Gemeente Stekene

Onderwijs en kinderopvang (Robbedoes)

Onderwijs

Update 6 november 2020:

Geen afhaalverkoop of verkoop aan huis door scholen of verenigingen

De gouverneur kondigde op 4 november 2020 bijkomende strengere maatregelen aan in de provincie Oost-Vlaanderen om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. 

Concreet worden alle occasionele verkopen met een niet-commercieel karakter aan huis of door middel van afhaal, georganiseerd door verenigingen, verboden, vanaf 9 november 2020. Ook alle handelingen ter (voor)bereiding en levering van deze verkopen, worden verboden. Verenigingen, scholen,... kunnen dus geen winstacties meer organiseren als deze niet voorbereid, afgehaald en/of geleverd worden door een professionele aanbieder. Zie ook Besluit gouverneur onderaan bij Downloads. Dit besluit geldt al zeker tot 13 december 2020.

Update 31 oktober 2020:

De scholen zullen ook op 12 en 13 november gesloten blijven. De herfstvakantie was al eerder verlengd, maar zal nu dus in totaal twee weken duren, tot en met 15 november 2020.

De lessen hervatten op maandag 16 november 2020.

 • Voor het secundair onderwijs gaan de leerlingen van de tweede en derde graad over op maximaal 50% contactonderwijs en dit tot 1 december 2020. Vóór 1 december wordt geëvalueerd of 100% contactonderwijs opnieuw mogelijk is.
 • Voor het hoger onderwijs wordt afstandsonderwijs gegeven:
  • Voor de eerstejaars: tot 1 december 2020 (daarna kunnen zij misschien opnieuw contactonderwijs volgen). 
  • Voor de ouderejaars minstens tot het einde van het kalenderjaar.
 • Leerkrachten vergaderen online, dat geldt ook voor pedagogische studiedagen.
 • Fysieke teambuildings zijn verboden.
Update 27 oktober 2020:

Het basis- en secundair onderwijs schakelden reeds over naar code oranje.

Het hoger onderwijs gaat naar code rood = afstandsonderwijs, dus maximaal online onderwijs. Fysieke lessen zijn wel mogelijk voor eerstejaars en practica.

Mondmaskers zijn verplicht voor alle leerlingen en studenten in het secundair en hoger onderwijs. 

De herfstvakantie wordt verlengd tot en met 11 november 2020, ook voor leerplicht- en volwassenenonderwijs.

Raadpleeg de website van de bevoegde overheden (bv. voor Vlaanderen: www.onderwijs.vlaanderen.be) over de voorwaarden van de heropstart in september. Houd ook de informatie en communicatie van de school van je kind(eren) in de gaten. 

Opgelet: in Stekene is de mondmaskerplicht sinds 1 september uitgebreid naar de schoolomgevingen. In de omgeving van de schoolpoorten van alle Stekense scholen, is het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. 

 

BKO Robbedoes herfstvakantie geannuleerd - noodopvang mogelijk!

De normale werking van buitenschoolse kinderopvang Robbedoes tijdens de herfstvakantie wordt geannuleerd.

Er wordt wel, in heel beperkte mate, noodopvang voorzien tijdens de herfstvakantie, incl. 9, 10, 12 en 13 november 2020. Noodopvang aanvragen is mogelijk via bijgevoegd inschrijvingsformulier.

Noodopvang kan enkel aangevraagd worden indien beide ouders (of de ouder in het geval van een éénoudergezin) moeten werken én niet in de mogelijkheid zijn om te telewerken én geen verlof of technische werkloosheid kunnen aanvragen.

Voorwaarden
 • Enkel met een werkgeversattest dat aantoont dat je echt nood hebt aan opvang.
 • Voorrang voor mensen werkzaam in de zorgsector.
Hoe inschrijven?
 • Ouders werkzaam in de zorgsector kunnen vanaf morgen 29/10 om 9 uur inschrijven door bijgevoegd document ingevuld terug te mailen samen met hun (recent) werkgeversattest.
 • Ouders werkzaam in andere niet-zorgberoepen kunnen vanaf vrijdag 30/10 om 9 uur inschrijven door bijgevoegd document ingevuld terug te mailen samen met hun (recent) werkgeversattest.
 • Een aanvraag is pas geldig mits de nodige attestering toegevoegd is in de aanvraag.
 • Kinderen mogen niet ziek zijn of niet in quarantaine geplaatst zijn gedurende de opvangperiode.
 • Alle aanvragen worden via mail verstuurd naar gezin@stekene.be
 • De inschrijvingen worden verwerkt in chronologische volgorde.
Locatie + tijdstip

De opvang vindt plaats in de lokalen van BKO Robbedoes, naast De Sportstek. De opvang start om 7.30 uur en eindigt om 18 uur.

Na de aanvraag krijg je zo snel mogelijk een bericht of je kind al dan niet plaats heeft in de opvang. Je krijgt dus steeds een bevestiging wanneer je kind is ingeschreven. Door het beperkte aantal plaatsen in de opvang kunnen wij jammer genoeg geen plaats garanderen.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP