Gemeente Stekene

Ziekenhuizen AZ Nikolaas en AZ Lokeren

5 oktober 2020 - update

Afdeling oncologie AZ Nikolaas volledig in quarantaine wegens coronabesmettingen
Verschillende patiënten en medewerkers van de kankerafdeling zijn besmet met het coronavirus. Het ziekenhuis heeft de afdeling volledig afgesloten om een verdere verspreiding te voorkomen. De positief geteste patiënten zijn gescheiden van de negatief geteste. Voorlopig is niemand zo ziek dat er intensieve zorg nodig is.
 

30 mei 2020 - update

De ziekenhuizen organiseren een eigen bezoekersregeling die de veiligheid van de patiënten, het personeel en de bezoekers garandeert.

Voor alle ziekenhuizen wordt therapeutisch verlof voor kinderen en jongeren onder 18 jaar toegestaan waarbij het ziekenhuis een regeling voorziet die de veiligheid van de overige patiënten en het personeel garandeert.

Voor de psychiatrische ziekenhuizen blijven de bezoekersregelingen sinds 11 mei 2020 van kracht. Er wordt gepreciseerd dat voorwaarden over het bezoek aan het gezin voor alle patiënten gelden.

Patiënten en bezoekers wordt aangeraden contact op te nemen met hun ziekenhuis om de precieze voorwaarden van een bezoek te kennen.

Maart 2020 

•    Sinds zaterdag 14 maart 2020 is het ziekenhuisnoodplan opgestart.

•    Sinds zaterdag 14 maart 2020 worden alle electieve (zaken die uit voorzorg worden gedaan) consultaties, onderzoeken en ingrepen geannuleerd. Vanzelfsprekend betekent dit ook dat alle dringende en noodzakelijke consultaties, onderzoeken en ingrepen wel kunnen blijven gebeuren. Ook alle lopende levensnoodzakelijke therapieën (bv. chemotherapie, dialyse, enz.) worden voortgezet.

•    Sinds zaterdag 14 maart 2020 wordt alle bezoek verboden, met uitzondering van volgende groepen:

  • Eén of beide ouders (of gelijkgesteld) van kinderen van minder dan 18 jaar die op pediatrie, materniteit of neonatologie liggen.
  • Onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn.
  • Begeleiding bij noodzakelijke consultaties of onderzoeken door maximum 1 (vertrouwens)persoon.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP