Gemeente Stekene

VITAZ (= AZ Nikolaas + AZ Lokeren) + testbeleid

7 maart 2022 - update

In zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra, blijft het mondmasker verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

Het gebruik van een FFP2-masker blijft aangeraden voor kwetsbare personen

12 februari 2022 - update

De mondmaskerplicht geldt vanaf 19 februari vanaf de leeftijd van 12 jaar.

4 december 2021 - update

Overal waar het dragen van een mondmasker verplicht is, geldt dit vanaf de leeftijd van zes jaar, dus ook in de ziekenhuizen. 

17 november 2021 - update

De mondmaskerplicht wordt in de zorginstellingen uitgebreid naar iedereen vanaf 10 jaar

28 oktober 2021 - update

Ook na 29 oktober 2021 blijft de mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 12 jaar, gelden in alle zorginstellingen, dus ook in de ziekenhuizen van Sint-Niklaas en Lokeren. 

Testbeleid

Testen en opvolgen van contacten blijven cruciale verdedigingslinies. Tegelijkertijd moet een overbelasting van de huisartsen vermeden worden. Daarom blijven de testcentra geopend tijdens de winterperiode

Ook de capaciteit van de contactopvolging wordt verzekerd, zodat mensen die positief testen zo snel mogelijk gecontacteerd worden. De regionale overheden nemen daartoe alle nodige initiatieven.

27 september 2021 - update

Ook na 1 oktober 2021 blijft het dragen van het mondmasker voor personen ouder dan 12 jaar verplicht in de zorginstellingen.

juni 2021 - update

Raadpleeg voor elk bezoek aan één van de twee ziekenhuizen, de websites www.aznikolaas.be of www.azlokeren.be. Zo ben je op de hoogte van de in het ziekenhuis geldende maatregelen.

27 oktober 2020 - update

Het testcentrum, dat personen zonder symptomen test uit heel het Waasland, verhuist

Vanaf 26 oktober 2020 kunnen patiënten met een afspraak van hun huisarts die een covid-19-test moeten laten afnemen in het staalafnamecentrum, terecht in het staalafnamecentrum achter het Sinbad Zwembad te Sint-Niklaas. Er zijn parkeerplaatsen voorzien aan de achterkant van het Sinbad-gebouw.

Belangrijke aandachtspunten:

  1. Enkel patiënten met een afspraak gemaakt door de huisarts kunnen hier hun test laten afnemen.
  2. Openingsuren van het centrum:
    ma-vrij: 12 - 18 uur
    weekend: 12 - 20 uur
  3. Inrit : langs Koning Astridlaan
  4. Uitrit: langs Parklaan

Bijlage (onderaan bij 'Downloads'): locatie testcentrum

5 oktober 2020 - update

Afdeling oncologie AZ Nikolaas volledig in quarantaine wegens coronabesmettingen
Verschillende patiënten en medewerkers van de kankerafdeling zijn besmet met het coronavirus. Het ziekenhuis heeft de afdeling volledig afgesloten om een verdere verspreiding te voorkomen. De positief geteste patiënten zijn gescheiden van de negatief geteste. Voorlopig is niemand zo ziek dat er intensieve zorg nodig is.
 

30 mei 2020 - update

De ziekenhuizen organiseren een eigen bezoekersregeling die de veiligheid van de patiënten, het personeel en de bezoekers garandeert.

Voor alle ziekenhuizen wordt therapeutisch verlof voor kinderen en jongeren onder 18 jaar toegestaan waarbij het ziekenhuis een regeling voorziet die de veiligheid van de overige patiënten en het personeel garandeert.

Voor de psychiatrische ziekenhuizen blijven de bezoekersregelingen sinds 11 mei 2020 van kracht. Er wordt gepreciseerd dat voorwaarden over het bezoek aan het gezin voor alle patiënten gelden.

Patiënten en bezoekers wordt aangeraden contact op te nemen met hun ziekenhuis om de precieze voorwaarden van een bezoek te kennen.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP