Gemeente Stekene

Vaccinatiestrategie

2021 is het jaar van de vaccinatiecampagne! Op 28 december 2020 werd de eerste persoon in ons land gevaccineerd tegen het coronavirus. Sinds januari 2021 is ook ons land gestart met de uitrol van de vaccinatiecampagne. 

De komende weken en maanden krijgt iedereen de kans om zich te laten vaccineren, volgens een uitgewerkt stappenplan (zie Downloads onderaan). 

De volgorde van vaccineren vind je ook op www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/volgorde-van-vaccineren 

Belang van vaccinatie en persoonlijke verantwoordelijkheid

De stapsgewijze heropening van de economie en de hervatting van het sociale leven gebeurt op het tempo van de vaccinatiecampagne. Daarom roept het Overlegcomité iedereen op zich te laten vaccineren. Wanneer je een uitnodiging krijgt, ga daar dan meteen op in. Dit is niet alleen een ticket voor jezelf naar de vrijheid, maar voor ons allemaal. 

Vaccinatiecentrum in Gemeenschapscentrum (GC) De Route

Per eerstelijnszone mogen maximaal twee vaccinatiecentra ingericht worden. Voor onze regio (Eerstelijnszone Waasland Noord-Oost) werd, op basis van maximale bereikbaarheid en organisatorische en logistieke mogelijkheden, gekozen voor volgende locaties: de oude sporthal (Klapperstraat) in Beveren en GC De Route in Sint-Gillis-Waas.

GC De Route (Stationstraat 201, 9170 Sint-Gillis-Waas) wordt momenteel ingericht als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Stekene en deelgemeenten en Sint-Gillis-Waas en deelgemeenten. Vanaf (vermoedelijk) maart gaan de vaccinaties daar van start. 

Praktisch

Elke inwoner ontvangt een persoonlijke uitnodiging om zich te laten vaccineren. Dat zal gebeuren per brief en per sms. In de uitnodiging staat een unieke code om je online te registreren. Je kan dag en uur van vaccinatie nog wijzigen, maar niet de locatie (vaccinatie vindt plaats in GC De Route). 

We zoeken nog naar een gepaste oplossing voor inwoners die minder of niet mobiel zijn.

Het vaccin

Die coronavaccins, zijn die wel veilig? Waarom zou ik mij laten vaccineren? Hoeveel kost dat? Zal ik ziek worden na het vaccin? Er duiken de laatste weken heel wat vragen op. In een video (zie Downloads onderaan)  geeft prof. Isabel Leroux-Roels, vaccinatiespecialist van het UZ Gent, een helder antwoord. 

> Zie ook Laat je vaccineren tegen corona 

QVAX-reservelijst

Via qvax.be kan je je inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie. Laat weten wanneer je beschikbaar bent. Als je opgeroepen wordt, moet je wel snel naar het vaccinatiecentrum komen.
 
 

Vervoer naar het vaccinatiecentrum

Meer info over de verschillende vervoersmogelijkheden lees je op onderstaande link:

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP