Gemeente Stekene

Openbaar vervoer

7 maart 2022 - update

Het mondmasker blijft verplicht op het openbaar vervoer voor iedereen vanaf 12 jaar

12 februari 2022 - update

De mondmaskerplicht geldt vanaf 19 februari vanaf de leeftijd van 12 jaar.

4 december 2021 - update

Overal waar het dragen van een mondmasker verplicht is, geldt dit vanaf de leeftijd van zes jaar.

17 november 2021 - update

Het mondmasker moet verplicht gedragen worden in de besloten ruimtes van het openbaar vervoer en het georganiseerd collectief vervoer. De mondmaskerplicht geldt voor iedereen vanaf 10 jaar. 

27 september 2021 - update

Vanaf 1 oktober 2021 blijft het dragen van het mondmasker voor personen ouder dan 12 jaar verplicht in de binnenruimtes van het openbaar vervoer, de stations en luchthavens.

27 augustus 2021 - update

Op het openbaar vervoer en in de stations blijft het mondmasker verplicht

22 maart 2021 - update

Beperkingen in treinen: Het aantal zitplaatsen op treinen naar toeristische bestemmingen wordt beperkt. Behalve op schooldagen geldt in treinen dat alleen zitplaatsen aan het venster gebruikt mogen worden, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar.

27 oktober 2020 - update

Er wordt op toegezien dat de capaciteit van het openbaar vervoer tijdens de spitsuren optimaal is om crowding te vermijden.

De controleurs van De Lijn mogen/kunnen GAS-boetes uitschrijven aan reizigers die de mondmaskerplicht niet naleven.

Volg steeds de laatste info via de communicatiekanalen van De Lijn (www.delijn.be, de app of sociale mediakanalen van De Lijn) of de NMBS (www.belgiantrain.be/nl).

mei 2020 - update

De Nationale Veiligheidsraad besliste op 24 april over een pakket richtlijnen om de maatregelen gradueel te versoepelen. Hierna een overzicht van de impact op bussen en trams van De Lijn.

Sinds maandag 4 mei:
  • Verplicht gebruik van mond- en neusbescherming op het openbaar vervoer voor gebruikers van 12 jaar en ouder (ook in het station, aan haltes of op het perron).
    Er wordt gevraagd om drukte en spituren te vermijden op bussen en trams en om eigen verplaatsingsmiddelen te gebruiken om zo voorrang te geven aan wie het openbaar vervoer het hardst nodig heeft.
  • De Lijn rijdt op weekdagen opnieuw volgens de P2-dienstregeling (= dienstregeling van toepassing op week-schooldagen).
  • De belbussen blijven op stal omdat het onhaalbaar is de social distance op deze voertuigen te garanderen.
  • De richtlijn rond social distancing blijft behouden op alle voertuigen van De Lijn. Er wordt geen contant geld aangenomen op de voertuigen en reizigers blijven achteraan opstappen.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP