Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

42 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Tijdelijk éénrichtingsverkeer Nieuwstraat op 1 april 2023

  op 27 maart 2023
  Wegens een Chiro fuif zal er tijdelijk verkeershinder zijn in de Nieuwstraat op zaterdag 1 april 2023.
 • Maand van de Markt 2023

  April = Maand van de Markt

  op 23 maart 2023
  Hou jij ook zo van onze gezellige zaterdagmarkt? In april zetten we deze extra in de kijker tijdens de Maand van de Markt. Doe je boodschappen bij onze marktkramers en maak kans op een mooie prijs!
 • Smartphone fit

  Fit en gezond dankzij je smartphone

  op 23 maart 2023
  Op donderdag 1 juni 2023 van 19.30 tot 22 uur organiseert Avansa Waas en Dender een demosessie over de mogelijkheden van gezondheidsapps. Deze vindt plaats in de bibliotheek. Interesse? Meer info vind je in dit bericht.
 • Buitenspeeldag 2023

  Buitenspeeldag 2023: kom je mee buiten spelen?

  op 16 maart 2023
  Op woensdag 19 april 2023 is het weer zo ver, Buitenspeeldag! Dit is een jaarlijks initiatief van Nickelodeon, Ketnet, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse Overheid. Die dag gaan de tv-zenders op ‘zwart’ en roepen we, ook in Stekene, iedereen massaal op om buiten te gaan spelen.
 • Gemeente Stadsmonitor ABB klein

  Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor binnenkort in jouw brievenbus?

  op 14 maart 2023
  Waaraan hecht jij belang in onze gemeente? Ben je tevreden over de voorzieningen? Kan je er veilig fietsen? Zijn er genoeg activiteiten? … Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat je denkt over jouw gemeente of stad.
 • 1722

  App 112 BE: in noodsituaties telt iedere seconde

  op 10 maart 2023
  Nieuw in de app is dat je vanaf nu ook voor niet-levensbedreigende interventies via de app 112 BE terecht kunt op het e-loket www.1722.be en het telefoonnummer 1722. Zo blijft het noodnummer 112 voorbehouden voor levensbedreigende situaties en raakt het niet overbelast bij storm of wateroverlast.
 • JustOnWeb startpagina

  Vraag je akte Burgerlijke stand op via Just-On-Web

  op 03 maart 2023
  Heb je een kopie van een geboorteakte, huwelijksakte of overlijdensakte nodig? Deze kan je nu heel eenvoudig raadplegen en downloaden via Justonweb.be, het digitale platform van Justitie.
 • glasbol parking sporthal

  Glascontainer parking centrumzone buiten gebruik

  op 28 februari 2023
  Omwille van de werken voor de bouw van het nieuwe gemeenschapscentrum wordt de ondergrondse glascontainer op het grindgedeelte van parking centrumzone (parking Tack) buiten gebruik gesteld. MIWA zorgt voor een alternatief en plaatst tijdelijk een glasbol op de parking van de sporthal.
 • Dikkedarmkanker

  Maart = maand bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker

  op 28 februari 2023
  Elke dag sterven vijf Vlamingen aan darmkanker. Dat is veel ... te veel. En zeker omdat dit niet nodig is. Als darmkanker of het risico erop in een vroeg stadium wordt ontdekt, is er meer dan 90 procent kans op genezing. Kanker vroeg opsporen is dus belangrijk.
 • N403

  Grondig herstel N403 van 13 maart tem 7 april 2023

  op 20 februari 2023
  In afwachting van de volledige heraanleg met rioleringswerken, gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de N403 in onze gemeente grondig herstellen. Zowel de rijbaan als de fietspaden worden vernieuwd. De werken starten op 13 maart tot 7 april 2023 en verlopen in drie fases.
 • stookolie verwarmingspremie

  Verwarm je nog met stookolie of propaan? Vraag dan een verwarmingstoelage aan!

  op 14 februari 2023
  Verwarm je jouw woning met huisbrandolie (stookolie) of propaan? Dan kan je hiervoor nog steeds een eenmalige verwarmingstoelage van 300 euro aanvragen. De termijn om deze aan te vragen is verlengd tot en met 30 april 2023 (voor leveringen uitgevoerd voor 30 maart 2023).
 • GFT labels nieuw

  Nieuwe GFT-labels vanaf 1 juli 2023

  op 10 februari 2023
  Vanaf 1 juli 2023 worden de prijzen van GFT-labels aangepast. Hiervoor worden labels met nieuwe kleuren en barcodes verkocht en kan je je oude labels omruilen voor nieuwe. De praktische informatie over deze omschakeling vind je in dit bericht.
 • Stropersbos bootje Ivo De Cock

  Toeristisch programma 2023

  op 07 februari 2023
  Stekene telt heel wat mooie en unieke plekjes om te ontdekken. Je kan aansluiten bij de activiteiten die we doorheen het jaar organiseren of je kan er zelf op uit trekken. Duik in ons toeristisch programma en lees er alles over.
 • Kinderen grimme

  Groeifeest in Huis van het Kind op 29 maart en 1 april 2023

  op 02 februari 2023
  Huis van het Kind Stekene viert feest! Gezinnen met kinderen zijn welkom om spelenderwijs ons Huis van het Kind te leren kennen. Er zijn twee feestdagen voorzien met allerlei toffe activiteiten. Ook onthullen we op 29 maart de Professorkast in de speelotheek en de winnaar van de tekenwedstrijd.
 • Secundair onderwijs

  Digitaal aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs

  op 31 januari 2023
  Ook voor het schooljaar 2023-2024 zal je vanaf 27 maart 2023 via een digitaal aanmeldingssysteem je kind kunnen inschrijven voor het secundair onderwijs.
 • Phishing

  Opgelet voor phishingmails Energiehuis

  op 30 januari 2023
  Er doen op dit moment weer een aantal phishingmails de ronde waarin je in aanmerking lijkt te komen voor een energiepremie, maar deze zijn vals. Ze zijn erop gericht om je financiële gegevens te bemachtigen. Blijf alert en klik zeker niet op links als je deze niet vertrouwt.
 • Capaciteitstarief

  Het capaciteitstarief

  op 23 januari 2023
  Vanaf 1 januari 2023 voert de VREG in Vlaanderen het capaciteitstarief in voor elektriciteit. De berekening van het distributienettarief zal rekening houden met je piekverbruik. Welke impact heeft dit op je energiefactuur?
 • Boost oproep

  Een BOOST voor meer bos 2023

  op 16 januari 2023
  Droom je van een eigen bos? Dan is BOOST misschien iets voor jou. BOOST is het bebossingsfonds van de Oost-Vlaamse Bosgroepen. Door particulieren met bosplannen een financiële duw in de rug te geven willen ze voor meer bos zorgen. Dien je aanvraag in voor 30 april 2023 en maak kans op 25 000 euro/ha
 • Sportkamp groep

  Jeugdaanbod voorjaar 2023

  op 12 januari 2023
  Maak van de krokus- en paasvakantie en het voorjaar een fijne, speelse en/of sportieve periode! Duik in ons voorjaarsprogramma en ontdek wat we voor jouw kind(eren) in petto hebben!
 • Gili klein

  Cultureel programma voorjaar 2023

  op 06 januari 2023
  Op donderdag 26 januari 2023 vliegen we er weer in! Dit voorjaar komen er enkele bekende artiesten langs zoals Johan Terryn, Gili, Jean Blaute en vele anderen. Het volledige programma kan je al ontdekken in dit bericht. De ticketverkoop start op zaterdag 7 januari 2023 om 9 uur.
 • e-bike Donkey

  Snel van A naar B met een elektrische deelfiets!

  op 06 januari 2023
  Snel van A naar B? Spring eens op een elektrische deelfiets! Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar het Stekense marktplein, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en kan op weg. Een enkele rit kost 3 euro, maar voordelige abonnementen zijn ook mogelijk. Lees hierna meer.
 • sportkampioenen groep

  Ontdek de Stekense sportkampioenen!

  op 30 december 2022
  Dat we heel wat sportief talent in Stekene hebben, werd op de feestelijke huldiging in De Sportstek nog maar eens duidelijk. Van harte proficiat aan alle sportievelingen! We zetten graag en met trots onze laureaten en genomineerden op een rijtje.
 • Claudine Verhaegen

  Fototentoonstelling Claudine Verhaegen in De Sportstek

  op 28 december 2022
  Van 1 januari tot en met 30 april 2023 exposeert Claudine Verhaegen in de middengang van De Sportstek. Benieuwd naar haar werk? Breng dan zeker een bezoekje aan haar tentoonstelling tijdens de openingsuren van De Sportstek.
 • Renoveren

  Renovatieverplichting voor residentiële gebouwen vanaf 2023

  op 28 december 2022
  Vanaf 1 januari start de renovatieverplichting voor residentiële gebouwen. Nieuwe eigenaars van energieverslindende woningen zullen verplicht binnen de vijf jaar grondig energetisch moeten renoveren. Wie wenst kan zich hierbij gratis laten begeleiden.
 • bin

  Een BIN in jouw omgeving?

  op 27 december 2022
  Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners van een bepaalde buurt/wijk en de lokale politie. Wil jij ook meehelpen om jouw buurt veiliger te maken?
 • Waahz

  WAAHZ! magazine voor cultuur en erfgoed in het Waasland

  op 16 december 2022
  WAAHZ! is een gloednieuw magazine van Wase bodem. Het magazine wil je verbazen over de vele culturele must-sees en erfgoedparels in het Waasland.
 • Laadpaal aanvragen

  Thuisladen niet mogelijk? Vraag een publieke laadpaal aan

  op 14 december 2022
  Heb je een 100% elektrische auto, maar kan je geen eigen laadpunt installeren en heb je er ook geen in de nabije omgeving? Vraag dan een publieke laadpaal aan in je buurt.
 • Wintertips

  Wintertips: bescherm je waterleiding en watermeter

  op 07 december 2022
  Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je waterleiding en watermeter bevriezen. Dit is niet alleen onaangenaam, het kan je ook heel wat geld kosten. Om dit te vermijden, geeft De Watergroep graag enkele tips.
 • Stekense Vaart

  Hakhoutbeheer langs de Stekense Vaart

  op 25 november 2022
  Deze winterperiode voert De Vlaamse Waterweg nv hakhoutbeheer uit op de bermen en oevers langs de Stekense Vaart. De werken starten begin november en duren tot midden maart.
 • Strooiploeg

  Stekene strooit

  op 10 november 2022
  Gesneeuwd, geijzeld en onze Stekense wegen en fietspaden liggen er glad bij? Dan schieten de technische diensten van onze gemeente voor dag en dauw in actie. Elk jaar wordt een strooiprogramma opgesteld, waarin onder meer de strooiroutes zijn opgenomen.
 • Waterwingebied

  Uitzichtpunt Niemandsland - opening op 12 november

  op 04 november 2022
  Een panoramisch zicht op onze mooie grensstreek ... dat kan binnenkort met het Uitzichtpunt Niemandsland. De uitkijktoren van meer dan 20 meter hoog komt vlakbij 't Vossenhol te staan, net op de grens met Nederland. Geniet mee van een grenzeloos uitzicht over de streek!
 • Besparen energie

  Tips om je energiefactuur te verlagen tijdens de winter

  op 20 oktober 2022
  In de winter maken we het thuis graag gezellig warm. Kortere dagen vragen ook om meer verlichting. Door de combinatie van beide factoren kan je energieverbruik, en dus ook je elektriciteits- en aardgasafrekening aardig oplopen. We geven je graag enkele tips mee om hierop te besparen.
 • Tour Elentrik kunstenaars

  Tour Elentrik: fietsen langs artistieke nutsvoorzieningskasten

  op 10 oktober 2022
  Met dit straatkunstproject, onder leiding van Treepack, brengt de gemeente Stekene kunst meer in het straatbeeld en dichter bij jou. Twintig grijze nutsvoorzieningskasten werden in een kleurrijk artistiek jasje gestopt. De gemeente stippelde ook een fietsroute uit langs al deze kunstwerken.
 • Mijn VerbouwPremie

  Mijn VerbouwPremie en Mijn VerbouwLening

  op 03 mei 2022
  Investeren in je woning, is op lange termijn de beste remedie tegen energieprijzen die de pan uitswingen. Nu ook bouwmaterialen heel wat duurder zijn geworden, zijn premies meer dan ooit een welgekomen steun voor wie wil renoveren.
 • Bos-Grens Geul

  Bos-Grens, een artistieke ontdekkingstocht

  op 17 maart 2022
  Bos-Grens is het eerste project van Stichting Hrins en Oorruiz vzw. Vanaf 22 april 2022 neemt deze klankwandeling je mee op ontdekkingstocht door de natuur met geluidskunst, authentieke lokale verhalen en land-art. Kom en ontdek!
 • Rioproject Sinaai

  Werken Sinaai vanaf 14 maart 2022 - verkeershinder

  op 07 februari 2022
  Vanaf maandag 14 maart 2022 zullen ingrijpende werkzaamheden plaatsvinden tussen Sinaai-dorp (Sint-Niklaas) en de Weimanstraat. Er worden 2 harde knippen (slagbomen) ingevoerd om het doorgaand verkeer sterk te ontmoedigen. Dit zal een impact hebben op het verkeer van en naar Stekene.
 • Plant een boom

  Bomencharter - Plant ook een boom!

  op 04 januari 2022
  Na heel wat corona-vertraging, heeft Stekene op 14 maart 2022 het Bomencharters ondertekend. Samen met 175 andere gemeenten, de provincies en een 30-tal organisaties, zetten we ons in om tegen 2024 maar liefst 1,7 miljoen bomen te planten in Vlaanderen.
 • Red de Wase bossen

  Red de Wase bossen - klimaatrobuuste en veerkrachtige bossen

  op 04 januari 2022
  Wie langs Wase wegen passeert, kan er niet omheen: de aanblik van troosteloze, afgestorven naaldbossen. Waarom wordt deze regio zo erg getroffen? En hoe kunnen we deze bossen weerbaar maken tegen ziektes en de klimaatverandering? Ben je eigenaar van een ziek bos? Neem dan contact op met het meldpunt
 • my local job

  Al gehoord van de app My Local Job?

  op 29 december 2021
  In Stekene kunnen werkgevers en werkzoekenden voortaan op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen, via de app My Local Job. De nieuwe smartphoneapplicatie is dé digitale ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden, maar ook voor verenigingen en vrijwilligers.
 • Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken gemakkelijk

  op 29 december 2021
  Door de samenwerking van onze gemeente met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, kan je voortaan via deze website al je persoonlijke documenten en attesten online opvragen bij lokale, Vlaamse en federale overheid. Want Mijn burgerprofiel, da’s één persoonlijk overzicht van álle overheidszaken.
 • boodschappen

  Stekene helpt

  op 19 november 2021
  Gemeente Stekene brengt vrijwilligers in contact met zij die hulp nodig hebben. Elke hulpvraag (boodschappen doen, de hond uitlaten, de post wegdoen, een babbeltje via de telefoon, ...) wordt aan de juiste vrijwilliger toegewezen. 
 • bevraging

  Resultaten bewonersbevraging dorpskern Stekene 2018

  op 19 juni 2018
  De resultaten van de grootschalige bewonersbevraging, die we in het voorjaar van 2018 lieten uitvoeren bij onze inwoners, ondernemers en verenigingen, zijn bekend. Dinsdagavond 19 juni 2018 werden de onderzoeksresultaten toegelicht aan geïnteresseerde inwoners.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP