Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

32 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Poëzieweek 2022

  Poëzieweek 2022

  op 18 januari 2022
  Met Gedichtendag gaat op donderdag 27 januari 2022 de Poëzieweek opnieuw van start: hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Het thema van de poëzieweek is deze keer ‘Natuur’.
 • Tournée Minérale Affiche

  Tournée Minérale: één maand zonder alcohol

  op 18 januari 2022
  Tournée Minérale blaast in februari zes kaarsjes uit! De campagne van De Druglijn roept iedereen op om in februari 2022, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken.
 • Olga Ladik werk

  Tentoonstelling Olga Ladik in De Sportstek

  op 17 januari 2022
  Van 1 januari tot en met 30 april 2022 exposeert Olga Ladik in de middengang van De Sportstek. Benieuwd naar haar werk? Breng dan zeker een bezoekje aan haar tentoonstelling 'Werken in tijden van COVID-19'. Gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van De Sportstek.
 • Reynaertjaar 2022 logo

  Reynaertjaar 2022

  op 12 januari 2022
  De gekende sluwe vos Reynaert zal gedurende heel 2022 extra aandacht krijgen in onze gemeente. Kriebelt het om kennis te maken met de verschillende Reynaertinitiatieven en -activiteiten? Ontdek het hier. Wij hopen je alvast vaak te mogen verwelkomen.
 • Preekekeplein

  Wegen- en rioleringswerken Preekekeplein - Zijstraat Hellestraat 63-69 - Polderstraat

  op 12 januari 2022
  In januari is aannemer De Roeck-Teugels uit Sint-Gillis-Waas gestart met wegen- en rioleringswerken in het Preekekeplein – Zijstraat Hellestraat 63-69 – Polderstraat.
 • Heidi en Grietje

  Schepenwissels in college van burgemeester en schepenen

  op 10 januari 2022
  Op 1 januari 2022 volgden Heidi Van Gaever en Grietje Cortebeek hun partijgenoten Lorette De Permentier (GeBe) en Dirk Backaert (GeBe) op in het schepencollege van Stekene.
 • Werken Kapellebrug

  Wegenwerken Gentsevaart Kapellebrug Nederland

  op 10 januari 2022
  De Gentsevaart (NL), het verlengde van de De Stropersstraat (BE), zal in 2022 en 2023 grondig aangepakt worden. Meer info in dit bericht.
 • amateurkunst

  Amateurkunst in de kijker 2022

  op 06 januari 2022
  Ben je in je vrije tijd bezig met kunst? Wil je jezelf op een originele manier aan een publiek tonen? Dan is 'Amateurkunst in de kijker!' iets voor jou. De gemeente daagt je uit om van 23 april tot en met 1 mei 2022 jouw talent in de schijnwerpers te plaatsen.
 • Covid Safe Ticket

  Het Covid Safe Ticket, hoe werkt het en hoe bekom je het?

  op 04 januari 2022
  Het Covid Safe Ticket (CST) of de coronapas is een document met een QR-code waarin je je coronacertificaten terugvindt. Nu de omnikron-variant stevig oprukt, blijft het CST verplicht in onder andere de horeca. Ook bij reizen naar het buitenland blijft een coronapas nodig.
 • HvhK Triple P

  Huis van het Kind: Triple P-sessies

  op 04 januari 2022
  In het voorjaar organiseert het Huis van het Kind Stekene de Triple P-sessies. Triple P staat voor Positive Parenting Program of positief opvoeden en reikt je eenvoudige, praktische ideeën aan om de dagdagelijkse problemen in het opvoeden van kinderen aan te pakken.
 • Logo baarmoederhalskanker

  JANUARI = maand bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

  op 04 januari 2022
  Deze maand januari staat in het teken van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Ook dit jaar informeren we je graag over dit onderzoek via een beknopte folder.
 • Plant een boom

  Plant ook een boom!

  op 04 januari 2022
  In 2020 ondertekende de gemeente Stekene het Bomencharter. Als gemeente dragen we zelf ons steentje bij door jaarlijks een paar honderd exemplaren te planten. Maar ook jij kan meewerken!
 • Red de Wase bossen

  Red de Wase bossen

  op 04 januari 2022
  Met het hefboomproject 'Klimaatgezonde en weerbare bossen voor het Waasland', wil de Bosgroep de aangetaste naaldboombossen omvormen tot gezonde bossen. Ben jij eigenaar van een ziek bos? Neem dan contact op met het meldpunt.
 • my local job

  Al gehoord van de app My Local Job?

  op 29 december 2021
  In Stekene kunnen werkgevers en werkzoekenden voortaan op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen, via de app My Local Job. De nieuwe smartphoneapplicatie is dé digitale ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden, maar ook voor verenigingen en vrijwilligers.
 • Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken gemakkelijk

  op 29 december 2021
  Door de samenwerking van onze gemeente met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, kan je voortaan via deze website al je persoonlijke documenten en attesten online opvragen bij lokale, Vlaamse en federale overheid. Want Mijn burgerprofiel, da’s één persoonlijk overzicht van álle overheidszaken.
 • OVAM grondonderzoek

  De Grote Grondvraag: gezonde grond is investeren in de toekomst.

  op 27 december 2021
  Hoe gezond is jouw grond? Dat kom je te weten met De Grote Grondvraag.
 • Wintertips Watergroep

  Wintertips: bescherm je waterleiding en watermeter

  op 22 december 2021
  Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je waterleiding en watermeter bevriezen. Dit is niet alleen onaangenaam, het kan je ook heel wat geld kosten. Om dit te vermijden, geeft De Watergroep graag enkele tips.
 • Van Peel

  Cultureel programma voorjaar 2022

  op 21 december 2021
  Het culturele leven wordt nog steeds beïnvloed door het coronavirus ... maar we doen er alles aan om je dit voorjaar van cultuur te laten genieten in een veilige omgeving. De ticketverkoop start op 8 januari 2022. Nieuwsgierig naar het programma? Ontdek het hierna. 
 • Techniekacademie

  Opnieuw Tiener Techniekacademie in Stekene

  op 16 december 2021
  Op 9 maart 2022 gaat de Techniekacademie Stekene opnieuw van start in onze gemeente. Dit initiatief betrekt kinderen van 10 tot 12 jaar op een unieke wijze bij techniek en technologie (STEM).
 • Corona update

  Annulatie gemeentelijke activiteiten

  op 03 december 2021
  De besmettingscijfers blijven stijgen, ook in onze gemeente. Daarom besliste ons bestuur om verscheidene gemeentelijke activiteiten/evenementen te annuleren.
 • Strooiploeg

  Stekene strooit

  op 03 december 2021
  Gesneeuwd, geijzeld en onze Stekense wegen en fietspaden liggen er glad bij? Dan schieten de technische diensten van onze gemeente voor dag en dauw in actie. Elk jaar wordt een strooiprogramma opgesteld, waarin onder meer de strooiroutes zijn opgenomen.
 • boodschappen

  Stekene helpt

  op 19 november 2021
  Gemeente Stekene brengt vrijwilligers in contact met zij die hulp nodig hebben. Elke hulpvraag (boodschappen doen, de hond uitlaten, de post wegdoen, een babbeltje via de telefoon, ...) wordt aan de juiste vrijwilliger toegewezen. 
 • Griep

  Bescherm je tegen griep

  op 15 november 2021
  Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. Gemiddeld wordt één op de tien mensen ermee besmet. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven ook honderden mensen aan de gevolgen van de ziekte.
 • Groene stroom

  Groepsaankoop groene stroom en aardgas

  op 06 november 2021
  Wil jij besparen op je energiefactuur en ook je steentje bijdragen aan een beter milieu? Vanaf 22 november 2021 tot en met eind januari 2022 kan je je vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop.
 • Val op in het verkeer

  Val op in het verkeer!

  op 05 november 2021
  Zichtbare en reflecterende kledij maken het verschil in het donker. Neem geen risico en val op in het verkeer omdat je leven je lief is!
 • wegwijzers 10 000 stappen

  10 000 stappen - elke stap telt in Stekene

  op 03 november 2021
  Met de campagne '10 000 stappen: elke stap telt!' zet Stekene stap voor stap in op beweegvriendelijke buurten. De stappensignalisaties in het straatbeeld tonen dat kleine afstanden tussen locaties in de buurt ook extra stappen kunnen opleveren. Heb jij onze wegwijzers al gespot?
 • Houthakbeheer

  Houthakbeheer

  op 22 oktober 2021
  Deze winterperiode voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen en autosnelwegen. Ook langs de E34 in Stekene.
 • Vorming

  Volg eens een vorming!

  op 15 september 2021
  In het najaar van 2021 organiseert de gemeente Stekene i.s.m. Avansa Waas-en-Dender opnieuw enkele leerrijke vormingen.
 • autodelen

  Elektrisch autodelen, nu ook in Stekene!

  op 01 april 2021
  Staat jouw tweede/derde wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil? Dan is de kans groot dat autodelen voor jou een stuk gemakkelijker en goedkoper is. Autodelen is simpel, je beschikt over een wagen, enkel wanneer je die nodig hebt. Vanaf nu vind je ook in onze gemeente twee deelwagens.
 • vrijetijdzone

  Nieuwe culturele infrastructuur in de Stekense vrijetijdszone

  op 27 november 2020
  Stekene krijgt naast een nieuwe polyvalente zaal, voor evenementen en gemeenschapsactiviteiten en waar onder meer het cultuurprogramma van Amelberga een betere plaats krijgt, ook een nieuwe bibliotheek. De nieuwe culturele infrastructuur zal naast De Sportstek worden gebouwd.
 • bevraging

  Resultaten bewonersbevraging dorpskern Stekene 2018

  op 19 juni 2018
  De resultaten van de grootschalige bewonersbevraging, die we in het voorjaar van 2018 lieten uitvoeren bij onze inwoners, ondernemers en verenigingen, zijn bekend. Dinsdagavond 19 juni 2018 werden de onderzoeksresultaten toegelicht aan geïnteresseerde inwoners.
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP