Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

37 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Plannen huis

  Nieuwe richtnota meergezinswoningen

  op 21 juni 2024
  Eind mei werd een nieuwe richtnota voor meergezinswoningen of duowoningen goedgekeurd. Deze richtnota is van toepassing op alle omgevingsaanvragen die worden ingediend vanaf 1 augustus 2024.
 • Droge dagen

  Blijf alert bij droogte deze zomer

  op 20 juni 2024
  Het is heerlijk om in de zomermaanden te genieten van warm en droog weer. Maar zeker wanneer er droogte heerst, moeten we alert blijven voor mogelijke (brand)gevaren zowel thuis als onderweg, op kampeeravontuur, op vakantie, ...
 • Straatfeest Vlasrootvrienden 28 en 29 juni 2024

  op 20 juni 2024
  Op vrijdag 28 juni 2024 vanaf 16 uur organiseren de Vlasrootvrienden een straatfeest. Hiervoor wordt een deel van de Vlasrootstraat verkeersvrij gemaakt. Er wordt een wegomlegging voorzien.
 • Stekelbakjesdag

  25 juni 2024: parkeerverbod centrum wegens Stekelbakjesdag

  op 17 juni 2024
  Op dinsdag 25 juni 2024 geldt er een parkeerverbod op de parking aan de bibliotheek en de parking aan sporthal De Sportstek omwille van Stekelbakjesdag.
 • EHBD Koffer

  Lancering EHBD-koffer en nodenbevraging

  op 17 juni 2024
  Vanuit de werkgroep Dementievriendelijk Stekene, werd een EHBD-koffer samengesteld. EHBD staat voor Eerste Hulp Bij Dementie. De koffer richt zich naar thuiswonende mensen met dementie en hun omgeving en kan worden uitgeleend in de bibliotheek vanaf 17 juni 2024. 
 • Warme dagen banner

  Warme dagen: wat te doen bij een hittegolf?

  op 17 juni 2024
  Warm weer is fantastisch! Je kan genieten van een gezellig terrasje of heerlijk buiten spelen met de kinderen. Maar extreme warmte heeft soms minder prettige gevolgen. Want elk jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte.
 • Wegenwerken verkeersbord

  Verkeershinder Cedronbeekstraat op 15 juli 2024

  op 11 juni 2024
  Op maandag 15 juli 2024 wordt er een elektriciteitscabine geplaatst in de Cedronbeekstraat ter hoogte van nummer 64. Om veiligheidsredenen wordt de Cedronbeekstraat ter hoogte van de werken afgesloten. De omleiding loopt via Cedronbeekstraat-Steenovenstraat.
 • Vlaanderen feest 2024

  Vlaanderen feest 2024 met Christoff!

  op 11 juni 2024
  Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag laten we Stekene op vrijdag 5 juli vanaf 19 uur bruisen met fantastische optredens! Kom jij ook mee feesten op het Marktplein in Stekene? Op dinsdag 11 juli 2024 om 11 uur vindt de academische zitting plaats in de raadzaal met gastspreker Jürgen Constandt.
 • Wandelen

  Zomerse wandel- en fietszoektochten

  op 06 juni 2024
  Zin om tijdens de zomer Stekene op een leuke manier te ontdekken? Van 1 juni tot en met 30 september 2024 kan dit op een actieve manier via een aantal wandel- en fietszoektochten. Speur jij ook mee?
 • Wegen-, riolerings- en nutswerken in Hellestraat en omgeving

  op 31 mei 2024
  Het volledige overzicht van alle wegen- en rioleringswerken en de voorbereidende en nutswerken in de omgeving van de Hellestraat vind je terug op samen.stekene.be
 • Tiener

  Tienerwerking zomer 2024: gedaan met vervelen!

  op 30 mei 2024
  De Tienerwerking is een knotsgekke organisatie voor wie eens iets anders wil dan een doodgewone zomervakantie. We organiseren activiteiten en uitstappen voor tieners van het eerste tot en met derde middelbaar, met de nadruk op fun en met steeds voldoende uitdaging en inspraak. Schrijf je snel in!
 • Monnik Logo

  Beleef Boudelo: de verdwenen abdij

  op 14 mei 2024
  Met een educatief-interactieve tentoonstelling brengen we de abdij van weleer, anno 2024 terug tot leven in drie archeologische schatkamers. Haal vanaf 15 juni 2024 je fiets van stal en kom op ontdekking!
 • Tijgermug

  Speur mee naar de tijgermug

  op 07 mei 2024
  Tijgermuggen duiken steeds vaker op in Vlaanderen. Ze zijn agressiever dan inheemse muggen en kunnen op termijn een aantal tropische ziektes verspreiden. Om de verspreiding van tijgermuggen te vertragen, roept het Departement Zorg op om tijgermuggen te melden en de aangroei te bemoeilijken.
 • Frank Van Hiel Academie Beeld

  Tentoonstelling d'Academie Beeld Stekene

  op 07 mei 2024
  Van 1 mei tot en met 31 augustus 2024 tonen de leerlingen die les volgen aan d'Academie van Stekene hun werken in de middengang in De Sportstek. Kom zeker even lang om te genieten van deze mooie kunstwerken.
 • d'Academie

  Opendeurdagen d'Academie 2024

  op 06 mei 2024
  Vanaf 15 juni gooien d'Academies de deuren open! Gek van muziek, woord of dans? Voel je het kriebelen om te tekenen, schilderen of boetseren? Kom dan zeker even ontdekken en maak kennis tijdens onze opendeurdagen in de verschillende vestigingen in Stekene.
 • Regentonnen Campagnebeeld

  Bespaar een ton - groepsaankoop regentonnen

  op 03 mei 2024
  Is het dak van je huis of tuinhuis nog niet aangesloten op een regenput? Dan is een regenton een goed idee! Het opgevangen water kan je hergebruiken en zo bespaar je een ton water op je waterfactuur! Via een groepsaankoop kan je je regenton nu bovendien extra voordelig aankopen.
 • Peuk

  Proefproject: geen peuken meer op de grond

  op 30 april 2024
  De zwerfvuilberg bestaat voor een groot deel uit sigarettenpeuken. Onderzoek heeft aangetoond dat het ruim 15 jaar kan duren vooraleer een peuk is verteerd en in de filters zitten een aantal chemicaliën en microplastics die niet oplossen. Een doelgerichte preventieaanpak is daarom meer dan nodig!
 • Aziatische hoornaar

  Bestrijding Aziatische hoornaar

  op 29 april 2024
  De Aziatische hoornaar, een extreem invasieve soort, kent een enorme toename en vormt zo een gevaar voor de biodiversiteit, leefomgeving, fruitteelt, imkerij en economie. Controleer dus goed je tuin en woning en maak een melding op vespawatch.be als je een nest ontdekt om dit te laten verwijderen.
 • MyBike fietslabel

  MyBike: een centraal fietsregister in de strijd tegen fietsdiefstallen

  op 29 april 2024
  Steeds meer Belgen gebruiken de fiets voor hun dagdagelijkse verplaatsingen, maar tegelijkertijd komen fietsdiefstallen ook vaker voor. De federale regering start daarom met MyBike, een centraal fietsregister om diefstallen doeltreffender tegen te gaan.
 • eBox logo

  Ken en gebruik jij de eBox al?

  op 28 april 2024
  Ons lokaal bestuur (gemeente en OCMW) zet verder in op digitalisering. Sinds dit voorjaar zijn we gestart met het digitaal verzenden van verschillende documenten aan burgers en ondernemingen via de eBox.
 • Grindparking luchtfoto

  Grindparking centrumzone afgesloten tot 30 september - alternatieve parkeerplaatsen

  op 12 april 2024
  Van woensdag 24 april tot eind september 2024 zal de achterste zone van de bestaande verharde centrumparking en de grindparking niet meer toegankelijk zijn door de werken aan het nieuwe gemeenschapscentrum en het heraanleggen van de grindparking.
 • Inloophuis Waasland logo

  Inloophuis Waasland

  op 09 april 2024
  Het Inloophuis Waasland is een warme, laagdrempelige informatie- en ontmoetingsplek voor mensen met (een vermoeden van) geheugenproblemen of dementie en hun naasten. In het Inloophuis Waasland staan zorgprofessionals en toegewijde vrijwilligers klaar om je ondersteuning te geven.
 • Jeugdprogramma 2024

  Zomervakantie 2024 - jeugdprogramma 'Stekene zomert'

  op 27 maart 2024
  Kijk jij al uit naar de grote vakantie? En weet je al wat je met die zalige extra tijd gaat doen? In Stekene valt alvast weer heel wat te beleven deze zomer!
 • zonnepanelen

  Groepsaankoop zonnepanelen 'Zonnestad' en provincie

  op 19 maart 2024
  Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat én voor je portemonnee! Ook bij bewolkt weer profiteer je van de zon en wek je een deel van je eigen stroom op een duurzame manier op. Hoe kies je de juiste zonne-installatie voor jouw dak, budget en energieverbruik? Je leest het hierna.
 • Gentsevaart Nederland

  Wegenwerken Gentsevaart Kapellebrug Nederland

  op 28 februari 2024
  De werken aan de Gentsevaart (NL), het verlengde van de De Stropersstraat (BE) en een belangrijke toegangsweg naar Hulst, startten in 2022. Intussen zijn de voorbereidende werken zo goed als klaar. Meer info in dit bericht.
 • Infogids Ontdek Stekene

  Ontdek Stekene met onze gloednieuwe infogids!

  op 26 februari 2024
  Zowel voor eigen inwoners als voor toeristen valt er heel wat te beleven in onze gemeente. We bundelen doe-tips, logiesmogelijkheden, horeca-adresjes, leuke evenementen, nuttige info en een stratenplan in een aantrekkelijke brochure.
 • Sociale woning inschrijven online

  Inschrijven voor een sociale woning doe je vanaf 18 maart 2024 online

  op 23 februari 2024
  Wil je inschrijven voor een sociale woning of je dossier updaten? Vanaf 18 maart 2024 doe je dit volledig online. Ben je al een kandidaat-huurder? Dan word je ook nog per brief verwittigd om je dossier na te kijken. Doe dit zeker om je plaatsje op de wachtlijst niet te verliezen.
 • Stekense leesjury

  Stekense Leesjury

  op 06 februari 2024
  Maak kennis met de Stekense Leesjury! Dit uniek initiatief werd opgestart in al onze basisscholen om het lezen bij jonge kinderen te stimuleren. In overleg met de (zorg)leerkrachten stelde de bib pakketten samen met vlot leesbare boekjes per leerjaar.
 • Secundair onderwijs

  Digitaal aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs

  op 30 januari 2024
  Ook voor het schooljaar 2024-2025 zal je vanaf 25 maart 2024 via een digitaal aanmeldingssysteem je kind kunnen inschrijven voor het secundair onderwijs.
 • 1733

  Huisarts van wacht nodig? Bel 1733

  op 16 januari 2024
  Heb je een medisch probleem als je vaste dokter er niet is (bv. 's nachts, tijdens het weekend of op feestdagen)? Bel dan voortaan 1733! Dit is het nummer voor niet-dringende medische hulp en is gekoppeld aan de lokale wachtdiensten. Ben je doof of slechthorend? Gebruik dan de app 112BE.
 • Eerste stap

  Snel en dichtbij de juiste hulp vinden via eerstestap.be!

  op 04 januari 2024
  Ik kan niet goed slapen. Ik heb donkere gedachten. Ik mis mijn ex ... Heb je een probleem en weet je niet goed bij wie je hiervoor terecht kan of hoe je probleem aan te pakken? Heb je hulp nodig? Alle hulporganisaties van het Waasland zijn verzameld op één website: www.eerstestap.be
 • Parkeerschijf

  Heb jij de juiste parkeerschijf?

  op 01 december 2023
  Sinds 2002 moet je, als je in een blauwe zone parkeert, een parkeerschijf gebruiken naar Europees model. Alle andere modellen zijn niet meer geldig en kunnen je een boete opleveren. Maar hoe ziet zo'n correcte Europese parkeerschijf er nu uit?
 • Enquête invullen

  Enquête naar inkomsten en levensomstandigheden (SILC)

  op 30 november 2023
  Statbel, het Belgische statistiekbureau, organiseert bij een aantal huishoudens in onze gemeente een officiële enquête om onderzoek te doen naar inkomen en levensomstandigheden. Ontvang je ook een uitnodigingsbrief in de bus? Dan wordt jouw medewerking zeer op prijs gesteld.
 • Opvang Vlaanderen

  Lokaal loket Kinderopvang Stekene

  op 04 april 2023
  Het lokaal loket Kinderopvang is dé plaats waar je alles kan terugvinden over kinderopvang voor baby’s en peuters in Stekene. Via de handige website vind je snel en makkelijk een opvang die past bij jouw kind van 0 tot 3 jaar en kan je meteen jouw plaats aanvragen. Zo wordt opvang vinden kinderspel!
 • glasbol parking sporthal

  Glascontainer parking centrumzone buiten gebruik

  op 28 februari 2023
  Omwille van de werken voor de bouw van het nieuwe gemeenschapscentrum wordt de ondergrondse glascontainer op het grindgedeelte van parking centrumzone (parking Tack) buiten gebruik gesteld. MIWA zorgt voor een alternatief en plaatst tijdelijk een glasbol op de parking van de sporthal.
 • Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken gemakkelijk

  op 29 december 2021
  Door de samenwerking van onze gemeente met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, kan je voortaan via deze website al je persoonlijke documenten en attesten online opvragen bij lokale, Vlaamse en federale overheid. Want Mijn burgerprofiel, da’s één persoonlijk overzicht van álle overheidszaken.
 • boodschappen

  Stekene helpt

  op 19 november 2021
  Gemeente Stekene brengt vrijwilligers in contact met zij die hulp nodig hebben. Elke hulpvraag (boodschappen doen, de hond uitlaten, de post wegdoen, een babbeltje via de telefoon, ...) wordt aan de juiste vrijwilliger toegewezen. 
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP