Gemeente Stekene

Vaccinatiestrategie

2021 is het jaar van de vaccinatiecampagne! Op 28 december 2020 werd de eerste persoon in ons land gevaccineerd tegen het coronavirus. Sinds januari 2021 is ook ons land gestart met de uitrol van de vaccinatiecampagne. 

De komende weken en maanden krijgt iedereen de kans om zich te laten vaccineren, volgens een uitgewerkt stappenplan (zie Downloads onderaan). 

De volgorde van vaccineren vind je ook op www.laatjevaccineren.be/volgorde-van-vaccineren.

Vaccinatiecentrum in Gemeenschapscentrum (GC) De Route

Per eerstelijnszone mogen maximaal twee vaccinatiecentra ingericht worden. Voor onze regio (Eerstelijnszone Waasland Noord-Oost) werd, op basis van maximale bereikbaarheid en organisatorische en logistieke mogelijkheden, gekozen voor volgende locaties: de oude sporthal (Klapperstraat) in Beveren en GC De Route in Sint-Gillis-Waas.

GC De Route (Stationstraat 201, 9170 Sint-Gillis-Waas) wordt momenteel ingericht als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Stekene en deelgemeenten en Sint-Gillis-Waas en deelgemeenten. Vanaf (vermoedelijk) maart gaan de vaccinaties daar van start. 

Praktisch

Elke inwoner ontvangt een persoonlijke uitnodiging om zich te laten vaccineren. Dat zal gebeuren per brief en per sms. In de uitnodiging staat een unieke code om je online te registreren. Je kan dag en uur van vaccinatie nog wijzigen, maar niet de locatie (vaccinatie vindt plaats in GC De Route). 

We zoeken nog naar een gepaste oplossing voor inwoners die minder of niet mobiel zijn.

Vrijwilligers gezocht voor hulp in het vaccinatiecentrum

Om alles in goed banen te leiden in het vaccinatiecentrum, zijn we samen met de Eerstelijnszone op zoek naar heel wat helpende handen.

In het aanmeldformulier hierna, vind je meer info over de taken en voorwaarden. Geef aan welk profiel je interesseert en welke opleiding of relevante ervaring je hebt. Voor veel taken heb je geen medische kennis nodig.

Zin om de handen uit de mouwen te steken en te helpen? Registreer je dan via het aanmeldformulier 'Helpende handen in Wase vaccinatiecentra'. Je wordt zo snel mogelijk gecontacteerd. 

Weet je niet of je voldoende tijd kan vrijmaken? Stel je toch kandidaat! Ook kortere periodes kunnen heel nuttig zijn.

Het vaccin

Die coronavaccins, zijn die wel veilig? Waarom zou ik mij laten vaccineren? Hoeveel kost dat? Zal ik ziek worden na het vaccin? Er duiken de laatste weken heel wat vragen op. In een video (zie Downloads onderaan)  geeft prof. Isabel Leroux-Roels, vaccinatiespecialist van het UZ Gent, een helder antwoord. 

> Zie ook Laat je vaccineren tegen corona 

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP