Gemeente Stekene

Wat als je je ziek voelt?

Om een goede basiszorg te garanderen in deze uitzonderlijke omstandigheden gaan huisartsen en ziekenhuizen op een andere manier te werk.

Eerst telefonisch melden!

De huisartsen houden geen vrije consultaties meer. Afspraken kunnen niet langer online worden ingeboekt maar dienen telefonisch gemaakt te worden. De huisbezoeken worden tot een minimum beperkt om zoveel mogelijk patiënten te kunnen helpen.

Patiënten met symptomen die op een mogelijke besmetting COVID-19 kunnen wijzen, dienen zich eerst telefonisch te melden:

  •  op weekdagen bij de eigen huisarts.
  •  in het weekend bij de huiswachtenpost 03 361 03 61.
  •  Je kan het ziekenhuis enkel in na doorverwijzing van de huisarts voor ernstige acute aandoeningen. De spoedafdeling is  niet langer vrij te betreden voor mensen met een luchtweginfectie. Neem hiervoor altijd contact met je huisarts of in acute situaties met het noodnummer 112. De routinebehandelingen worden uitgesteld.

De huisarts zal deze patiënten, indien nodig, doorverwijzen naar een collega-huisarts in de tijdelijke wachtpost op de spoedgevallenparking van het AZ Nikolaas, campus Sint-Niklaas. Je kan je er niet spontaan aanmelden.

Ben je ziek en heb je niet-coronagerelateerde klachten?

Neem op weekdagen contact op met je huisarts.

De huisartsenwachtpost in Sint-Niklaas (Prinses Josephine Charlottelaan) blijft bereikbaar voor alle andere niet-coronagerelateerde klachten. De wachtposten in Beveren en Sint-Gillis-Waas zijn tijdelijk gesloten.

Breng altijd je elektronische identiteitskaart (e-ID) mee.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP