Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

43 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Lamp handen dragen

  Workshop 'Slim met energie' op 19 december 2022

  op 28 november 2022
  In deze gratis workshop bespreken we samen, bij een warm kopje koffie, hoe je kan besparen op jouw energieverbruik. Je krijgt concrete tips die je thuis kan toepassen. Vooraf inschrijven is verplicht via jouw contactpersoon bij de Sociale dienst of bij De Olijf.
 • Stekense Vaart

  Hakhoutbeheer langs de Stekense Vaart

  op 25 november 2022
  Deze winterperiode voert De Vlaamse Waterweg nv hakhoutbeheer uit op de bermen en oevers langs de Stekense Vaart. De werken starten begin november en duren tot midden maart.
 • Verkeershinder Nieuwstraat 28 november tot 2 december 2022

  op 25 november 2022
  Op 28 november start de firma Vindevogel in opdracht van De Watergroep met de aanleg van water- en nutsleidingen (Telenet) ter hoogte van Nieuwstraat 75-85. Voor de veiligheid komen er tijdelijke verkeerslichten en een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het einde van de werken is gepland op 2 december.
 • Asfalteringswerken Boudelowijk en Ambachtelijke zone vanaf 12 december 2022

  op 24 november 2022
  Vanaf 12 december 2022 zijn er zowel in de Boudelowijk als in de Ambachtelijke zone asfalteringswerken gepland. De planning, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden, en de bewonersbrieven vind je in dit bericht.
 • Gedeeltelijk parkeerverbod Dorpsstraat wegens snoeiwerken

  op 23 november 2022
  Op 28 en 29 november 2022 snoeien we de bomen in de Dorpsstraat langs de even huisnummers. Op 30 november en 1 december 2022 zijn die langs de oneven huisnummers aan de beurt. Er geldt die dagen een parkeerverbod langs de kant die gesnoeid wordt.
 • Kids playing 3

  Kinderopvang Robbedoes: open op 2 januari 2023

  op 23 november 2022
  Onze buitenschoolse kinderopvang Robbedoes zal in de kerstvakantie uitzonderlijk toch open zijn op maandag 2 januari 2023. Op maandag 26 december 2022 is Robbedoes wel gesloten. Inschrijven hiervoor doe je via het activiteitenloket.
 • PMD zakken rollen

  Verkooppunten PMD-zakken en GFT-labels

  op 23 november 2022
  Er worden al even geen PMD-zakken, witte luierzakken en GFT-labels meer verkocht via het Infopunt Toerisme in de Dorpsstraat. Toch zijn er nog heel wat verkooppunten in Stekene. Misschien zelfs wel eentje bij jou in de buurt. Ontdekt het overzicht via de link in dit bericht.
 • Eindejaarsactie

  Eindejaarsactie: Shop in Stekene en win 1 000 euro

  op 21 november 2022
  Van donderdag 1 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 kan je deelnemen aan een nieuwe editie van onze eindejaarsactie. Verzamel 5 stempels van 5 verschillende handelaars en maak kans op een mooie prijs!
 • Sport beker

  Sporthuldiging 2020-2022

  op 21 november 2022
  Op vrijdag 16 december 2022 zetten we onze sportkampioenen in de bloemetjes. We huldigen die avond onder andere de sportman, sportvrouw, jeugdsporter en sportverdienste van het jaar 2020-2022.
 • Stroperbos paard

  Zaklampenwandeling zaterdag 3 december 2022

  op 15 november 2022
  Beleef een spannende en gegidste avondwandeling met zaklamp in het Stropersbos en ontdek wat dit bos in het donker te bieden heeft. Spanning gegarandeerd! Schrijf je snel in!
 • Strooiploeg

  Stekene strooit

  op 10 november 2022
  Gesneeuwd, geijzeld en onze Stekense wegen en fietspaden liggen er glad bij? Dan schieten de technische diensten van onze gemeente voor dag en dauw in actie. Elk jaar wordt een strooiprogramma opgesteld, waarin onder meer de strooiroutes zijn opgenomen.
 • pokitieauto

  Politie Waasland-Noord houdt AMOK-trainingen

  op 08 november 2022
  In november en december houdt politiezone Waasland-Noord samen met de hulpdiensten AMOK-trainingen in scholen.
 • Waterwingebied

  Uitzichtpunt Niemandsland - opening op 12 november

  op 04 november 2022
  Een panoramisch zicht op onze mooie grensstreek ... dat kan binnenkort met het Uitzichtpunt Niemandsland. De uitkijktoren van meer dan 20 meter hoog komt vlakbij 't Vossenhol te staan, net op de grens met Nederland. Geniet mee van een grenzeloos uitzicht over de streek!
 • Besparen energie

  Tips om je energiefactuur te verlagen tijdens de winter

  op 20 oktober 2022
  In de winter maken we het thuis graag gezellig warm. Kortere dagen vragen ook om meer verlichting. Door de combinatie van beide factoren kan je energieverbruik, en dus ook je elektriciteits- en aardgasafrekening aardig oplopen. We geven je graag enkele tips mee om hierop te besparen.
 • Verkeershinder IJzerhandstraat van 14 tem 30 november 2022

  op 20 oktober 2022
  Op maandag 14 november 2022 start MNF-tech voor Fluvius met nutswerken in de IJzerhandstraat, de Bormte en de Kwakkelstraat. Voor de veiligheid komen er tijdelijke verkeerslichten en een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het einde van de werken is gepland op 30 november 2022.
 • Tour Elentrik kunstenaars

  Tour Elentrik: fietsen langs artistieke nutsvoorzieningskasten

  op 10 oktober 2022
  Met dit straatkunstproject, onder leiding van Treepack, brengt de gemeente Stekene kunst meer in het straatbeeld en dichter bij jou. Twintig grijze nutsvoorzieningskasten werden in een kleurrijk artistiek jasje gestopt. De gemeente stippelde ook een fietsroute uit langs al deze kunstwerken.
 • Asbestattest

  Asbestattest verplicht vanaf 23 november 2022

  op 04 oktober 2022
  Wil je een woning verkopen die gebouwd is voor 2001? Dan moet je vanaf 23 november 2022 verplicht een asbestattest voorleggen aan potentiële kopers. Verhuur je een pand? Dan moet je als eigenaar in de toekomst een kopie aan de huurder bezorgen. 
 • verwarming

  Verminder je energieverbruik, verlaag je energiefactuur!

  op 21 september 2022
  Door de oorlog in Oekraïne wordt Europa geteisterd door een ongeziene energiecrisis. De stijgende energieprijzen laten zich steeds meer voelen en daarom zoekt iedereen naar maatregelen om de energiefactuur te doen dalen.
 • BOV

  Beweeg meer mét een BOV-coach!

  op 16 september 2022
  Wil jij op een veilige manier én met begeleiding meer bewegen? Dan is Bewegen Op Verwijzing vast iets voor jou! De Bewegen-Op-Verwijzing Coaches kunnen jou een duwtje in de rug geven om meer beweging in je leven te brengen met een beweegplan op maat. Ook Stekene heeft zo'n coach.
 • Kids paraplu

  Jeugdaanbod najaar - oktober tot december 2022

  op 14 september 2022
  Maak van de herfst- en kerstvakantie en het najaar een fijne, speelse en/of sportieve periode! Duik in ons najaarsprogramma en ontdek wat we voor jouw kind(eren) in petto hebben!
 • Boost

  Samen voor meer bos in Stekene

  op 13 september 2022
  Geef dit najaar dan samen met de Oost-Vlaamse Bosgroepen een BOOST aan nieuw bos in Stekene. Met jouw hulp maken we Stekene twee voetbalvelden bos rijker.
 • Sun is Shining foto 1

  Fototentoonstelling: Sun is Shining in De Sportstek

  op 19 augustus 2022
  Van 1 september tot en met 31 december 2022 kan je de fototentoonstelling 'Sun is Shining' ontdekken in de middengang van De Sportstek. Benieuwd? De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van De Sportstek.
 • stookolie verwarmingspremie

  Verwarm je nog met stookolie of propaan? Vraag dan een verwarmingstoelage aan!

  op 22 juli 2022
  Verwarm je jouw woning met huisbrandolie (stookolie) of propaan? Dan kan je hiervoor een eenmalige verwarmingstoelage van 225 euro ontvangen.
 • Heks Boudelo

  De Heks van Boudelo: een spannende verhalenwandeling rond Klein-Sinaai

  op 19 juli 2022
  Voor het project 'Erfgoedredders' van de provincie Oost-Vlaanderen maakten de leerlingen van het vierde leerjaar van Vrije Basisschool Tuimelaar samen met Tony De Wilde (Genootschap van Boudelo) een verhalenwandeling in Klein-Sinaai. Benieuwd? Je ontdekt hier alle info.
 • Orgaandonatie

  Kies jij voor orgaandonatie?

  op 12 juli 2022
  In één vingerklik kan het gedaan zijn. Niet alleen je leven. Ook je registratie om al dan niet orgaandonor te zijn. Je bent helemaal vrij om te kiezen, maar wacht er niet langer mee.
 • Zonnepanelen

  Maak je woning energiezuinig

  op 08 juli 2022
  Het is altijd een goede zet om je woning energiezuiniger te maken. Zeker nu de energieprijzen momenteel zo hoog zijn. We geven je graag meer info mee over het verlaagd btw-tarief op zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers, alsook over de nieuwe groepsaankoop van zonnepanelen.
 • Motorcross

  Fototentoonstelling 'Herdenking Motorcrossen der Gelaagputten'

  op 13 juni 2022
  Wie herinnert het zich nog? De motorcross die elk jaar op Pinkerzondag in het Steengelaag plaatsvond. Vorig pinksterweekend was het 40 jaar geleden dat er voor de allerlaatste keer motors brulden in het Steengelaag. Wij duiken de geschiedenis in en organiseren een openlucht fototentoonstelling.
 • oefeningen brandweer politie

  Politie en brandweer in het Waasland oefenen interventiescenario’s in schoolgebouwen 

  op 09 mei 2022
  Vanaf april oefenen de Wase politiezones en de brandweerdiensten van Hulpverleningszone Waasland samen enkele interventiescenario’s in Wase scholen. Zo willen ze zich nog beter voorbereiden op interventies binnen een complexe gebouwstructuur in aanwezigheid van een groep kinderen en leerkrachten.
 • Hoge energiefactuur

  Hoe kan je het hoofd bieden aan de stijgende energieprijzen?

  op 06 mei 2022
  De hoge energiefactuur, iedereen is er op dit moment mee bezig. Maar hoe ziet je energiefactuur er eigenlijk uit en welke tussenkomsten zijn er? En wat kan je zelf doen om te besparen?
 • Premieloketten

  Mijn VerbouwPremie

  op 03 mei 2022
  Investeren in je woning, is op lange termijn de beste remedie tegen energieprijzen die de pan uitswingen. Nu ook bouwmaterialen heel wat duurder zijn geworden, zijn premies meer dan ooit een welgekomen steun voor wie wil renoveren.
 • EDC

  European Disability Card

  op 15 april 2022
  Stekene hecht veel belang aan de verhoging van de participatie van mensen met een handicap aan alle aspecten van het maatschappelijk leven, zo ook aan het vrijetijdsleven. Daarom is onze gemeente partner geworden binnen het project European Disability Card. Lees er meer over in dit bericht.
 • Bos-Grens Geul

  Bos-Grens, een artistieke ontdekkingstocht

  op 17 maart 2022
  Bos-Grens is het eerste project van Stichting Hrins en Oorruiz vzw. Vanaf 22 april 2022 neemt deze klankwandeling je mee op ontdekkingstocht door de natuur met geluidskunst, authentieke lokale verhalen en land-art. Kom en ontdek!
 • infowebsite

  Hulp voor Oekraïne

  op 07 maart 2022
  Wil je financiële of materiële hulp bieden? Je kandidaat stellen als gastgezin of ben je op zoek naar meer informatie? Lees dan verder.
 • Reynaertjaar 2022 logo

  Reynaertjaar 2022 - najaarsprogramma

  op 10 februari 2022
  De gekende sluwe vos Reynaert zal gedurende heel 2022 extra aandacht krijgen in onze gemeente. Ontdek hier alvast welke Reynaertinitiatieven en -activiteiten we dit najaar organiseren.
 • Rioproject Sinaai

  Werken Sinaai vanaf 14 maart 2022 - verkeershinder

  op 07 februari 2022
  Vanaf maandag 14 maart 2022 zullen ingrijpende werkzaamheden plaatsvinden tussen Sinaai-dorp (Sint-Niklaas) en de Weimanstraat. Er worden 2 harde knippen (slagbomen) ingevoerd om het doorgaand verkeer sterk te ontmoedigen. Dit zal een impact hebben op het verkeer van en naar Stekene.
 • Werken Kapellebrug

  Wegenwerken Gentsevaart Kapellebrug Nederland

  op 10 januari 2022
  De Gentsevaart (NL), het verlengde van de De Stropersstraat (BE), zal in 2022 en 2023 grondig aangepakt worden. Meer info in dit bericht.
 • Plant een boom

  Bomencharter - Plant ook een boom!

  op 04 januari 2022
  Na heel wat corona-vertraging, heeft Stekene op 14 maart 2022 het Bomencharters ondertekend. Samen met 175 andere gemeenten, de provincies en een 30-tal organisaties, zetten we ons in om tegen 2024 maar liefst 1,7 miljoen bomen te planten in Vlaanderen.
 • Red de Wase bossen

  Red de Wase bossen - klimaatrobuuste en veerkrachtige bossen

  op 04 januari 2022
  Wie langs Wase wegen passeert, kan er niet omheen: de aanblik van troosteloze, afgestorven naaldbossen. Waarom wordt deze regio zo erg getroffen? En hoe kunnen we deze bossen weerbaar maken tegen ziektes en de klimaatverandering? Ben je eigenaar van een ziek bos? Neem dan contact op met het meldpunt
 • my local job

  Al gehoord van de app My Local Job?

  op 29 december 2021
  In Stekene kunnen werkgevers en werkzoekenden voortaan op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen, via de app My Local Job. De nieuwe smartphoneapplicatie is dé digitale ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden, maar ook voor verenigingen en vrijwilligers.
 • Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken gemakkelijk

  op 29 december 2021
  Door de samenwerking van onze gemeente met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, kan je voortaan via deze website al je persoonlijke documenten en attesten online opvragen bij lokale, Vlaamse en federale overheid. Want Mijn burgerprofiel, da’s één persoonlijk overzicht van álle overheidszaken.
 • boodschappen

  Stekene helpt

  op 19 november 2021
  Gemeente Stekene brengt vrijwilligers in contact met zij die hulp nodig hebben. Elke hulpvraag (boodschappen doen, de hond uitlaten, de post wegdoen, een babbeltje via de telefoon, ...) wordt aan de juiste vrijwilliger toegewezen. 
 • bevraging

  Resultaten bewonersbevraging dorpskern Stekene 2018

  op 19 juni 2018
  De resultaten van de grootschalige bewonersbevraging, die we in het voorjaar van 2018 lieten uitvoeren bij onze inwoners, ondernemers en verenigingen, zijn bekend. Dinsdagavond 19 juni 2018 werden de onderzoeksresultaten toegelicht aan geïnteresseerde inwoners.
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP