Gemeente Stekene

Algemene info en reservatie

Je kan in Stekene gemeentelijke zalen huren voor je privéfeesten, vergaderingen, tentoonstellingen of socioculturele activiteiten. In onderstaand overzicht vind je per gebouw infofiches, een plattegrond en een inventaris terug.

  • OC Boudelo, Kasteelstraat 23, Klein-Sinaai
  • OC Koningshei, Koewacht 19, Koewacht
  • OC De Statie, Spoorwegwegel 1, Stekene
  • OC d'Oude School, Molenstraat 4, Kemzeke
  • OC Gildenhuis, Dorpsstraat 42, Stekene
  • Amelberga, Polenlaan 46, Stekene

Het gemeentebestuur verhuurt de zalen aan Stekenaars en niet-Stekenaars, zowel aan particulieren, verenigingen als bedrijven. Haal de sleutel van de zaal op de laatste werkdag voor je activiteit af bij de dienst Cultuur tijdens de openingsuren. Breng de bevestigings-e-mail of -brief met de goedkeuring van je aanvraag mee.

Reservatie

Als je een zaal wil huren, kan je op voorhand online de beschikbaarheid controleren via deze link. Klik op ‘zaalverhuur’ onder het logo om te starten. Als je dat wil, kan je de zaal op voorhand bezichtigen. Daarvoor maak je vooraf een afspraak met de dienst Cultuur.

Gebruik onze online module voor de reservatie van een zaal. Verenigingen kunnen een aanvraag voor de huur van een zaal maximum één jaar en minimum 3 werkdagen op voorhand indienen. Particulieren kunnen dit maximum negen maanden voor de activiteit. Een aanvraag minder dan 3 werkdagen op voorhand kan enkel bij de Cultuurdienst in het gemeentehuis. Je online aanvraag is slechts een optie. Je krijgt achteraf een definitieve bevestiging per e-mail.

Wil je als vereniging een zaal huren op regelmatige basis, gebruik dan het aanvraagformulier als bijlage.

Annulatie

Als je de aanvraag ten minste veertien dagen voor de verhuurdatum annuleert, betaal je geen annuleringsvergoeding. Annuleer je later of meld je de annulering niet, dan betaal je de volledige retributie. Meld een annulering steeds schriftelijk aan de dienst Cultuur. Dit kan per brief, af te geven bij de Cultuurdienst in het gemeentehuis, per post of via e-mail naar E cultuur@stekene.be (postdatum of datumstempel bij afgifte geldt als bewijs).


Reglement

Voor de verschillende zalen gelden specifieke gebruiksvoorwaarden, onder andere voor:

  • de specifieke doelgroepen
  • het maximum aantal toegelaten personen (in het kader van de brandveiligheid)
  • de muziek
  • de afname van de drank bij de brouwer

De specifieke gebruiksvoorwaarden zijn opgenomen in het retributiereglement voor gebruik van de culturele infrastructuur en in het reglement van inwendig bestuur voor het gebruik van gemeentelijke ontmoetingscentra.

Tarief

Het tarief dat je betaalt voor de huur van een zaal hangt af van de grootte van de zaal. Bovendien zijn er verschillende tarieven voor verschillende doelgroepen. 
Een overzichtje van de meest voorkomende tarieven:

    Polyvalente zalen Grote zaal Boudelo Grote zaal Gildenhuis
Stekense verenigingen Vergadering 10 euro Niet toegestaan Niet toegestaan
  Socioculturele activiteit 25 euro 60 euro 90 euro 
Verenigingen buiten Stekene Vergadering 50 euro Niet toegestaan Niet toegestaan
  Socioculturele activiteit 100 euro 220 euro 270 euro
Particulieren woonachtig in Stekene Privé feest 60 euro 200 euro 250 euro
Particulieren woonachtig buiten Stekene Privé feest 100 euro 250 euro 300 euro


Een overzicht van alle tarieven vind je in het retributiereglement. Je ontvangt na de activiteit(en) een factuur en betaalt dus achteraf.

Schoonmaak

Als huurder sta je steeds zelf in voor de schoonmaak van de zaal. De schoonmaak omvat vegen, en nat dweilen van de gehuurde lokalen en sanitair, reinigen van de keuken, reinigen van de frietketels en meenemen van de gebruikte olie, reinigen van tafels en sanitair, afwassen van tassen, ondertassen, glazen, bestek, borden en koffiezet en het leegmaken van alle vuilnisbakken inclusief de afvalemmers in de sanitaire ruimten. De gehuurde lokalen moeten opgeruimd en schoongemaakt zijn uiterlijk de dag na de verhuring om 7 uur. Indien de lokalen niet voldoende werden schoongemaakt, kan het college van burgemeester en schepenen beslissen om de kosten voor de extra schoonmaak terug te vorderen. Ook de omgeving rond de zaal moet opgeruimd zijn. De sanctie voor het vuil achterlaten van de grote zaal van OC Boudelo bedraagt forfaitair 200 euro en voor de grote zaal van OC Gildenhuis 250 euro.

Afval sorteer je zelf en neem je mee. Er zijn geen huisvuilzaken voorradig in de zalen, dus breng zelf huisvuilzakken mee.  

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP