Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

21 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • vrijetijdzone

  Nieuwe culturele infrastructuur in de Stekense vrijetijdszone

  op 27 november 2020
  Stekene krijgt naast een nieuwe polyvalente zaal, voor evenementen en gemeenschapsactiviteiten en waar onder meer het cultuurprogramma van Amelberga een betere plaats krijgt, ook een nieuwe bibliotheek. De nieuwe culturele infrastructuur zal naast De Sportstek worden gebouwd.
 • vuurwerk

  Vuurwerkverbod voor volledige provincie

  op 27 november 2020
  Knallen tijdens de eindejaarsfeesten? Dat kan ook zonder vuurwerk! Zo houden we het veilig voor mens én dier en belasten we onze hulpdiensten niet extra.
 • Sint-brievenbus

  Sinterklaas vergeet ook dit jaar de kindjes in Stekene niet!

  op 20 november 2020
  Dit jaar geen groot evenement, maar de Sint legt de brave Stekense kinderen toch graag, coronaproof, in de watten. Maak een mooie, zelfgemaakte tekening voor Sinterklaas (vermeld duidelijk je naam en adres) en post die in een Sint-brievenbus vóór 6 december.
 • Waterwingebied

  Uitzichtpunt Niemandsland - burgerparticipatietraject

  op 17 november 2020
  Het Waterwingebied, op de grens tussen Stekene en Hulst, is een 1 100 hectare groot bos- en natuurgebied om trots op te zijn. Binnenkort hebben we met Uitzichtpunt Niemandsland een panoramisch zicht op dit grensgebied. Wat het ontwerp van dit uitkijkpunt zal zijn, bepaal jij mee!
 • kippen

  Ophokplicht pluimvee vanaf zondag 15 november

  op 14 november 2020
  Het FAVV besliste om vanaf zondag 15 november 2020 een ophokplicht voor pluimvee in te voeren voor zowel particulieren als professionelen in het volledige land. Aanleiding is de vaststelling van het het vogelgriepvirus bij wilde vogels in het Vogelopvangcentrum in Oostende.
 • job

  Aanleg wervingsreserve van administratief medewerker (C1-C3)

  op 12 november 2020
  Gemeente Stekene legt voor een duurtijd van twee jaar een wervingsreverve aan voor de functie van administratief medewerker. Zodra een vacature voor deze functie komt open te staan, zal gemeente Stekene uit deze wervingsreserve putten. Interesse? Solliciteren kan tot en met 8 december!
 • digitale meter

  De digitale meter met zonnepanelen

  op 10 november 2020
  Heb je zonnepanelen op je dak en komt Fluvius binnenkort een digitale meter plaatsen? Of overweeg je om zonnepanelen te plaatsen? Dan vraag jij je wellicht ook af hoe het nu juist zit met terugdraaiende teller, prosumententarief en digitale meter? In dit artikel kom je het allemaal te weten.
 • groepsaankoop

  Groepsaankoop: betaal minder voor groene stroom

  op 10 november 2020
  Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de tiende groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen.
 • kerstverlichting

  Maak van Stekene de warmste gemeente!

  op 10 november 2020
  Wil jij graag in de warmste straat, wijk of buurt van onze gemeente wonen? Sla dan samen met je buren de handen in elkaar - niet letterlijk natuurlijk - en dompel je voortuin of straatgevel onder in een ‘warm’ winterthema.
 • strooiwagen

  Stekene strooit

  op 10 november 2020
  Gesneeuwd, geijzeld en onze Stekense wegen en fietspaden liggen er glad bij? Dan schieten de technische diensten van onze gemeente voor dag en dauw in actie. Elk jaar wordt een strooiprogramma opgesteld, waarin onder meer de strooiroutes zijn opgenomen.
 • rijbewijs

  Check de geldigheidsdatum van je rijbewijs!

  op 09 november 2020
  Sinds juli 2010 is er het elektronische Europese rijbewijs (bankkaartmodel). Dit is slechts 10 jaar geldig, net zoals de elektronische identiteitskaart.
 • hakhoutbeheer

  Hakhoutbeheer

  op 07 november 2020
  Deze winterperiode voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen en autosnelwegen. Ook langs de E34 in Stekene.
 • kerkhof

  Nieuw: Geoloket begraafplaatsen

  op 07 november 2020
  Wist je dat we een toepassing hebben ontwikkeld waarbij je de rustplaats van elke overledene in Stekene kan opzoeken? Via deze handige online toepassing kan je voortaan vanaf je pc of smartphone gemakkelijk de ligplaats van een overledene vinden.
 • vaccin

  Griepvaccins: volgende leveringen voorzien vanaf eind oktober

  op 22 oktober 2020
  Nog niet alle apotheken kregen alle bestelde griepvaccins geleverd. Kom je zonder voorafgaande reservatie in de apotheek langs voor een griepvaccin, dan kom je op een wachtlijst terecht. Vanaf eind oktober verwachten apotheken de volgende leveringen van vaccins.
 • onmisbaar veraf

  Kunstenaars geven het Waasland kleur

  op 21 oktober 2020
  ‘Beperk je nauwe contacten.’ Het is één van de maatregelen tegen het coronavirus. Het project Onmisbaar veraf van Cultuurtuin WAAS overbrugt de fysieke afstand in woord en beeld.
 • app

  Staat jouw ik-ben-het-beu app al aan?

  op 20 oktober 2020
  Sinds een paar weken is de langverwachte contacttracing-app Coronalert voor iedereen beschikbaar. De app is het nieuwe, krachtige wapen waarmee we de verspreiding van het virus kunnen indammen.
 • stroomgebiedbeheerplannen

  Stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027

  op 24 september 2020
  in openbaar onderzoek - van 15 september 2020 tot 14 maart 2021
 • banner

  Ontdek www.ikshopinstekene.be!

  op 19 juni 2020
  De gemeente Stekene lanceert het online platform www.ikshopinstekene.be waarop alle Stekense handelaars, horecazaken, bedrijven en marktkramers worden verzameld. Je doet er inspiratie op voor een geslaagde winkeluitstap of een heerlijk avondje uit!
 • cover mjp

  Meerjarenplan 2020-2025

  op 19 december 2019
  Het gemeentebestuur van Stekene heeft haar meerjarenplanning opgemaakt voor de bestuursperiode 2020-2025. Op 17 december 2019 keurde de gemeenteraad dit goed.
 • Mobiliteitstoets Het Zomerhuis bevestigt haalbaarheid project

  op 28 december 2018
  In het kader van het project Het Zomerhuis, heeft de gemeente een onafhankelijk bureau aangesteld voor een mobiliteitstoets. Er werden hiervoor ook recente verkeerstellingen uitgevoerd.
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP