Gemeente Stekene

Openbaar vervoer

woensdag 29 april 2020 - update

De Nationale Veiligheidsraad besliste op 24 april over een pakket richtlijnen om de maatregelen gradueel te versoepelen. Hierna een overzicht van de impact op bussen en trams van De Lijn.

Sinds maandag 4 mei:
  • Verplicht gebruik van mond- en neusbescherming op het openbaar vervoer voor gebruikers van 12 jaar en ouder (ook in het station, aan haltes of op het perron).
    Er wordt gevraagd om drukte en spituren te vermijden op bussen en trams en om eigen verplaatsingsmiddelen te gebruiken om zo voorrang te geven aan wie het openbaar vervoer het hardst nodig heeft.
  • De Lijn rijdt op weekdagen opnieuw volgens de P2-dienstregeling (= dienstregeling van toepassing op week-schooldagen).
  • De belbussen blijven op stal omdat het onhaalbaar is de social distance op deze voertuigen te garanderen.
  • De richtlijn rond social distancing blijft behouden op alle voertuigen van De Lijn. Er wordt geen contant geld aangenomen op de voertuigen en reizigers blijven achteraan opstappen.
Sinds maandag 11 mei:
  • De lijnwinkels gaan opnieuw open. Waar de medewerkers niet achter glas zitten, wordt een plexiglaswand geplaatst. Voorlopig worden enkel betalingen met bankkaart aanvaard (ook oorstokjes om de betaalterminal te bedienen en alcoholgels worden voorzien voor de klanten). Afstandsmarkering moet zorgen voor voldoende afstand tussen de wachtende klanten.

Deze maatregelen zullen continu worden geëvalueerd en indien nodig, bijgeschaafd. 

Volg steeds de laatste info via de communicatiekanalen van De Lijn (www.delijn.be, de app of sociale mediakanalen van De Lijn) of de NMBS (www.belgiantrain.be/nl).

vrijdag 20 maart 2020 - update

De Lijn heeft opnieuw haar dienstverlening aangepast: 

  • De Lijn laat nog maar een beperkt aantal reizigers toe per bus en tram. 
  • Reizigers mogen niet naast elkaar zitten of staan. 
  • Alle belbusritten zijn geannuleerd. 

woensdag 18 maart 2020 - update

Het openbaar vervoer zal nog rijden, maar moet zich zo organiseren dat reizigers op 1,5 meter van elkaar kunnen zitten. 

Enkel als dat écht nodig is, mag je van het openbaar vervoer gebruik maken. De social distancing moet gerespecteerd worden.

dinsdag 17 maart 2020 - update

De Lijn past dienstregeling aan door effecten Coronavirus

Vanaf woensdag 18 maart schakelt De Lijn over naar een aangepaste dienstregeling als gevolg van de stijgende impact van het Coronavirus.

Door de verdere verspreiding van het virus, neemt de inzetbaarheid van het De Lijn-personeel af (meer ziektemeldingen). Vanaf woensdag 18 maart voert De Lijn een aangepaste dienstregeling in die er rekening mee houdt dat er maar zeer beperkt gebruik gemaakt wordt van de opvang van leerlingen in de scholen, maar anderzijds werkenden wel nog de mogelijkheid biedt om hun woon-werkverkeer met het openbaar vervoer te doen.  Concreet neemt het aanbod aan busritten af met 14%, voor tramritten met 10%.
Het aantal klanten dat met bus of tram reist, is sinds eind vorige week drastisch teruggelopen, dus ook met de aangepaste dienstregeling, blijft een verantwoorde spreiding van mensen in de voertuigen mogelijk.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP