Gemeente Stekene

Neeka & Gianno Marzo - Meet me at the Wrecking Ball

Anno 1995. Emmylou Harris is geëvolueerd van muzikale sweetheart van songschrijvende grootheden als Graham Parsons, Bob Dylan e.a. tot grote dame van de Anglosakstische country- en folkwereld met 17 albums op haar palmares en tonnen appreciatie.  Op haar 48ste voelt ze dat het tijd is voor iets anders. Op zoek naar een nieuw verhaal en geluid, stoot ze op het werk van ene Daniel ...

Wanneer

  • 17 mei ’24 (vr)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 15,00

Locatie

naam
Amelberga
adres
Polenlaan 469190 Stekene

Contact

Telefoon
03 790 03 71
Telefoon
03 790 03 71
e-mail
cultuur@stekene.be
e-mail
cultuur@stekene.be
website
https://www.stekene.be

Info

Anno 1995. Emmylou Harris is geëvolueerd van muzikale sweetheart van songschrijvende grootheden als Graham Parsons, Bob Dylan e.a. tot grote dame van de Anglosakstische country- en folkwereld met 17 albums op haar palmares en tonnen appreciatie. 


Op haar 48ste voelt ze dat het tijd is voor iets anders. Op zoek naar een nieuw verhaal en geluid, stoot ze op het werk van ene Daniel Lanois, toen al één van de meest gelauwerde producers ooit in de rock- en popwereld. Harris en Lanois vinden elkaar en betrekken een statig herenhuis in New Orleans, waar Wrecking Ball het licht ziet. Het wordt een meesterwerk waar zowel Harris als Lanois tot op de dag van vandaag over worden aangesproken. De Alt-Country is geboren.


Wrecking Ball nestelde zich ook diep in de platencollectie van zowel singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) als gitarist Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Ansatz Der Maschine, Jan Swerts, Winterland '76).


Beiden ontging het niet dat het album vele harten beroerde. Meer hadden ze niet nodig om de muzikale handen in elkaar te slaan en het album terug tot leven te brengen. De combinatie van Neeka's feeërieke stem en muzikale verfijndheid met Marzo's gitaarspinsels zorgen voor een tribute made in heaven, die er gewoon moest komen. 


Welcome at the Wrecking Ball.


foto: Neeka & Gianni Marzo
Categorie
Concert

Organisatie

naam
Gemeente Stekene

Downloads

Alle activiteiten
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP