Gemeente Stekene

Erediensten (en huwelijksrecepties of rouwmaaltijden nadien)

eind augustus 2020 - update

Een huwelijksreceptie of -banket wordt als een receptie of banket met privékarakter aanzien. Hier is dus de regel van de sociale bubbel van toepassing, maximum 10 personen, ongeacht de plaats waar dit wordt georganiseerd.

22 augustus 2020 - update

Sinds 1 september worden op rouwmaaltijden na begrafenissen 50 personen toegelaten, met respect voor de regels voor de horeca.

29 juli 2020 - update

Religieuze erediensten alsook de diensten of vieringen naar aanleiding van geboorte, doop, huwelijk en overlijden mogen plaatsvinden, met inachtneming van volgende regels:

  • De veiligheidsafstand van 1.5 meter moet worden nageleefd (vooraf bepaald maximum aantal personen per gebouw, waarbij één persoon/10m² wordt toegelaten, met een maximum van 100 personen
  • Fysieke aanrakingen tussen personen en van voorwerpen door verschillende deelnemers zijn
    verboden.
  • Aan de in- en uitgang moeten middelen beschikbaar zijn voor de noodzakelijke handhygiëne.

Huwelijken, begrafenissen en crematies kunnen plaatsvinden maar steeds met respect van de social distancing maatregelen (1,5m tussen personen) en met maximaal 100 personen

Begraafplaatsen blijven toegankelijk, maar ook hier geldt de social distancing maatregel. 

11 juli 2020 - update

Het is voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht om in gebedshuizen en bezinningsplaatsen een mondmasker te dragen.

April 2020 - update

Op 30 maart maakte Bisdom Gent bekend dat de eerste communies en vormsels in onze gemeente worden uitgesteld tot na de zomer. De nieuwe data werden intussen al door het Bisdom bekendgemaakt.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP