Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

28 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Brandgevaar en verbruik van water

  op 18 augustus 2018
  Naar aanleiding van de aanhoudende droogte besliste de provinciegouverneur enkele maatregelen in te voeren met betrekking tot brandgevaar en het verbruik van water. Vanaf 17 augustus 2018 geldt er een versoepeling van de maatregelen in verband met watergebruik.
 • Maand van de sportclub

  Maand van de sportclub

  op 18 augustus 2018
  In september zetten de Stekense jeugdsportverenigingen hun deuren open voor alle kinderen tot en met 18 jaar. Meld je tijdens 'Maand van de sportclub' aan bij een deelnemende erkende Stekense jeugdsportclub en proef gratis van de introductielessen!
 • markt

  Marktactie

  op 18 augustus 2018
  Ga in september naar de zaterdagse markt en win een waardebon of zelfs een fiets! Voor elke aankoop op de markt krijg je een stempel. Heb je een volle stempelkaart? Dan maak je kans op een leuke prijs.
 • ambachtelijk weekend

  Ambachtelijk weekend

  op 16 augustus 2018
  Geniet zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018 van het Ambachtelijk Weekend! Het Ambachtelijk Weekend staat voor ‘Handmade in het Waasland’ en dus ook in Stekene! Schilderen, boetseren, vilten, naaien, vendelen, mandenvlechten, kantklossen, kindergrime, … En dat is nog niet alles!
 • Onderhoudswerken op N403

  op 16 augustus 2018
  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 20 augustus 2018 met onderhoudswerken aan de Zandstraat (N403) ter hoogte van Sint-Gillis-Waas. De werfzone bevindt zich tussen de kruising met de Vosdreef tot Zandstraat 119. Tijdens de werken kan het verkeer beurtelings passeren.
 • Les Copines

  Avondfeestmarkt met Belle Perez en Les Copines

  op 14 augustus 2018
  Zin in een zomerse avondbraderij met leuke kraampjes, sfeervolle muziek en lekker eten en drinken? Kom dan zeker naar de avondfeestmarkt op vrijdag 14 september 2018!
 • Cultuurprijs

  op 14 augustus 2018
  Elk jaar bekroont de gemeentelijke Cultuurraad de persoon of vereniging die in de afgelopen jaren de meest verdienstelijke bijdrage geleverd heeft aan het culturele leven in onze gemeente.
 • Huizen met een verhaal

  Huizen met een verhaal

  op 14 augustus 2018
  Vroeger weerspiegelden huizen, meer dan nu, het maatschappelijk of zakelijk succes van de bewoner. Sommige gebouwen maken doorheen de tijd een evolutie door of krijgen een andere bestemming. Dit jaar kan je op zaterdag 29 september 2018 kennismaken met enkel interessante gebouwen in Klein-Sinaai.
 • Opendeurdag veiligheidsdiensten

  op 14 augustus 2018
  Kom op zondag 16 september naar de opendeurdag van de veiligheidsdiensten in Stekene! Er vindt ook een fietsverkoop plaats.
 • Scholenveldloop

  Scholenveldloop

  op 14 augustus 2018
  Op dinsdag 25 september 2018, tijdens de Vlaamse Veldloopweek voor Scholen, Sportaanbod voor jeugd vindt vanaf 14 uur de scholenveldloop plaats op de gemeentelijke atletiekpiste. Kom jij ook de kinderen toejuichen aan de eindmeet?
 • vacature

  Enthousiaste medewerkers gezocht

  op 13 augustus 2018
  Het gemeentebestuur is op zoek naar een ploegverantwoordelijke (m/v) bij de dienst Wegen, een vakman (m/v) dienst Groen en een begeleider (m/v) voor de buitenschoolse kinderopvang. Voor de kinderopvang kan je solliciteren tot 4 september. Solliciteren voor Wegen en Groen kan tot 18 september 2018.
 • Axel

  Programma Amelberga najaar 2018

  op 11 augustus 2018
  Ook dit najaar geniet je in Amelberga (Polenlaan 46) van interessante, verrassende, grappige en vooral ontspannende culturele voorstellingen en activiteiten. Maak snel je keuze want de plaatsen zijn beperkt. De officiële ticketverkoop start op maandag 20 augustus 2018 om 9 uur.
 • Op naar de stembus!

  op 08 augustus 2018
  Op zondag 14 oktober 2018 trekken we weer met z’n allen naar de stemhokjes om te beslissen wie er de komende zes jaar onze gemeente en onze provincie zal besturen. Om je goed voor te bereiden op de dag zelf, zetten we alles nog eens op een rijtje.
 • jumanji

  Openluchtcinema 'Paddington 2' en 'Jumanji'

  op 02 augustus 2018
  Kom donderdag 23 augustus 2018 naar de openluchtfilm in het amfitheater, op het grasveld naast De Sportstek. Om 19 uur geniet jong en oud van 'Paddington 2' en om 21 uur gaan we op avontuur met de film 'Jumanji: Welcome to the jungle' (12+). De toegang is gratis.
 • verkiezingen

  Verkiezingen

  op 01 augustus 2018
  Zondag 14 oktober 2018 beslissen we weer met z'n alles wie de komende 6 jaar onze gemeente en onze provincie zal besturen. Elke kiezer kan tot 2 oktober 2018 nagaan of hijzelf of iemand anders op de lijst van de gemeenteraads- en provincieraadskiezers staat en of de vermelding correct is.
 • coloradokever

  Bestrijd de Coloradokever!

  op 05 juli 2018
  De Coloradokever is gespot in Stekense aardappelvelden. Deze kevers veroorzaken belangrijke schade aan de gewassen. Bestrijding is dan ook verplicht.
 • zomer

  Zomer in Stekene

  op 05 juli 2018
  Naast de zomerse activiteiten van de talrijke Stekense verenigingen, organiseert de gemeente naar jaarlijkse traditie ook een uitgebreid en gevarieerd zomerprogramma. Blijf je deze vakantie in Stekene? Geen nood, je staycation wordt legendarisch! Donderdag 23 augustus geniet je van openluchtcinema!
 • kunst

  Schrijf je in voor het kunstonderwijs!

  op 22 juni 2018
  Zoek je ook volgend schooljaar een artistieke en creatieve uitlaatklep? Je kan je vanaf zaterdag 23 juni 2018 inschrijven voor de lessen Schone kunsten, Muziek, Woordkunst-Drama en Dans.
 • Huisvuilzak te zwaar

  Huisvuilzak te zwaar?

  op 08 juni 2018
  Wist je dat grijze MIWA-zakken maximaal 15 kilogram mogen wegen? Zijn ze zwaarder, dan kunnen ze makkelijk scheuren. En dat willen we zeker vermijden. Wist je trouwens dat een afvalophaler gemiddeld een 1000-tal zakken per dag ophaalt? Denk je ook aan zijn rug?
 • mot

  SOS buxusmot

  op 08 juni 2018
  Hebben jouw buxussen ook bezoek gekregen van een schattig groen rupsje? Schattig is de rups van de buxusmot misschien wel, maar helaas zijn ze wel schadelijk voor jouw struiken. Maar wat doe je nu met deze bezoekers?
 • tienerwerking

  Fun @ de Tienerclub!

  op 29 mei 2018
  De Tienerclub is een knotsgekke organisatie voor tieners van het eerste tot en met het derde middelbaar. Vier keer per week doen we allerlei leuke en (ont)spannende activiteiten. Een ideale manier om de zomervakantie in te vullen en nieuwe mensen te leren kennen. Schrijf je snel in!
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
 • Klaar om te stemmen?

  op 26 april 2018
  Zondag 14 oktober 2018 vinden de gemeentelijke verkiezingen voor de gemeenteraad en provinciale verkiezingen voor de provincieraad plaats. Belgen vanaf 18 jaar ontvangen automatisch een oproeping tot stemming. Ben je van vreemde origine maar verblijf je in Stekene en wil je ook graag gaan stemmen?
 • speelplein

  Inschrijvingen zomervakantie

  op 17 april 2018
  Wil je je kind inschrijven voor speelpleinwerking 'Riebedebie', de tienerwerking of voor een zomersportkamp? Kinderen die in Stekene wonen, kunnen ingeschreven worden vanaf maandag 7 mei 2018 om 19 uur. Wie niet in Stekene woont, kan inschrijven vanaf maandag 14 mei 2018 om 8.45 uur.
 • Beperkingen verkiezingscampagnes

  op 08 maart 2018
  Om ongelijkheid op financieel vlak tussen de partijen en de kandidaten tijdens de sperperiode zoveel mogelijk te vermijden, worden een aantal beperkingen opgelegd aan de verkiezingscampagne.
 • Fun tijdens de zomervakantie

  op 27 februari 2018
  Je vervelen is uitgesloten deze zomer! Kom naar Riebedebie, de tienerwerking of de sportkampen voor een zomer vol fun! De inschrijving voor kinderen die in Stekene wonen, starten op maandag 7 mei 2018 om 19 uur. Wie niet in Stekene woont, kan inschrijven vanaf maandag 14 mei 2018 om 8.45 uur.
 • geld

  Vraag je gemeentelijke premie of subsidie aan

  op 22 december 2017
  Ben je benieuwd voor welke premies en subsidies je terecht kan bij het gemeentebestuur van Stekene? Hier vind je een overzicht van de tegemoetkomingen. Je kan een aantal premies of subsidies ook digitaal aanvragen.
 • winnaars

  Marktactie in september

  op 25 oktober 2017
  Wie in september naar de zaterdagse markt ging, maakte kans op een waardebon of een fiets! Katelijne Baes en Linda Fierens wonnen elk een fiets. Ontdek snel de overige winnaars.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP