 25 meter voorbij Polenlaan 35 in de richting van de Potaardestraat.

Vanaf het kruispunt met de Potaardestraat/Oost-Eindeken wordt plaatselijk verkeer toegelaten in de richting van de Nieuwstraat - verkeer in beide rijrichtingen.

De parking centrumzone (Tack) blijft bereikbaar via de Polenlaan én de Nieuwstraat!

Wegomleiding

Het verkeer dat van Moerbeke komt en richting de N403 rijdt, moet omrijden via de Kerkstraat - Frans Van Brusselstraat - Pastoor Annaertstraat en Potaardestraat om zo terug aan te sluiten op het kruispunt Oost-Eindeken - Polenlaan, om dan richting N403 te kunnen rijden. 

Het verkeer dat van de N403 komt en richting het centrum van Stekene rijdt, moet omrijden via de Potaardestraat - Sint-Jozeflaan - Heikant - Molenbergstraat om zo aan te sluiten op het kruispunt Molenbergstraat - Dorpstraat om dan richting Bormte / Moerbeke te rijden. 

Diensten van De Lijn

De haltes van de lijnbussen in het centrum vallen weg. In de Potaardestraat worden tijdelijke haltes voorzien.

De marktbus rijdt voorlopig nog niet in Stekene.

 

Ambulante handel

 • De mobiele verkoop op de markt op weekdagen (kippenkraam, oliebollen en paling) wordt sinds 11 mei opnieuw toegelaten. Ook ambulante handel op andere plaatsen dan de markt, wordt opnieuw toegestaan. Let op: deze individuele marktkramen mogen enkel op de gebruikelijke locaties opgesteld worden, mits voorafgaande toelating van het gemeentebestuur.
 • IJsventers mogen ook sinds 11 mei, opnieuw met hun ijskar rondrijden (= ambulante activiteit uitgeoefend volgens gebruikelijke traject, mits voorafgaande toelating van het gemeentebestuur).
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP