Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

21 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • speelgoed

  Nieuw: uitleendienst speelgoed

  op 03 juli 2020
  Te weinig buitenspeelgoed? Of je kinderen houden van verandering? Dan kan je vanaf maandag 6 juli 2020 in het Huis van het Kind Stekene terecht voor het gratis ontlenen van zomerspeelgoed.
 • zomerzoektocht

  Zomerzoektocht voor gezinnen!

  op 02 juli 2020
  Tijdens de zomervakantie kan je met je gezin (met kinderen van 3 tot 12 jaar) deelnemen aan 4 zomerzoektochten met de smartphone of tablet.
 • tiener

  Fun @ de Tienerclub!

  op 01 juli 2020
  De Tienerclub is een knotsgekke organisatie voor tieners van het eerste tot en met het derde middelbaar. Vier keer per week doen we allerlei leuke en (ont)spannende activiteiten. Een ideale manier om de zomervakantie in te vullen en nieuwe mensen te leren kennen. Schrijf je snel in!
 • Oproep 'Lokaal genieten van het Oost-Vlaamse platteland'

  op 26 juni 2020
  Gemeente Stekene heeft ingetekend voor het project 'Lokaal genieten van het platteland' van de provincie Oost-Vlaanderen. Het gaat om toeristisch-recreatieve initiatieven van verenigingen, die een alternatief of aanvullend initiatief zijn en niet behoren tot het regulier programma van de vereniging.
 • GFT

  Nieuwe zomerregeling MIWA

  op 24 juni 2020
  Dit jaar verandert de zomerregeling voor het ophalen van afval. Door het invoeren van het diftarsysteem, hebben burgers immers een pak minder restafval maar wel meer GFT-afval. Daarom wordt het GFT-afval in juli en augustus wekelijks opgehaald.
 • zomer-doe-boek

  Zomer-doe-boek 2020

  op 24 juni 2020
  Dit jaar zal de zomervakantie er een beetje anders uitzien, maar daarom niet minder leuk! En daar willen wij ook aan meehelpen! Bij de start van de zomervakantie valt bij elke jonge Stekenaar, geboren van 2008 tot en met 2013, een gratis zomer-doe-boek in de brievenbus.
 • elektronisch ticket

  Gratis busvervoer op zaterdag via De Lijn

  op 23 juni 2020
  Al enkele jaren kunnen inwoners van Stekene zich op zaterdag binnen de gemeentegrenzen gratis verplaatsen via de bussen van De Lijn. De gemeente betaalt de rit (1 heen- en 1 terugrit) van 2,30 euro en de reiziger krijgt van de buschauffeur een nulbiljet.
 • 5216-70722_banner-vacature

  Word jij onze nieuwe collega?

  op 20 juni 2020
  Zin in een leuke uitdaging? Hou je van een veelzijdig takenpakket en klinkt onze gemeentelijke slogan 'van nature actief' jou als muziek in de oren? Grijp je kans en versterk ons team in volgende functies.
 • banner

  Ontdek www.ikshopinstekene.be!

  op 19 juni 2020
  De gemeente Stekene lanceert het online platform www.ikshopinstekene.be waarop alle Stekense handelaars, horecazaken, bedrijven en marktkramers worden verzameld. Je doet er inspiratie op voor een geslaagde winkeluitstap of een heerlijk avondje uit!
 • kunst

  Schrijf je in voor het kunstonderwijs!

  op 19 juni 2020
  Zoek je voor komend schooljaar een artistieke en creatieve uitlaatklep? Je kan je sinds 20 juni inschrijven voor de lessen Beeldende kunsten, Muziek, Woordkunst-Drama en Dans.
 • erfgoedprijs

  Provincie lanceert nieuwe Onroerend Erfgoedprijs

  op 15 juni 2020
  Provincie Oost-Vlaanderen lanceert een nieuwe Onroerend Erfgoedprijs. 10 000 euro gaat naar een voorbeeldige realisatie of een bijzondere verdienste op vlak van onroerend erfgoed.
 • Vraag een nieuw (of een uitbreiding van je) terras aan

  op 09 juni 2020
  Ten tijde van corona treffen we uitzonderlijke maatregelen voor de terrasaanvragen van onze horecazaken, uiteraard steeds onder voorbehoud van andere noodzakelijke vergunningen zoals de drankvergunning, correct brandveiligheidsattest, ... .
 • foto

  Zomer 2020... we komen eraan!

  op 29 mei 2020
  Door corona ziet het zomeraanbod er iets anders uit, maar veiligheid en fun staan voorop! De inschrijvingen voor Riebedebie en de sportkampen voor kinderen die in Stekene wonen, starten op maandag 8 juni 2020 om 19 uur. Wie niet in Stekene woont, kan inschrijven vanaf maandag 15 juni 2020 om 8.45 u.
 • Lunterberg

  Nog geen beslissing over vakantiepark in Lunterbergstraat

  op 08 mei 2020
  Het gemeentebestuur van Stekene heeft absoluut nog geen beslissing genomen over de bouwaanvraag voor een vakantiepark in de Stekense Lunterbergstraat. Dat laat de gemeente weten, als reactie op de vele misverstanden rond het project.
 • bushalte

  Openbaar vervoer van en naar Stekene - Vervoerregio Waasland

  op 24 februari 2020
  Mobiliteit overstijgt de gemeentegrenzen. Onze vervoerregio (gemeenten Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zele) legt dit jaar de basis voor een nieuw openbaar vervoersplan en een regionaal mobiliteitsplan.
 • Toerisme Waasland

  Toeristisch programma 2020

  op 12 februari 2020
  Stekene is een ideale plek om te wandelen en te fietsen. Onze gemeente telt enkele mooie natuurgebieden, zoals het Steengelaag en het Stropersbos. Samen met de aanpalende groengebieden vormen ze één van de grootste boscomplexen van Oost-Vlaanderen.
 • cover mjp

  Meerjarenplan 2020-2025

  op 19 december 2019
  Het gemeentebestuur van Stekene heeft haar meerjarenplanning opgemaakt voor de bestuursperiode 2020-2025. Op 17 december 2019 keurde de gemeenteraad dit goed.
 • bin

  Een BIN in jouw omgeving?

  op 25 november 2019
  Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners van een bepaalde buurt/wijk en de lokale politie. Wil jij ook meehelpen om jouw buurt veiliger te maken?
 • letterzetter

  De letterzetter tast ook Stekense sparren aan

  op 12 juli 2019
  Momenteel heerst er een enorme plaag van de letterzetter in West-Europa. Dit is een kleine kever waarvan de larven gangen graven onder de schors van de sparren waardoor die uiteindelijk afsterven.
 • Mobiliteitstoets Het Zomerhuis bevestigt haalbaarheid project

  op 28 december 2018
  In het kader van het project Het Zomerhuis, heeft de gemeente een onafhankelijk bureau aangesteld voor een mobiliteitstoets. Er werden hiervoor ook recente verkeerstellingen uitgevoerd.
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP