Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

50 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Kemzekedorp afgesloten op 9 en 10 augustus wegens herstellingswerken

  op 08 augustus 2022
  Voor de uitvoering van dringende herstellingswerken (wegverzakking) is Kemzekedorp op dinsdag 9 en woensdag 10 augustus 2022 volledig afgesloten ter hoogte van huisnummer 25. De volledige rijbaan wordt er opengebroken. Er wordt een wegomlegging voorzien.
 • Studeren boeken

  Onze blokkalender, jouw ideale studiepartner

  op 08 augustus 2022
  Heb je herexamens of een tweede zit? En wil je er graag volop voor gaan? Met een goede planning op zak, ga je deze examenperiode in met meer zelfvertrouwen, controle en productiviteit. Onze blokkalender in bijlage is hierbij je ideale studiepartner. Succes!
 • Phishing

  Opgelet voor valse e-mails over achterstallige betaling

  op 03 augustus 2022
  Op dit moment circuleren er valse e-mails van GGN Incasso & Gerechtsdeurwaarders over een achterstallige betaling aan onze gemeente. Let op! Dit is een phishingmail. Verwijder deze onmiddellijk en schrijf zeker geen geld over.
 • stookolie verwarmingspremie

  Verwarm je nog met stookolie of propaan? Vraag dan een verwarmingstoelage aan!

  op 22 juli 2022
  Verwarm je jouw woning met huisbrandolie (stookolie) of propaan? Dan kan je hiervoor een eenmalige verwarmingstoelage van 225 euro ontvangen.
 • Heks Boudelo

  De Heks van Boudelo: een spannende verhalenwandeling rond Klein-Sinaai

  op 19 juli 2022
  Voor het project 'Erfgoedredders' van de provincie Oost-Vlaanderen maakten de leerlingen van het vierde leerjaar van Vrije Basisschool Tuimelaar samen met Tony De Wilde (Genootschap van Boudelo) een verhalenwandeling in Klein-Sinaai. Benieuwd? Je ontdekt hier alle info.
 • Wielerwedstrijd 29 augustus 2022

  op 19 juli 2022
  Op maandag 29 augustus 2022 van 15 tot 18 uur vindt de wielerwedstrijd op open omloop EZC en U23 plaats in Stekene Heikant. Op het parcours geldt éénrichtingsverkeer en er wordt een omleiding voorzien.
 • Stekense vaart

  Verbod oppompen uit waterlopen

  op 18 juli 2022
  Wegens de aanhoudende droogte en de zeer lage waterpeilen vaardigt de Provincie Oost-Vlaanderen vanaf 16 juli 2022 een tijdelijk verbod uit op het oppompen van water uit onbevaarbare waterlopen en publieke grachten.
 • Kampvuurke kook

  Vuur- en rookverbod in bos- en natuurgebieden - CODE ORANJE

  op 18 juli 2022
  In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich op dit moment situaties van droogte die zeer snel een acuut risico op brandgevaar kunnen vormen. Elk bijkomend risico op brand moet dan ook vermeden worden. Voor jeugdkampen is er een uitzondering voorzien. Meer info lees je hier
 • Orgaandonatie

  Kies jij voor orgaandonatie?

  op 12 juli 2022
  In één vingerklik kan het gedaan zijn. Niet alleen je leven. Ook je registratie om al dan niet orgaandonor te zijn. Je bent helemaal vrij om te kiezen, maar wacht er niet langer mee.
 • Cultuur amfitheater

  Cultuur in het amfitheater, elke donderdag in augustus

  op 08 juli 2022
  In de maand augustus zetten we ook volop in op cultuur. Elke donderdag kan je genieten van een gratis voorstelling in het amfitheater naast De Sportstek. Lees hierna verder voor meer info.
 • Zonnepanelen

  Maak je woning energiezuinig

  op 08 juli 2022
  Het is altijd een goede zet om je woning energiezuiniger te maken. Zeker nu de energieprijzen momenteel zo hoog zijn. We geven je graag meer info mee over het verlaagd btw-tarief op zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers, alsook over de nieuwe groepsaankoop van zonnepanelen.
 • Muziek concert zomer

  Zomerconcerten 2022

  op 08 juli 2022
  Er zit muziek in de Stekense zomer! Van 29 juli tot 26 augustus 2022 kan je elke vrijdagavond gratis genieten van sprankelende openluchtconcerten, telkens in een andere leefkern. Lokale bands afgewisseld met een aanstekelijke bezetting van buiten de gemeentegrenzen zetten het podium in vuur en vlam.
 • Stekense vaart

  Zwemmen verboden in de Stekense vaart

  op 08 juli 2022
  Warme, zomerse dagen nodigen uit om de waterkant op te zoeken, en wat is er dan leuker dan een lekker verfrissende plonspartij? Zwemmen, springen en duiken in waterlopen houdt echter risico’s in.
 • Zomer zonnebloemen

  Ontdek ons zomeraanbod 2022

  op 29 juni 2022
  In juli en augustus hebben we weer heel wat in petto om er een fantastische zomer van te maken. Concerten, films, fototentoonstellingen, zoektochten, ... voor ieder wat wils.
 • Vacatures collega's

  Nieuwe tijdelijke vacatures. Word jij onze nieuwe collega?

  op 27 juni 2022
  Gemeente Stekene is op zoek naar tijdelijke krachten die met veel enthousiasme onze teams komen versterken. Grijp je kans en solliciteer snel.
 • Waaslandhaven

  Fototentoonstelling 50 jaar bouwkundige realisaties in de Waaslandhaven

  op 24 juni 2022
  De voorbije 50 jaar veranderde de linkeroever van de Schelde ingrijpend. Dit is uitgebreid gedocumenteerd in talrijke foto's. Voor deze tentoonstelling werden 50 sprekende foto's geselecteerd, die je van 7 juli tot 15 augustus 2022 kan bewonderen in de Heilig Kruiskerk in Stekene.
 • Jasper Possom

  Cultureel programma najaar 2022

  op 23 juni 2022
  Op vrijdag 23 september 2022 vliegen we er weer in! Dit najaar komen er enkele bekende artiesten langs zoals Hetty Helsmoortel, Begijn Le Bleu, Ben Crabbé en vele anderen. Het volledige programma kan je al ontdekken in dit bericht. De ticketverkoop start op 27 augustus 2022 om 9 uur.
 • Bestemming bib

  Zomerleesactie Bestemming: Bib! + Maakbib! Maak je zomer!

  op 23 juni 2022
  Ook deze zomer zorgt de bib ervoor dat alle kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zich niet hoeven te vervelen. Wie wil, kan mee op reis gaan in zes verhalen en een mooie prijs winnen met Bestemming: Bib! Daarnaast daagt de bib je uit om creatief aan de slag te gaan met Maakbib! Ontdek het hier.
 • Dorpsfeesten Kemzeke en Kemelrun 12 tot 14 augustus 2022

  op 17 juni 2022
  Van 12 tot en met 14 augustus 2022 is het opnieuw feest in het centrum van Kemzeke. Ook de Kemelrun gaat weer door. Voor deze dorpsfeesten wordt het centrum verkeersvrij gemaakt. Er wordt ook een omleiding voorzien.
 • Wegen- en rioleringswerken Polderstraat

  op 17 juni 2022
  Op 7 juni 2022 zijn de wegen- en rioleringswerken gestart in de Polderstraat. Meer info lees je in dit bericht.
 • Motorcross

  Fototentoonstelling 'Herdenking Motorcrossen der Gelaagputten'

  op 13 juni 2022
  Wie herinnert het zich nog? De motorcross die elk jaar op Pinkerzondag in het Steengelaag plaatsvond. Vorig pinksterweekend was het 40 jaar geleden dat er voor de allerlaatste keer motors brulden in het Steengelaag. Wij duiken de geschiedenis in en organiseren een openlucht fototentoonstelling.
 • Planten gieten

  Je drinkwaterfactuur, digitale watermeters en zomertips

  op 13 juni 2022
  De zomer komt er weer aan! Tijd dus om even stil te staan bij ons waterverbruik en hoe we er zuinig mee kunnen omspringen. Weet jij hoe jouw drinkwaterfactuur is samengesteld? En dat een digitale watermeter heel wat voordelen heeft? We informeren je hierover graag in dit bericht.
 • Wandelbox

  Wase Wandelbox. Wandelen voor iedereen!

  op 10 juni 2022
  De Wase gemeenten en Logo Waasland vzw hebben een vernieuwde Wase Wandelbox samengesteld. De box bundelt een reeks van korte en langere wandelingen voor jong en oud in verschillende gemeenten langs toffe bezienswaardigheden en prachtige natuur.
 • probeerabo De Lijn

  Eerste jaar middelbaar = 1 maand gratis met De Lijn

  op 08 juni 2022
  Start je kind na de vakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een gratis probeerabonnement van De Lijn aan. De bus- en tramchauffeurs nemen met plezier de rol van taxi mama/papa van je over.
 • Tienerwerking full

  Tienerwerking zomer 2022: gedaan met vervelen!

  op 02 juni 2022
  De Tienerwerking is een knotsgekke organisatie, voor wie eens iets anders wil dan een doodgewone zomervakantie. We organiseren activiteiten en uitstappen voor tieners van het eerste tot en met derde middelbaar, met de nadruk op fun en met steeds voldoende uitdaging en inspraak. Schrijf je snel in!
 • op reis

  Voorbereid op reis

  op 30 mei 2022
  Om naar het buitenland te reizen, heb je officiële reisdocumenten nodig. Denk er tijdig aan, het zou heel spijtig zijn je reis te moeten uitstellen of afzeggen omdat je documenten niet in orde zijn.
 • hondenlosloopweide

  Tweede hondenlosloopweide in Stekene

  op 25 mei 2022
  De gemeente opent een tweede, ruimere hondenlosloopweide tussen het kerkhof en het gemeentepark. De ingang vind je aan de kant van het kerkhof.
 • droogte code oranje

  Code geel voor brandgevaar in Oost-Vlaanderen

  op 13 mei 2022
  Door de (verwachte) neerslag van de afgelopen en volgende dagen, is het brandgevaar gedaald. Het Agentschap Natuur en Bos schaalt daarom af van code oranje naar code geel. Lees hieronder wat dit betekent.
 • Fietsstraat verkeersbord

  Nieuwe fietsstraten in Kemzeke

  op 13 mei 2022
  Sinds kort zijn de Stekenestraat, de Verbindingslaan en het straatje naast gemeenteschool Reynaerdijn, dat de Stationsstraat met de Albrecht Rodenbachlaan (Habroekwijk) verbindt, fietsstraten geworden. Fietsstraten maken het voor fietsers een pak verkeersvriendelijker en veiliger.
 • oefeningen brandweer politie

  Politie en brandweer in het Waasland oefenen interventiescenario’s in schoolgebouwen 

  op 09 mei 2022
  Vanaf april oefenen de Wase politiezones en de brandweerdiensten van Hulpverleningszone Waasland samen enkele interventiescenario’s in Wase scholen. Zo willen ze zich nog beter voorbereiden op interventies binnen een complexe gebouwstructuur in aanwezigheid van een groep kinderen en leerkrachten.
 • Hoge energiefactuur

  Hoe kan je het hoofd bieden aan de stijgende energieprijzen?

  op 06 mei 2022
  De hoge energiefactuur, iedereen is er op dit moment mee bezig. Maar hoe ziet je energiefactuur er eigenlijk uit en welke tussenkomsten zijn er? En wat kan je zelf doen om te besparen?
 • Premieloketten

  Mijn VerbouwPremie

  op 03 mei 2022
  Investeren in je woning, is op lange termijn de beste remedie tegen energieprijzen die de pan uitswingen. Nu ook bouwmaterialen heel wat duurder zijn geworden, zijn premies meer dan ooit een welgekomen steun voor wie wil renoveren.
 • campagnebeeld

  Nieuw: participatieplatform samen.stekene.be

  op 26 april 2022
  Het gemeentebestuur wil van Stekene een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en winkelen en doet dat graag sámen met alle inwoners. Via het gloednieuwe participatieplatform samen.stekene.be kan je mee nadenken, feedback geven en stemmen, en zo bijdragen tot de beslissingen van de gemeente.
 • d'Academie beeld

  Tentoonstelling d'Academie Beeld Stekene

  op 26 april 2022
  Van 1 mei tot en met 31 augustus 2022 geniet je in De Sportstek (middengang) van een tentoonstelling van d’Academie Beeld - vestigingsplaats Stekene. Deze tentoonstelling toont het werk van de leerlingen die les volgen aan d’Academie van Stekene.
 • Zomer klimrek

  Zomervakantie 2022

  op 21 april 2022
  Kijk jij al uit naar de grote vakantie? En weet je al wat je met die zalige extra tijd gaat doen? In Stekene valt alvast weer heel wat te beleven deze zomer! Ontdek het hier.
 • EDC

  European Disability Card

  op 15 april 2022
  Stekene hecht veel belang aan de verhoging van de participatie van mensen met een handicap aan alle aspecten van het maatschappelijk leven, zo ook aan het vrijetijdsleven. Daarom is onze gemeente partner geworden binnen het project European Disability Card. Lees er meer over in dit bericht.
 • Tekencheck

  Doe de tekencheck - Stekene risicoklasse 2

  op 26 maart 2022
  De lente is in het land en hiermee start ook een nieuw tekenseizoen. Onze groene gemeente valt in risicoklasse 2. Dit houdt in dat er een matig verhoogd risico is om een tekenbeet op te lopen. Hoe voorkom je een tekenbeet en wat doe je als je er één hebt. Lees meer in dit bericht.
 • Bos-Grens Geul

  Bos-Grens, een artistieke ontdekkingstocht

  op 17 maart 2022
  Bos-Grens is het eerste project van Stichting Hrins en Oorruiz vzw. Vanaf 22 april 2022 neemt deze klankwandeling je mee op ontdekkingstocht door de natuur met geluidskunst, authentieke lokale verhalen en land-art. Kom en ontdek!
 • infowebsite

  Hulp voor Oekraïne

  op 07 maart 2022
  Wil je financiële of materiële hulp bieden? Je kandidaat stellen als gastgezin of ben je op zoek naar meer informatie? Lees dan verder.
 • Reynaertjaar 2022 logo

  Reynaertjaar 2022 - zomerspeurtochten naar Reynaert de vos

  op 10 februari 2022
  De gekende sluwe vos Reynaert zal gedurende heel 2022 extra aandacht krijgen in onze gemeente. Tijdens de zomervakantie kan je met je gezin (met kinderen van 3 tot 12 jaar) deelnemen aan vier zomerzoektochten met smartphone of tablet.
 • Rioproject Sinaai

  Werken Sinaai vanaf 14 maart 2022 - verkeershinder

  op 07 februari 2022
  Vanaf maandag 14 maart 2022 zullen ingrijpende werkzaamheden plaatsvinden tussen Sinaai-dorp (Sint-Niklaas) en de Weimanstraat. Er worden 2 harde knippen (slagbomen) ingevoerd om het doorgaand verkeer sterk te ontmoedigen. Dit zal een impact hebben op het verkeer van en naar Stekene.
 • Reynaertjaar 2022 logo

  Reynaertjaar 2022

  op 12 januari 2022
  De gekende sluwe vos Reynaert zal gedurende heel 2022 extra aandacht krijgen in onze gemeente. Kriebelt het om kennis te maken met de verschillende Reynaertinitiatieven en -activiteiten? Ontdek het hier. Wij hopen je alvast vaak te mogen verwelkomen.
 • Werken Kapellebrug

  Wegenwerken Gentsevaart Kapellebrug Nederland

  op 10 januari 2022
  De Gentsevaart (NL), het verlengde van de De Stropersstraat (BE), zal in 2022 en 2023 grondig aangepakt worden. Meer info in dit bericht.
 • Plant een boom

  Bomencharter - Plant ook een boom!

  op 04 januari 2022
  Na heel wat corona-vertraging, heeft Stekene op 14 maart 2022 het Bomencharters ondertekend. Samen met 175 andere gemeenten, de provincies en een 30-tal organisaties, zetten we ons in om tegen 2024 maar liefst 1,7 miljoen bomen te planten in Vlaanderen.
 • Red de Wase bossen

  Red de Wase bossen - klimaatrobuuste en veerkrachtige bossen

  op 04 januari 2022
  Wie langs Wase wegen passeert, kan er niet omheen: de aanblik van troosteloze, afgestorven naaldbossen. Waarom wordt deze regio zo erg getroffen? En hoe kunnen we deze bossen weerbaar maken tegen ziektes en de klimaatverandering? Ben je eigenaar van een ziek bos? Neem dan contact op met het meldpunt
 • my local job

  Al gehoord van de app My Local Job?

  op 29 december 2021
  In Stekene kunnen werkgevers en werkzoekenden voortaan op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen, via de app My Local Job. De nieuwe smartphoneapplicatie is dé digitale ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden, maar ook voor verenigingen en vrijwilligers.
 • Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken gemakkelijk

  op 29 december 2021
  Door de samenwerking van onze gemeente met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, kan je voortaan via deze website al je persoonlijke documenten en attesten online opvragen bij lokale, Vlaamse en federale overheid. Want Mijn burgerprofiel, da’s één persoonlijk overzicht van álle overheidszaken.
 • boodschappen

  Stekene helpt

  op 19 november 2021
  Gemeente Stekene brengt vrijwilligers in contact met zij die hulp nodig hebben. Elke hulpvraag (boodschappen doen, de hond uitlaten, de post wegdoen, een babbeltje via de telefoon, ...) wordt aan de juiste vrijwilliger toegewezen. 
 • bevraging

  Resultaten bewonersbevraging dorpskern Stekene 2018

  op 19 juni 2018
  De resultaten van de grootschalige bewonersbevraging, die we in het voorjaar van 2018 lieten uitvoeren bij onze inwoners, ondernemers en verenigingen, zijn bekend. Dinsdagavond 19 juni 2018 werden de onderzoeksresultaten toegelicht aan geïnteresseerde inwoners.
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP