Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

21 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Brief van het schepencollege

  op 27 maart 2020
  In het kader van de coronacrisis, schreef het gemeentebestuur een brief aan alle Stekenaars. Die krijg je vandaag of dit weekend in je brievenbus, maar kan je ook alvast online lezen.
 • Download je attesten van Burgerzaken online

  op 20 maart 2020
  Wist je dat je veel attesten en aktes van Burgerzaken en Burgerlijke Stand gewoon van thuis uit online kan terugvinden? Op die manier hoef je niet langs te komen op het gemeentehuis en bespaar je bovendien tijd!
 • Corona

  Maatregelen tegen het Coronavirus

  op 14 maart 2020
  De federale overheid heeft op dinsdagavond 17 maart nieuwe maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Deze strengere maatregelen zijn sinds 18 maart, 12 uur van kracht.
 • 5216-70722_banner-vacature

  Drie nieuwe vacatures

  op 10 maart 2020
  Zin in een job bij de gemeente? Dan ben jij misschien wel de collega die wij zoeken!
 • darmkanker

  Maart = maand van Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker

  op 28 februari 2020
  Elke dag sterven 5 Vlamingen aan darmkanker. Dat is veel. Teveel. Zeker omdat dit niet nodig is. Als darmkanker op tijd ontdekt wordt, heb je meer dan 90% kans op genezing. Darmkanker vroegtijdig opsporen kan eenvoudig via een stoelgangtest.
 • aanmelden

  Nieuw: inschrijven secundair onderwijs via digitaal aanmeldingssysteem

  op 24 februari 2020
  Voor het schooljaar 2020-2021 zal je vanaf volgende maand via een digitaal aanmeldingssysteem je kind kunnen inschrijven voor het secundair onderwijs.
 • bushalte

  Openbaar vervoer van en naar Stekene - Vervoerregio Waasland

  op 24 februari 2020
  Mobiliteit overstijgt de gemeentegrenzen. Onze vervoerregio (gemeenten Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zele) legt dit jaar de basis voor een nieuw openbaar vervoersplan en een regionaal mobiliteitsplan.
 • Activiteiten paasvakantie afgelast - beperkte opvang Robbedoes!

  op 20 februari 2020
  Door de coronacrisis zijn wij genoodzaakt alle geplande activiteiten tijdens de paasvakantie af te gelasten. Enkel Robbedoes zal nog beperkte opvang voorzien. Lees er hierna meer over.
 • thuis in de toekomst

  Doe de woontest

  op 13 februari 2020
  Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Maken we in de toekomst plaats voor meer groen? Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Wordt het contact met onze buren beter? Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt?
 • Toerisme Waasland

  Toeristisch programma 2020

  op 12 februari 2020
  Stekene is een ideale plek om te wandelen en te fietsen. Onze gemeente telt enkele mooie natuurgebieden, zoals het Steengelaag en het Stropersbos. Samen met de aanpalende groengebieden vormen ze één van de grootste boscomplexen van Oost-Vlaanderen.
 • Energieloket

  Al gehoord van het energieloket?

  op 21 januari 2020
  Dit jaar is gemeente Stekene van start gegaan met een energieloket, waar je onder andere terecht kan voor vragen over energiebesparing, renovatiewerken en hernieuwbare energie. Je krijgt er bovendien gratis advies en begeleiding zowel voor, tijdens als na de energiebesparende renovatiewerken.
 • Schade door de storm van maart 2019? Vraag een tegemoetkoming aan!

  op 09 januari 2020
  De Vlaamse regering heeft de storm en rukwinden die hebben plaatsgevonden tussen 9 en 15 maart 2019, erkend als ramp. Wie stormschade heeft, kan tot en met 31 maart 2020 een financiële tegemoetkoming aanvragen bij het Vlaams Rampenfonds.
 • cover mjp

  Meerjarenplan 2020-2025

  op 19 december 2019
  Het gemeentebestuur van Stekene heeft haar meerjarenplanning opgemaakt voor de bestuursperiode 2020-2025. Op 17 december 2019 keurde de gemeenteraad dit goed.
 • Lien vdk

  Programma Amelberga voorjaar 2020

  op 18 december 2019
  Ook in het voorjaar van 2020 geniet je in Amelberga (Polenlaan 46) van interessante, verrassende, grappige en vooral ontspannende culturele voorstellingen en activiteiten. Maak vanaf maandag 6 januari 2020 je keuze! De plaatsen zijn beperkt.
 • bin

  Een BIN in jouw omgeving?

  op 25 november 2019
  Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners van een bepaalde buurt/wijk en de lokale politie. Wil jij ook meehelpen om jouw buurt veiliger te maken?
 • Heikant

  Update wegenwerken

  op 05 november 2019
  In januari, februari en maart vinden in Stekene riolerings- en wegenwerken plaats in de Hamerstraat en omgeving en in de Vennestraat.
 • wintertips

  Wintertips: bescherm je waterleiding en watermeter

  op 30 oktober 2019
  Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je waterleiding en watermeter bevriezen. Dit is niet alleen onaangenaam, het kan je ook heel wat geld kosten. Om dit te vermijden, geeft De Watergroep graag enkele tips.
 • Strooien

  Stekene strooit

  op 21 oktober 2019
  Gladde wegen door sneeuw of ijzel. De gemeente Stekene is goed voorbereid en doet er alles aan om de veiligheid te garanderen. Elk jaar wordt een strooiprogramma opgesteld.
 • letterzetter

  De letterzetter tast ook Stekense sparren aan

  op 12 juli 2019
  Momenteel heerst er een enorme plaag van de letterzetter in West-Europa. Dit is een kleine kever waarvan de larven gangen graven onder de schors van de sparren waardoor die uiteindelijk afsterven.
 • Mobiliteitstoets Het Zomerhuis bevestigt haalbaarheid project

  op 28 december 2018
  In het kader van het project Het Zomerhuis, heeft de gemeente een onafhankelijk bureau aangesteld voor een mobiliteitstoets. Er werden hiervoor ook recente verkeerstellingen uitgevoerd.
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP