Gemeente Stekene

Openbaar onderzoek voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en Ontwerp plan-MER voor vervoerregio Waasland

Bekendmaking Openbaar Onderzoek

Over het voorlopig ontwerp regionaal mobiliteitsplan en het ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Waasland
Van 4 september tot en met 2 november 2023

De vervoerregio Waasland heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig ontwerp werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Dat beschrijft dan weer de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan.

Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen de basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de 300 Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Waasland is samengesteld uit 9 gemeenten: Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster en Zele.

 
Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt van 4 september tot en met 2 november 2023 kan je het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Waasland inkijken:
 
Opmerkingen kan je uiterlijk op 2 november 2023 bezorgen:
  • via mail aan de vervoerregio Waasland op het e-mailadres waasland@vlaanderen.be 
  • via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs in het gemeentehuis
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP