Gemeente Stekene

Verplaatsingen en reizen

Verplaatsingen

Verplaatsingen naar het werk zijn toegelaten, maar telewerk blijft de norm en is verplicht voor alle functies die dat toelaten.

Ook deze verplaatsingen zijn toegelaten: naar de winkels, de dokter, het postkantoor, de bank, de apotheker, naar de opvang, om te tanken, voor een dringende verhuizing of om mensen in nood te helpen. Meer info over verplaatsingen naar winkels vind je hier.

Lichaamsbeweging en sporten

Lichaamsbeweging (wandelen, fietsen, hardlopen) in de buitenlucht én in de buurt van je huis, is eveneens toegestaan en wordt zelfs aangeraden. Je mag dit doen met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen of sinds 4 mei ook met 2 personen buiten het gezin (steeds dezelfde 2 personen). Het is wel belangrijk om de nodige afstand van 1,5 meter te behouden.

Buitensporten zonder contact (vb. tennis, vissen, golf, kajak, atletiek) mag ook sinds 4 mei in gezinsverband of met 2 personen buiten het gezin. 

Sinds 18 mei mogen sporttrainingen en -lessen in open lucht plaatsvinden, in aanwezigheid van een coach/begeleider, met maximaal 20 personen en met behoud van de fysieke afstand. Cafetaria's en kleedkamers blijven gesloten. Wedstrijden (beroeps- en amateursportcompetities) blijven verboden, al zeker tot 31 juli. 

Op 20 mei zijn het skatepark en de omnisportterreinen in Stekene en deelgemeenten weer open. Er gelden strikte voorwaarden:

  • Max. 10 personen en 1 begeleider op skatepark - max. 6 personen en 1 begeleider op omnisportterrein - max. 2 personen op het petanueterrein - max. 8 personen en 1 begeleider per beachvolleybalterrein
  • Bewaar de sociale afstand van 1,5 meter.
  • Geef je gsm niet door aan anderen en deel geen persoonlijke spullen.
  • Keelpijn, niezen en/of hoesten? Dan blijf je thuis.
  • Te druk? Wacht dan even op afstand, zoek een andere speelplek of kom later terug.

Samenscholingen zijn nog steeds niet toegestaan / verboden.

--> Zie ook Samenscholingsverbod en sociale contacten.

Reizen en uitstapjes

Niet essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden tot en met 8 juni - zie ook Verkeer van en naar het buitenland.

Toeristen uit andere landen mogen ook niet naar België afreizen. Ook toerisme in eigen land is niet mogelijk, zelfs niet naar je eigen buitenverblijf. Toeristische uitstapjes zijn nog steeds niet toegelaten

De luchthavens blijven open, al zijn er nu een pak minder vluchten. Sinds 11 mei zijn mond- en neusbescherming ook verplicht in de luchthavens. 

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP