Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

20 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • zomerbrochure

  Zomer 2021... we kijken ernaar uit!

  op 06 mei 2021
  Opnieuw wordt het een zomer waarin corona nog niet helemaal verdwenen is, maar ook deze vakantie staan veiligheid en plezier voorop.
 • zonnepanelen

  Groepsaankoop zonnepanelen

  op 04 mei 2021
  De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de vijfde keer een groepsaankoop zonnepanelen. Zonnepanelen blijven een interessante en duurzame investering, die meer opbrengt dan je spaargeld op de bank. Door samen naar de markt te stappen, krijgen we een scherpere prijs.
 • perceel

  Openbare verkoop van KMO-grond in Kleistraat

  op 04 mei 2021
  De gemeente organiseert een openbare verkoop van een KMO-grond in de ambachtelijke zone Kleine Akker. De grond is gelegen in de Kleistraat 16 B (lot 13 B) in Stekene en heeft een oppervlakte van 905,73m² (straatbreedte 14m).
 • belastingen

  Tijd voor de belastingaangifte

  op 04 mei 2021
  Zoals vorig jaar zullen ook dit jaar, om de gekende redenen, geen zitdagen gehouden worden door de belastinginspecteurs in het gemeentehuis van Stekene. Hoe je jouw belastingaangifte eenvoudig zelf kan invullen, lees je hierna.
 • Logo Wase Erfgoedprijs

  Oproep Wase Erfgoedprijs 2021

  op 30 april 2021
  Na de unieke online editie van 2020, hopen Erfpunt en de Erfgoedcel Waasland in 2021 weer een normale uitreiking van de Wase Erfgoedprijs te kunnen laten doorgaan.
 • blokspot

  Blokken in Stekene: blokspot opnieuw geopend in mei en juni

  op 28 april 2021
  Goed nieuws voor onze studenten! Vanaf maandag 17 mei 2021 tot en met vrijdag 2 juli 2021 stelt de gemeente ontmoetingscentrum Gildenhuis opnieuw open voor Stekense studenten om zich in alle rust te kunnen voorbereiden op de examens.
 • Doel

  Uitstel desactivering kernreactoren Doel 1 en 2 - Geef jouw mening!

  op 28 april 2021
  Op 15 april 2021 startten de publieke raadpleging en de raadpleging van de publieke autoriteiten over het uitstel van de desactivatie van de kernreactoren Doel 1 en Doel 2.
 • kippen

  Opheffing ophokplicht pluimvee - 6 april 2021

  op 08 april 2021
  De ophokplicht die in november 2020 in ons land was opgelegd in de strijd tegen de vogelgriep, is opgeheven. Sinds dinsdag 6 april 2021 is het ophokken van pluimvee en vogels door particulieren, niet meer verplicht.
 • autodelen

  Elektrisch autodelen, nu ook in Stekene!

  op 01 april 2021
  Staat jouw tweede/derde wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil? Dan is de kans groot dat autodelen voor jou een stuk gemakkelijker en goedkoper is. Autodelen is simpel, je beschikt over een wagen, enkel wanneer je die nodig hebt. Vanaf nu vind je ook in onze gemeente twee deelwagens.
 • fietsveiligheid

  Stekene doet mee met campagne fietsveiligheid

  op 16 maart 2021
  Op 22 maart 2021 geven we het startschot van een grote fietsveiligheidscampagne, een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) waaraan Stekene meewerkt. Want in onze gemeente wordt heel wat afgefietst.
 • e-ID

  Ken jij de vernieuwde e-ID al?

  op 02 maart 2021
  De identiteitskaart steekt in een nieuw jasje. Niet alleen de buitenkant ziet er anders uit, ook de kaart zelf is vernieuwd. Zo ben je beter beschermd tegen identiteitsfraude.
 • Pastoor Annaertstraat

  De Pastoor Annaertstraat wordt vernieuwd

  op 01 maart 2021
  Sinds eind januari 2021 werkt aannemer Soga in de Pastoor Annaertstraat.
 • Wase hoeve

  Gezocht: pittig erfgoed!

  op 01 maart 2021
  Met het project 'Pittig Erfgoed' wil Erfpunt de Wase hoeves in kaart brengen waarrond nog oude fruitbomen aanwezig zijn. Ken jij een oude hoeve of ben je zelf eigenaar? Laat het weten! Lees hierna meer...
 • atletiekpiste

  (Ver)nieuw(d)e atletiekpiste in centrumzone Stekene

  op 19 februari 2021
  Op maandag 22 februari 2021 gaan de werken aan de atletiekpiste in Stekene van start. De gemeenteraad keurde op 23 juni 2020 de lastenvoorwaarden goed. De nieuwe atletiekpiste komt op dezelfde plaats als de huidige piste in de vrijetijdszone in het centrum van Stekene.
 • aanmelden

  Naar het secundair onderwijs: inschrijven via digitaal aanmeldingssysteem

  op 16 februari 2021
  Ook voor het schooljaar 2021-2022 zal je vanaf 1 april 2021 via een digitaal aanmeldingssysteem je kind kunnen inschrijven voor het secundair onderwijs.
 • Energieloket

  Welkom bij het Woon- en energieloket in het gemeentehuis

  op 04 januari 2021
  Wil je je energiefactuur verlagen? Of staan er renovatiewerken op de planning? Heb je een vraag over je huurwoning? Of wil je weten wat de goedkoopste energieleverancier voor jou is?
 • vaccinatiecampagne

  Laat je vaccineren tegen corona!

  op 22 december 2020
  Die corona-vaccins, zijn die wel veilig? Waarom zou ik mij laten vaccineren? Hoeveel kost dat? Zal ik ziek worden na het vaccin? Er duiken de laatste weken heel wat vragen op.
 • help

  Stekene helpt

  op 18 december 2020
  Heb je hulp nodig? Of wil je graag hulp bieden? De gemeente brengt vrijwilligers in contact met zij die hulp nodig hebben.
 • vrijetijdzone

  Nieuwe culturele infrastructuur in de Stekense vrijetijdszone

  op 27 november 2020
  Stekene krijgt naast een nieuwe polyvalente zaal, voor evenementen en gemeenschapsactiviteiten en waar onder meer het cultuurprogramma van Amelberga een betere plaats krijgt, ook een nieuwe bibliotheek. De nieuwe culturele infrastructuur zal naast De Sportstek worden gebouwd.
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP