Gemeente Stekene

Wegenwerken Gentsevaart Kapellebrug Nederland

De werken aan de Gentsevaart (NL), het verlengde van de De Stropersstraat (BE) en een belangrijke toegangsweg naar Hulst, startten in 2022. Intussen zijn de voorbereidende werken zo goed als klaar. Meer info in dit bericht.

De Provincie Zeeland gaat in samenwerking met de gemeente Hulst de Gentsevaart (N290) vanaf de Belgische grens tot aan de kruising Gentsevaart-Molenstraat volledig heraanleggen/reconstrueren.

De Gentsevaart (N290) is het verlengde van de De Stropersstraat in België, en een belangrijke toegangsweg voor Hulst. De werken gebeuren vanaan de grens met België, maar de rotonde blijft wel onaangeroerd. Voor iedereen die vanuit Stekene naar Nederland (Kapellebrug, Hulst, …) wil rijden, zal dit mogelijks verkeershinder geven.

Wat gaan ze ook alweer doen?

De Gentsevaart (N290) in Kapellebrug gaat op de schop. De drukke weg is aan het einde van zijn levensduur. Daarom komt er een nieuwe weg op de bestaande locatie. Door de verkeersdrukte en het vrachtverkeer ervaren omwonenden regelmatig hinder en zijn er onveilige situaties, vooral voor fietsers en voetgangers. Wegbeheerder Provincie Zeeland en gemeente Hulst maken daarom ook meteen gebruik om samen met de vervanging van het wegdek, de Gentsevaart helemaal opnieuw in te richten.

Dit doen ze met volgende verbeteringen:
• Fiets- en voetpaden aan beide kanten van de weg
• Een nieuwe rotonde ter hoogte van de Molenstraat
• Verkeerseilanden voor veiligere oversteekplaatsen
• Snelheidsremmende maatregelen
• Verbetering van de aansluitingen met de Roskamstraat
• Aanleg nieuw riool 

De schop gaat in de grond 

Momenteel bereiden we ons voor op de reconstructie van de Gentsevaart in Kapellebrug. Alle voorbereidende werken zijn zo goed als klaar. Zo zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd naar onder andere geluid, trillingen, milieu, natuur, bodem en archeologie. Daarnaast heeft gemeente Hulst het riool gerenoveerd, benodigde vergunningen zijn aangevraagd en we hebben het werk omschreven voor een aannemer. In maart start de netbeheerder met het werk aan de kabels en leidingen.

Nieuwsbrief

De planning vanaf februari 2024 tot begin 2026 vind je in bijgevoegde nieuwsbrief terug. Daarin lees je ook meer info over de werken, over de geschiedenis van het grensdorp Kapellebrug, de omleidingsroutes, wat ze gaan doen ter hoogte van het parkeerterrein aan supermarkt Magnus, ...

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van het project? Neem dan regelmatig een kijkje op de website www.zeeland.nl/kapellebrug.

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail naar E kapellebrug@zeeland.nl 

In de bijlage vind je de meest recente nieuwsbrief terug over de herinrichting van de Gentsevaart.

op 28 februari 2024
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP