Gemeente Stekene

Mijn VerbouwPremie en Mijn VerbouwLening

Mijn VerbouwPremie

Een Vlaams financieel duwtje in de rug om je woning te renoveren en energiezuiniger te maken.

Heb je plannen om je muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn jouw ramen aan vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je in een zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler of zonnepanelen?

Dit zijn maar enkele van de voorbeelden van werken die in aanmerking komen om de Mijn VerbouwPremie te kunnen aanvragen.

Eén digitaal loket voor je verbouwpremies

Investeren in je woning, is op lange termijn de beste remedie tegen energieprijzen die de pan uitswingen. Nu ook bouwmaterialen heel wat duurder zijn geworden, zijn premies meer dan ooit een welgekomen steun voor wie wil renoveren.

De Vlaamse regering besliste om de huidige Vlaamse renovatiepremie van Wonen Vlaanderen en de energiepremies van Fluvius (voor isolatie en hernieuwbare energie), samen te voegen tot één premie, de Mijn VerbouwPremie. Vanaf 1 oktober 2022 kunnen aanvragers terecht bij één digitaal loket om hun verbouwpremie aan te vragen. Dat is handig!

Lagere inkomens genieten hogere premie

Mijn VerbouwPremie voorziet hogere premies voor eigenaar-bewoners uit lagere inkomensgroepen die de kwaliteit en de energiezuinigheid van hun woning of appartement willen verbeteren. Ook verhuurders van een woning via een sociaal verhuurkantoor, komen in aanmerking voor een hogere premie.

Geen dubbele premie voor dezelfde werken 

Vroeg je voor 1 juli 2022 de renovatiepremie en/of een premie aan bij Fluvius, dan kan je voor dezelfde werken Mijn VerbouwPremie niet meer aanvragen. Indien je toch al een isolatie- of glaspremie bij Fluvius hebt aangevraagd voor 1 juli 2022, kan je binnen Mijn VerbouwPremie nog wel een premie aanvragen voor andere werken zoals een nieuw dak, nieuwe ramen of nieuwe gevelbekleding.

Raadpleeg de simulator  

Je hoeft niet te wachten met uitvoering van de werken om in aanmerking te komen voor Mijn VerbouwPremie.

De Mijn VerbouwPremie kan worden aangevraagd door de eigenaar-bewoners, verhuurders via een sociaal verhuurkantoor maar ook door private verhuurders, alsook niet eigenaar-bewoners. 

Ontdek via de simulator op welke premies je recht hebt op basis van je inkomen. De simulator is toegankelijk via www.vlaanderen.be/mijnverbouwpremie. Je vindt er ook alle details en voorwaarden.

 

Mijn VerbouwLening

Iedereen heeft de mond vol over energie en in het bijzonder over energieverbruik.

Energie kan je besparen door enerzijds je gedrag aan te passen (bv. thermostaat een graadje lager zetten) en anderzijds door je woning energiezuiniger te maken (bv. dakisolatie aanbrengen).  

Om iedereen de mogelijkheid te geven om de nodige investeringen te kunnen uitvoeren, kan je de Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen bij Woonwijzer Waasland. 

Wil je weten of je aan de voorwaarden voldoet, klik dan hier.
Heb je geen toegang tot het internet dan kan je bellen naar Woonwijzer Waasland T 03 500 47 40 voor meer informatie. 

De Mijn VerbouwLening is er niet alleen voor eigenaar-bewoners maar ook voor private verhuurders, verhuurders via een sociaal verhuurkantoor alsook nieuwe eigenaars die een woning verwerven via erfenis of schenking. 

 

Een Waaslands duwtje in de rug voor renoveerders

Zie je de noodzaak om jouw woning te renoveren en energiezuinig te maken wel in, maar weet je niet goed waar te beginnen? Bij Woonwijzer Waasland kan je vanaf oktober ook terecht voor onafhankelijk renovatieadvies en -begeleiding. Ook als verhuurder.  

Heb je vragen over de Mijn VerbouwPremie, de Mijn VerbouwLening en het renovatieadvies dan kan je terecht bij het Energiehuis Woonwijzer Waasland. 

  • T 03 500 47 40
  • E woonwijzerwaasland@interwaas.be
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP