Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

39 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Wegenwerken verkeersbord

  Tijdelijke verkeershinder Waterstraat

  op 24 mei 2024
  Op 28 en 29 mei 2024 wordt aan Waterstraat nummer 15 een elektriciteitscabine geplaatst. Om veiligheidsredenen is de Waterstraat op die dagen ter hoogte van de werken afgesloten. Er wordt een wegomlegging voorzien.
 • Kermis eendjes

  Kermis en wielerwedstrijd in Kemzeke

  op 16 mei 2024
  Van dinsdag 21 tot en met woensdag 29 mei 2024 is het kermis in Kemzeke. Op maandag 27 mei 2024 is er ook een wielerwedstrijd van 18 tot 21 uur. Omwille van de verkeersvrije zone, is er een omleiding voorzien.
 • Monnik Logo

  Beleef Boudelo: de verdwenen abdij

  op 14 mei 2024
  Met een educatief-interactieve tentoonstelling brengen we de abdij van weleer, anno 2024 terug tot leven in drie archeologische schatkamers. Haal vanaf 15 juni 2024 je fiets van stal en kom op ontdekking!
 • Droneshot gemeenschapscentrum

  Open Wervendag in Stekene - zondag 26 mei 2024

  op 13 mei 2024
  Ieder jaar opent Open Wervendag weer zijn werven om de bouwberoepen en technieken in de kijker te plaatsen. In onze gemeente kan je op zondag 26 mei de werf van ons gemeenschapscentrum bezoeken.
 • Maai Mei Niet

  Doe 'niets' voor de natuur en Maai Mei Niet - wedstrijd tot 7 juni 2024

  op 08 mei 2024
  In mei loopt opnieuw de campagne Maai Mei Niet. Door enkele weken je gazon, of een deel ervan, niet of anders te maaien, geef je de natuur een serieuze boost! In Stekene organiseren we ook een Maai Mei Niet-wedstrijd. Doe je ook mee 'niets' voor de natuur in mei?
 • Nutswerken

  Nutswerken Edgard Tinelstraat

  op 08 mei 2024
  Vanaf maandag 13 mei 2024 voert De Watergroep werken uit aan de nutsleidingen ter hoogte van de Edgard Tinelstraat 1. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen ze 10 werkdagen in beslag nemen.
 • Kermis

  Kermisweekend met 'Kermis in de winkel' en rommelmarkt

  op 07 mei 2024
  Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 is het kermis in het centrum van onze gemeente. De foorkramers zorgen voor een mix van attracties voor het hele gezin en op zondag kan je de rommelmarkt bezoeken. Ook onze winkeliers doen graag mee met de kermissfeer met de actie 'Kermis in de winkel'.
 • Tijgermug

  Speur mee naar de tijgermug

  op 07 mei 2024
  Tijgermuggen duiken steeds vaker op in Vlaanderen. Ze zijn agressiever dan inheemse muggen en kunnen op termijn een aantal tropische ziektes verspreiden. Om de verspreiding van tijgermuggen te vertragen, roept het Departement Zorg op om tijgermuggen te melden en de aangroei te bemoeilijken.
 • Frank Van Hiel Academie Beeld

  Tentoonstelling d'Academie Beeld Stekene

  op 07 mei 2024
  Van 1 mei tot en met 31 augustus 2024 tonen de leerlingen die les volgen aan d'Academie van Stekene hun werken in de middengang in De Sportstek. Kom zeker even lang om te genieten van deze mooie kunstwerken.
 • d'Academie

  Opendeurdagen d'Academie 2024

  op 06 mei 2024
  Vanaf 15 juni gooien d'Academies de deuren open! Gek van muziek, woord of dans? Voel je het kriebelen om te tekenen, schilderen of boetseren? Kom dan zeker even ontdekken en maak kennis tijdens onze opendeurdagen in de verschillende vestigingen in Stekene.
 • Regentonnen Campagnebeeld

  Bespaar een ton - groepsaankoop regentonnen

  op 03 mei 2024
  Is het dak van je huis of tuinhuis nog niet aangesloten op een regenput? Dan is een regenton een goed idee! Het opgevangen water kan je hergebruiken en zo bespaar je een ton water op je waterfactuur! Via een groepsaankoop kan je je regenton nu bovendien extra voordelig aankopen.
 • Peuk

  Proefproject: geen peuken meer op de grond

  op 30 april 2024
  De zwerfvuilberg bestaat voor een groot deel uit sigarettenpeuken. Onderzoek heeft aangetoond dat het ruim 15 jaar kan duren vooraleer een peuk is verteerd en in de filters zitten een aantal chemicaliën en microplastics die niet oplossen. Een doelgerichte preventieaanpak is daarom meer dan nodig!
 • Aziatische hoornaar

  Bestrijding Aziatische hoornaar

  op 29 april 2024
  De Aziatische hoornaar, een extreem invasieve soort, kent een enorme toename en vormt zo een gevaar voor de biodiversiteit, leefomgeving, fruitteelt, imkerij en economie. Controleer dus goed je tuin en woning en maak een melding op vespawatch.be als je een nest ontdekt om dit te laten verwijderen.
 • MyBike fietslabel

  MyBike: een centraal fietsregister in de strijd tegen fietsdiefstallen

  op 29 april 2024
  Steeds meer Belgen gebruiken de fiets voor hun dagdagelijkse verplaatsingen, maar tegelijkertijd komen fietsdiefstallen ook vaker voor. De federale regering start daarom met MyBike, een centraal fietsregister om diefstallen doeltreffender tegen te gaan.
 • eBox logo

  Ken en gebruik jij de eBox al?

  op 28 april 2024
  Ons lokaal bestuur (gemeente en OCMW) zet verder in op digitalisering. Sinds dit voorjaar zijn we gestart met het digitaal verzenden van verschillende documenten aan burgers en ondernemingen via de eBox.
 • amateurkunst

  Amateurkunst in de kijker 2024

  op 24 april 2024
  Ben je in je vrije tijd bezig met kunst? Wil je jezelf op een originele manier tonen aan een publiek? Dan is 'Amateurkunst in de kijker' iets voor jou. De gemeente daagt je uit om van 30 november tot 8 december 2024 jouw talent in de schijnwerpers te plaatsen.
 • 10000 stappen

  Doe mee aan de 10 000-stappenclash

  op 23 april 2024
  ... en stap Stekene naar de overwinning! Op 1 mei start de grote stappenclash tussen 173 Vlaamse steden en gemeenten. Stekene doet ook mee!
 • Meimaand Muziekmaand

  Meimaand Muziekmaand

  op 16 april 2024
  Mei … Muziek … Lente … Live … In mei komen we helemaal uit onze winterslaap. Hoe? Met muziek natuurlijk!
 • AED Kerk Stekene

  Cursussen reanimatietechnieken en AED

  op 15 april 2024
  Elke seconde telt bij een plots hartfalen. In samenwerking met het Rode Kruis, organiseert de gemeente opnieuw opleidingen in reanimatietechnieken en AED. Alle geïnteresseerde Stekenaren zijn hiervoor van harte uitgenodigd! 
 • Grindparking luchtfoto

  Grindparking centrumzone afgesloten tot 30 september - alternatieve parkeerplaatsen

  op 12 april 2024
  Van woensdag 24 april tot eind september 2024 zal de achterste zone van de bestaande verharde centrumparking en de grindparking niet meer toegankelijk zijn door de werken aan het nieuwe gemeenschapscentrum en het heraanleggen van de grindparking.
 • Inloophuis Waasland logo

  Inloophuis Waasland

  op 09 april 2024
  Het Inloophuis Waasland is een warme, laagdrempelige informatie- en ontmoetingsplek voor mensen met (een vermoeden van) geheugenproblemen of dementie en hun naasten. In het Inloophuis Waasland staan zorgprofessionals en toegewijde vrijwilligers klaar om je ondersteuning te geven.
 • Jeugdprogramma 2024

  Zomervakantie 2024 - jeugdprogramma 'Stekene zomert'

  op 27 maart 2024
  Kijk jij al uit naar de grote vakantie? En weet je al wat je met die zalige extra tijd gaat doen? In Stekene valt alvast weer heel wat te beleven deze zomer!
 • zonnepanelen

  Groepsaankoop zonnepanelen 'Zonnestad' en provincie

  op 19 maart 2024
  Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat én voor je portemonnee! Ook bij bewolkt weer profiteer je van de zon en wek je een deel van je eigen stroom op een duurzame manier op. Hoe kies je de juiste zonne-installatie voor jouw dak, budget en energieverbruik? Je leest het hierna.
 • Gentsevaart Nederland

  Wegenwerken Gentsevaart Kapellebrug Nederland

  op 28 februari 2024
  De werken aan de Gentsevaart (NL), het verlengde van de De Stropersstraat (BE) en een belangrijke toegangsweg naar Hulst, startten in 2022. Intussen zijn de voorbereidende werken zo goed als klaar. Meer info in dit bericht.
 • De Groenste Streek

  Maak van Stekene De Groenste Streek! Kick-off op 6 maart

  op 26 februari 2024
  Als we allemaal samen actie ondernemen voor onze leefomgeving en onze natuur, maken we dan écht het verschil? Kunnen we die moeilijke uitdagingen voor een beter klimaat aan? Maak samen met ons van Stekene De Groenste Streek! Meer weten over dit project? Kom naar onze infoavond op woensdag 6 maart.
 • Infogids Ontdek Stekene

  Ontdek Stekene met onze gloednieuwe infogids!

  op 26 februari 2024
  Zowel voor eigen inwoners als voor toeristen valt er heel wat te beleven in onze gemeente. We bundelen doe-tips, logiesmogelijkheden, horeca-adresjes, leuke evenementen, nuttige info en een stratenplan in een aantrekkelijke brochure.
 • Sociale woning inschrijven online

  Inschrijven voor een sociale woning doe je vanaf 18 maart 2024 online

  op 23 februari 2024
  Wil je inschrijven voor een sociale woning of je dossier updaten? Vanaf 18 maart 2024 doe je dit volledig online. Ben je al een kandidaat-huurder? Dan word je ook nog per brief verwittigd om je dossier na te kijken. Doe dit zeker om je plaatsje op de wachtlijst niet te verliezen.
 • Stekense leesjury

  Stekense Leesjury

  op 06 februari 2024
  Maak kennis met de Stekense Leesjury! Dit uniek initiatief werd opgestart in al onze basisscholen om het lezen bij jonge kinderen te stimuleren. In overleg met de (zorg)leerkrachten stelde de bib pakketten samen met vlot leesbare boekjes per leerjaar.
 • Secundair onderwijs

  Digitaal aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs

  op 30 januari 2024
  Ook voor het schooljaar 2024-2025 zal je vanaf 25 maart 2024 via een digitaal aanmeldingssysteem je kind kunnen inschrijven voor het secundair onderwijs.
 • 1733

  Huisarts van wacht nodig? Bel 1733

  op 16 januari 2024
  Heb je een medisch probleem als je vaste dokter er niet is (bv. 's nachts, tijdens het weekend of op feestdagen)? Bel dan voortaan 1733! Dit is het nummer voor niet-dringende medische hulp en is gekoppeld aan de lokale wachtdiensten. Ben je doof of slechthorend? Gebruik dan de app 112BE.
 • Eerste stap

  Snel en dichtbij de juiste hulp vinden via eerstestap.be!

  op 04 januari 2024
  Ik kan niet goed slapen. Ik heb donkere gedachten. Ik mis mijn ex ... Heb je een probleem en weet je niet goed bij wie je hiervoor terecht kan of hoe je probleem aan te pakken? Heb je hulp nodig? Alle hulporganisaties van het Waasland zijn verzameld op één website: www.eerstestap.be
 • 5x feestelijk recept

  op 03 januari 2024
  In de Uitstekend januari-februari 2024 gaven we in de rubriek '5x' mee dat de vijf recepten online te vinden zijn. Ontdek ze hierna.
 • Jelle Cleymans - (c) Koen Bauters

  Cultureel programma voorjaar 2024

  op 18 december 2023
  Op vrijdag 19 januari 2024 vliegen we er weer in! Dit voorjaar komen er enkele bekende artiesten langs zoals Sven De Leijer, Jelle Cleymans, José De Cauwer en vele anderen. Het volledige programma kan je al ontdekken in dit bericht. De ticketverkoop start op zaterdag 6 januari 2024 om 9 uur.
 • Parkeerschijf

  Heb jij al een conforme parkeerschijf?

  op 01 december 2023
  Sinds 2002 moet je, als je in een blauwe zone parkeert, een parkeerschijf gebruiken naar Europees model. Alle andere modellen zijn niet meer geldig en kunnen je een boete opleveren. Maar hoe ziet een conforme parkeerschijf er nu uit?
 • Enquête invullen

  Enquête naar inkomsten en levensomstandigheden (SILC)

  op 30 november 2023
  Statbel, het Belgische statistiekbureau, organiseert bij een aantal huishoudens in onze gemeente een officiële enquête om onderzoek te doen naar inkomen en levensomstandigheden. Ontvang je ook een uitnodigingsbrief in de bus? Dan wordt jouw medewerking zeer op prijs gesteld.
 • Opvang Vlaanderen

  Lokaal loket Kinderopvang Stekene

  op 04 april 2023
  Het lokaal loket Kinderopvang is dé plaats waar je alles kan terugvinden over kinderopvang voor baby’s en peuters in Stekene. Via de handige website vind je snel en makkelijk een opvang die past bij jouw kind van 0 tot 3 jaar en kan je meteen jouw plaats aanvragen. Zo wordt opvang vinden kinderspel!
 • glasbol parking sporthal

  Glascontainer parking centrumzone buiten gebruik

  op 28 februari 2023
  Omwille van de werken voor de bouw van het nieuwe gemeenschapscentrum wordt de ondergrondse glascontainer op het grindgedeelte van parking centrumzone (parking Tack) buiten gebruik gesteld. MIWA zorgt voor een alternatief en plaatst tijdelijk een glasbol op de parking van de sporthal.
 • Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken gemakkelijk

  op 29 december 2021
  Door de samenwerking van onze gemeente met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, kan je voortaan via deze website al je persoonlijke documenten en attesten online opvragen bij lokale, Vlaamse en federale overheid. Want Mijn burgerprofiel, da’s één persoonlijk overzicht van álle overheidszaken.
 • boodschappen

  Stekene helpt

  op 19 november 2021
  Gemeente Stekene brengt vrijwilligers in contact met zij die hulp nodig hebben. Elke hulpvraag (boodschappen doen, de hond uitlaten, de post wegdoen, een babbeltje via de telefoon, ...) wordt aan de juiste vrijwilliger toegewezen. 
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP