Gemeente Stekene

Huis van het Kind

Huis van het Kind in Stekene

In een Huis van het Kind kunnen ouders, kinderen en jongeren terecht voor alles wat met opvoeden en opgroeien te maken heeft. 
Ook gemeente Stekene heeft een Huis van het Kind. Het bevindt zich in de Zavelstraat 30.
Gebruik je een gps? Stel dan kleistraat 1A in.

Dienstverlening Huis van het Kind

Het is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer. De kinderwelzijnsconsulent en de Speelotheek zijn er gehuisvest, én het is ook de nieuwe stek van Kind en Gezin en de Dienst voor Opvanggezinnen.

Kinderwelzijnsconsulent

‘Mijn zoon is 13 en wil uitgaan. Hoe ga ik hiermee om en welke grenzen kan ik stellen?’, ‘Ik ga scheiden en maak me zorgen om mijn kinderen’, ‘Mijn kind voelt zich niet goed in haar vel op school en ik krijg er geen gehoor. Wat nu?’… Met deze en andere vragen kan je terecht in het Huis van het Kind.

Jessica Naert, kinderwelzijnsconsulent, is elke voormiddag (9 tot 12 uur) bereikbaar voor al jouw vragen op M 0476 80 19 82.

Speelotheek 

Te weinig speelgoed? Of je kinderen houden van verandering? Dan kan je iedere woensdag in het Huis van het Kind Stekene terecht voor het gratis ontlenen van speelgoed.
Het ontlenen van speelgoed kan elke woensdag, telkens van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur in de Zavelstraat 30, of op afspraak

Je mag het speelgoed maximum twee weken lenen, daarna breng je het terug of wissel je het in voor ander speelgoed. Er is speelgoed voorzien voor alle leeftijden.

Meer info? Uitleenreglement Speelotheek (bij Downloads)

Dienst voor Opvanggezinnen vzw

Deze dienst biedt opvang aan voor kindjes van 0 tot 3 jaar. Wil je met hen een afspraak maken of zoek je opvang, dan kan je hen contacteren op het nummer T 03 789 34 65.

Consultatiebureau Kind en Gezin

In het consultatiebureau van Kind en Gezin ben je steeds welkom met al je vragen over de ontwikkeling en gezondheid van je kind. Je bent er welkom tot je kind 3 jaar is, soms zelfs tot 6 jaar. Een ervaren team staat in voor advies, controle en begeleiding. Je kan er terecht voor vaccinaties, onderzoek van de evolutie in gewicht en groei, oogonderzoek, opvolging van reacties, reflexen en gehoor. Kind en Gezin schenkt extra aandacht aan doelgroepen zoals meerlingen, kindjes met een handicap, prematuriteit…

Een sterk multidisciplinair team, bestaande uit een arts, verpleegkundigen en geschoolde en ervaren vrijwilligers, staat je met plezier bij om je kindje vlot en veilig door de eerste levensjaren te loodsen. Kind en Preventie organiseert de consultatiebureaus in een intensieve samenwerking met Kind en Gezin.

Afspraak maken bij Kind en Gezin?

Je maakt een afspraak in een consultatiebureau bij jou in de buurt via de Kind en Gezin Lijn: T 078 150 100 (van 8 tot 20 uur) of E info@kindengezin.be.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP