Gemeente Stekene

Samenscholingsverbod en sociale contacten

Er geldt nog steeds een samenscholingsverbod. Dit betekent dat alle bijeenkomsten met meer dan 2 personen verboden zijn. Enkel gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen, mogen met meer personen naar buiten gaan.

Ook toeristische uitstappen blijven verboden

Uitzonderingen:

Sinds zondag 10 mei mogen maximaal 4 personen bij je thuis op bezoek komen, bij voorkeur buiten in de tuin of op het terras. Het moet wel altijd om dezelfde personen gaan en die personen mogen dan niet bij anderen op bezoek gaan. Bewaar met die bezoekers de social distance van 1,5 meter. Het spreekt voor zich dat van zodra een gezinslid ziek is, er geen bezoek meer toegelaten wordt. 

Fysieke activiteiten in de buitenlucht mag nog steeds met je gezinsleden of met maximaal 2 mensen buiten het gezin. Het moeten wel steeds dezelfde personen zijn, je moet de social distance bewaren en de regels voor handhygiëne naleven.

Buitensporten zonder contact (vb. tennis, vissen, golf, kajak, atletiek) mag ook sinds 4 mei in gezinsverband of met 2 personen buiten het gezin. 

Sinds 18 mei mogen sporttrainingen en -lessen in open lucht plaatsvinden, in aanwezigheid van een coach/begeleider, met maximaal 20 personen en met behoud van de fysieke afstand. Cafetaria's en kleedkamers blijven gesloten. Wedstrijden (beroeps- en amateursportcompetities) blijven verboden. 

Sinds 27 mei zijn ook de openlucht speelpleintjes en buurtspeeltuintjes in onze gemeente weer open, mits volgende voorwaarden:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen er onbeperkt ravotten, bij voorkeur onder toezicht van een volwassene.
  • Volwassenen die de kinderen begeleiden, respecteren de regels van social distancing.
  • Is het te druk? Kom dan op een later tijdstip terug.
  • Persoonlijke materialen (springtouw,...) worden niet gedeeld met elkaar.
  • Was je handen voor én na het spelen. 
  • Keelpijn, hoesten of niezen? Dan blijf je thuis.

--> - zie ook Verplaatsingen en reizen.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP