Gemeente Stekene

Huis van het Kind

Huis van het Kind in Stekene

In een Huis van het Kind kunnen ouders, kinderen en jongeren terecht voor alles wat met opvoeden en opgroeien te maken heeft. 

Ook gemeente Stekene heeft een Huis van het Kind. Alle info kan je terugvinden op de website www.huisvanhetkindstekene.be

Kom je liever even langs? Dit kan zeker ook, na afspraak. Het Huis van het Kind Stekene bevindt zich in de Zavelstraat 30. Gebruik je een gps? Stel dan kleistraat 1A in.

Dienstverlening Huis van het Kind

Het is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer. De kinderwelzijnsconsulent en de Speelotheek zijn er gehuisvest, én het is ook de nieuwe stek van Kind en Gezin en de Dienst voor Opvanggezinnen. De Wase Kiem houdt consultaties in het Huis van het Kind. Dit gebeurt op afspraak.  

Kinderwelzijnsconsulent

‘Mijn zoon is 13 en wil uitgaan. Hoe ga ik hiermee om en welke grenzen kan ik stellen?’, ‘Ik ga scheiden en maak me zorgen om mijn kinderen’, ‘Mijn kind voelt zich niet goed in haar vel op school en ik krijg er geen gehoor. Wat nu?’… Met deze en andere vragen kan je terecht in het Huis van het Kind.

De kinderwelzijnsconsulent is elke voormiddag (9 tot 12 uur) bereikbaar voor al jouw vragen op M 0476 80 19 82.  

Opvoedingsondersteuning

Iedereen heeft wel eens vragen of twijfels over opvoeden. Of je nu een kleine of een grote vraag hebt, over kleine of grotere kinderen, je kan bij verschillende diensten van het Huis van het Kind terecht! 

Je vindt ons in de Zavelstraat 30 te 9190 Stekene, maar je kan ook een kijkje nemen op onze website www.huisvanhetkindstekene.be en daar je opvoedingsvraag stellen.

Spreekuur voor ouders

Voor kleine en grote vragen over kleine en grote kinderen!
Virginie van vzw De Keerking gaat samen met jou op zoek naar:

  • de betekenis van het gedrag van je kind.
  • een concrete aanpak voor dat gedrag.
  • een manier om de relatie met je kind te verbeteren.
  • ondersteuning voor jezelf in je rol als ouder.

Dit aanbod is volledig gratis en steeds vrijblijvend.
Virginie is bereikbaar op M 0497 41 21 40 of via E virginiereuse@keerkring.be

Speelotheek 

Te weinig speelgoed? Of je kinderen houden van verandering? Dan kan je iedere woensdag in het Huis van het Kind Stekene, Zavelstraat 30, terecht voor het gratis ontlenen van speelgoed.
Dit kan elke woensdag, telkens van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur. En elke laatste woensdag van de maand zelfs tot 17.30 uur. 

Je mag het speelgoed maximum vier weken lenen, daarna breng je het terug of wissel je het in voor ander speelgoed. Er is speelgoed voorzien voor alle leeftijden.

Meer info? Uitleenreglement Speelotheek + folder (bij Downloads)

Dienst voor Opvanggezinnen vzw

Deze dienst biedt opvang aan voor kindjes van 0 tot 3 jaar. Wil je met hen een afspraak maken of zoek je opvang, dan kan je hen contacteren op het nummer T 03 789 34 65.

Consultatiebureau Kind en Gezin

In het consultatiebureau van Kind en Gezin ben je steeds welkom met al je vragen over de ontwikkeling en gezondheid van je kind. Je bent er welkom tot je kind 3 jaar is, soms zelfs tot 6 jaar. Een ervaren team staat in voor advies, controle en begeleiding. Je kan er terecht voor vaccinaties, onderzoek van de evolutie in gewicht en groei, oogonderzoek, opvolging van reacties, reflexen en gehoor. Kind en Gezin schenkt extra aandacht aan doelgroepen zoals meerlingen, kindjes met een handicap, prematuriteit…

Een sterk multidisciplinair team, bestaande uit een arts, verpleegkundigen en geschoolde en ervaren vrijwilligers, staat je met plezier bij om je kindje vlot en veilig door de eerste levensjaren te loodsen. Wiegwijs organiseert de consultatiebureaus in een intensieve samenwerking met Kind en Gezin.

Afspraak maken bij Kind en Gezin?

Je maakt een afspraak in een consultatiebureau bij jou in de buurt via de Kind en Gezin Lijn: T 078 150 100 (van 8 tot 20 uur) of E info@kindengezin.be.

De Wase Kiem

De Wase Kiem is een zwangerschapscentrum en begeleidt kwetsbare zwangere vrouwen individueel en in groep. De begeleiding gebeurt zowel tijdens als na de zwangerschap en is gebaseerd op een vernieuwde vorm van prenatale zorg, waarbij het centrum zwangerschapscontroles combineert met een zwangerschapscursus.

Na een eerste individuele consultatie aan huis door je vroedvrouw, word je ingedeeld in een groep met vrouwen die ongeveer net zo ver zijn in hun zwangerschap als jij. Met die groep kom je acht keer bij elkaar (zeven keer voor de bevalling en één keer na de bevalling) en krijg je informatie over je zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna.

De Wase Kiem organiseert deze groepssessies maandelijks onder begeleiding van twee vroedvrouwen. Het zwangerschapscentrum is ook werkzaam in onze gemeente. De groepssessies vinden plaats op een vaste dag en vaste locatie, in Stekene is dit in het Huis van het Kind (Zavelstraat 30). Een verpleegkundige belt één week op voorhand met het juiste uur.

Tijdens deze interactieve momenten neemt De Wase Kiem de tijd en ruimte om informatie uit te wisselen en kan je netwerken met andere zwangere mama's die ongeveer even ver zijn.  

Aanmelden of meer info via www.dewasekiem.com, telefonisch via M 0472 76 82 69 of via mail E dekiem@wgcdevlier.be

 

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP