Gemeente Stekene

Wat doen bij een ramp?

Het gemeentebestuur en de hulpverleners in de regio van Stekene werken samen om de bevolking zo goed mogelijk te beschermen tegen ernstige noodsituaties. Het kan bijvoorbeeld gaan over hevige wateroverlast, een grote brand, een dreigende gifwolk of een zwaar ongeval.

Wat doen bij een ramp?

Je kan op verschillende manieren gealarmeerd worden in geval van een ramp. Er zijn een aantal richtlijnen die je kan volgen:

1. Blijf binnen

Blijf binnen, waar je ook bent: thuis, op kantoor, op school, in een winkel of in je auto. Ben je buiten? Stap dan ergens binnen waar je veilig bent en blijf daar tot het alarm voorbij is.

2. Sluit ramen en deuren

Sluit ramen en deuren van je woning en alles wat rook of gassen zou kunnen doorlaten. In de wagen sluit je de raampjes en het open dak en schakel je de verwarming, ventilatie en airconditioning uit.

3. Luister naar de radio en kijk tv

Stem af op radio of televisie, zij vertellen je wat je moet doen.

4. Vermijd onnodig telefoneren

Grijp niet onnodig naar je telefoon. De telefoonlijnen moeten vrij blijven voor de hulpdiensten. Mogelijk zal je telefonisch verwittigd worden welke maatregelingen je moet nemen.

5. Laat je kinderen op school

Je kinderen zijn veilig op school. Ga je kinderen dus niet halen op school, je zou hen en jezelf in gevaar kunnen brengen.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP