Gemeente Stekene

Sociale contacten en samenscholingsverbod

Sociale contacten

Update 7 maart 2022: 

De mondmaskerplicht vervalt, maar het dragen van een mondmasker blijft wel aanbevolen, onder meer in binnenruimtes, bij uitzonderlijke drukte en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden.

Update 10 januari 2022: 

Nieuwe regels rond hoogrisicocontact zonder symptomen: zie Visual als bijlage (onderaan bij Downloads)

Update 22 december 2021:

Blijf ook tijdens de kerst- en eindejaarsperiode het aantal contacten beperken en gebruik zelftesten. Ventileer binnenruimtes en draag een mondmasker.

Voel je je ziek? Blijf dan thuis.

Update 4 december 2021:

Het is sterk aanbevolen om sociale contacten maximaal te beperken en mensen bij voorkeur buiten te ontmoeten. Het gebruik van zelftesten is aangeraden.

Update 27 november 2021:
Drie richtlijnen om het veilig te houden:
  • Beperk je contacten. Pas je gedrag aan en wees vooral heel voorzichtig met kwetsbare personen. Wanneer je elkaar toch wil zien, doe het dan bij voorkeur buiten. 
  • Gebruik zelftesten. Wanneer je thuis toch mensen ontvangt, gebruik een zelftest en draag je mondmasker. Zo heb je meer zekerheid. De zelftesten zijn verkrijgbaar bij elke apotheker en ook in de supermarkt.
  • Ventileer. Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes. Dat is trouwens sowieso gezond, maar zeker in deze coronatijden.
Update 17 november 2021:

Respecteer de basisregels waarmee we de verspreiding van het coronavirus kunnen tegengaan.Het gaat dan vooral om het respecteren van de veilige afstand van 1,5 meter en het beperken van het aantal sociale contacten. Beperk je contacten maximaal en laat deze bij voorkeur buiten doorgaan. 

Update 1 september 2021:

Vanaf 1 september 2021 gelden geen beperkingen meer voor samenkomsten in huis

Als het buiten kan, spreek dan nog altijd beter buiten af! 

Update 26 juni 2021:

Vanaf 27 juni 2021 mag/kan ieder gezin tot 8 personen binnen ontvangen (= tegelijk in huis), exclusief kinderen tot en met 12 jaar. 

Update 8 juni 2021:

Vanaf 9 juni 2021 mag/kan Ieder gezin 4 personen binnen ontvangen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld.

 

Samenscholing

Het nachtelijk samenscholingsverbod vervalt.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP