Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

20 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • banner

  Programma Amelberga voorjaar 2019

  op 21 december 2019
  Ook dit voorjaar geniet je in Amelberga (Polenlaan 46) van interessante, verrassende, grappige en vooral ontspannende culturele voorstellingen en activiteiten. Maak alvast je keuze want de plaatsen zijn beperkt.
 • Meimaand Muziekmaand

  Meimaand muziekmaand

  op 13 maart 2019
  Hou je klaar voor de derde editie van de Meimaand Muziekmaand! Opnieuw word je getrakteerd op een muzikale avond in jouw favoriete horecazaak. De toegang is gratis.
 • Speelstraten

  op 05 maart 2019
  Skaten, hockey spelen, bellen blazen, leren fietsen of tekeningen maken op de straat? Ja, het kan allemaal in een speelstraat! Je kind heeft ruimte te over om te spelen want de openbare weg wordt over de hele breedte afgesloten. Enkel plaatselijk verkeer is er stapvoets toegelaten.
 • Diftar

  Diftar 2019: de slimme huisvuilcontainer komt eraan

  op 04 maart 2019
  Vanaf 1 juli 2019 wordt de grijze huisvuilzak vervangen door een huisvuilcontainer met chip. MIWA komt naar Stekene om een toelichting te geven en te antwoorden op je vragen over het nieuwe systeem van inzameling van restafval via de grijze afvalbakken. Kom naar de infosessies op 5, 9 of 21 maart.
 • foto

  Fun tijdens de zomervakantie

  op 02 maart 2019
  Je vervelen is uitgesloten deze zomer! Kom naar Riebedebie, de tienerwerking of de sportkampen voor een zomer vol fun! De inschrijving voor kinderen die in Stekene wonen, starten op maandag 6 mei 2019 om 19 uur. Wie niet in Stekene woont, kan inschrijven vanaf maandag 13 mei 2019 om 8.45 uur.
 • huifkar

  Huifkarrentocht met speurneuzenzoektocht

  op 02 maart 2019
  Beleef zaterdag 20 april 2019 een onvergetelijke en avontuurlijke gegidste huifkarrentocht langs de landelijke wegen en bossen van de Hellestraat. Voor de kinderen (en ouders) zitten er leuke en interactieve opdrachten in de tocht. Schrijf je snel in. De plaatsen zijn beperkt.
 • Buitenspeeldag

  Kom naar de Buitenspeeldag!

  op 02 maart 2019
  Stekene neemt op woensdag 24 april 2019 deel aan de Buitenspeeldag, een jaarlijks initiatief van Nickelodeon, Ketnet, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse Overheid. Die dag doen zij een oproep aan alle kinderen om buiten te komen spelen en sporten.
 • advies

  Laat van je horen

  op 01 maart 2019
  Laat van je horen. Ook over het gemeentelijk beleid! Een nieuwe legislatuur, een nieuw gemeentebestuur. De leden van de gemeenteraad en het schepencollege zijn al verkozen, maar ook de gemeentelijke adviesraden worden opnieuw samengesteld in 2019.
 • Bloemen

  Bloemenmarkt

  op 27 februari 2019
  Op woensdag 1 mei 2019 vindt van 12 tot 17 uur de bloemenmarkt plaats op het marktplein. Doe inspiratie op en fleur je tuin op met mooie planten of kleurrijke bloemen. Koop je planten op de markt, dan krijg je er een gratis zakje potgrond of een gratis zakje met bloemenzaadjes bij.
 • Laatavondshopping

  op 27 februari 2019
  Op vrijdag 10 mei 2019 maken we ons alvast klaar voor een nieuwe editie van de laatavondshopping, en wat voor één! Geniet van 18 tot 21 uur van extra kortingen in de deelnemende winkels, met aansluitende modeshows waar de winkels de toppers uit hun collectie zullen voorstellen.
 • Pasen op de markt

  op 27 februari 2019
  De wekelijkse zaterdagmarkt staat in de maand april in het teken van Pasen. Vanaf zaterdag 6 april tot en met zaterdag 20 april 2019 kunnen kinderen (ten laatste geboren in 2005) aan hun favoriete marktkramer een kleurplaat vragen. Kleur ze mooi in om een prijs te winnen!
 • sport

  Zin in een sportieve paasvakantie?

  op 26 februari 2019
  Duik in het sportprogramma en ontdek tal van uitdagende en leuke sporten voor kinderen van de lagere én middelbare school. Als je van een sportieve mix houdt, dan zijn de paassportkampen zeker iets voor jou! De plaatsen zijn beperkt. Indien volzet, kan je kind worden opgenomen op een wachtlijst.
 • Word voorzitter of bijzitter

  op 21 februari 2019
  Op zondag 26 mei 2019 trekken we opnieuw naar de stembus. Heb jij altijd al willen weten hoe de organisatie van een stembureau verloopt? Grijp dan nu je kans en meld je aan als kandidaat-voorzitter of kandidaat-bijzitter voor één van de stembureaus in Stekene.
 • Carnaval

  Carnaval, kermis en zaterdagmarkt

  op 19 februari 2019
  Op zaterdag 30 maart 2019 vieren we carnaval in Stekene. De stoet start om 18.30 uur in de Pastoor Annaertstraat, gaat langs de Potaardestraat, Polenlaan, Kerkstraat, Frans Van Brusselstraat, Heikant, Molenbergstraat, Dorpsstraat en eindigt in de Kerkstraat.
 • bin

  Een BIN in jouw omgeving?

  op 14 januari 2019
  Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners van een bepaalde buurt/wijk en de lokale politie. Wil jij ook meehelpen om jouw buurt veiliger te maken?
 • geld

  Vraag je gemeentelijke premie of subsidie aan

  op 07 januari 2019
  Ben je benieuwd voor welke premies en subsidies je terecht kan bij het gemeentebestuur van Stekene? Hier vind je een overzicht van de tegemoetkomingen. Je kan een aantal premies of subsidies ook digitaal aanvragen.
 • Mobiliteitstoets Het Zomerhuis bevestigt haalbaarheid project

  op 28 december 2018
  In het kader van het project Het Zomerhuis, heeft de gemeente een onafhankelijk bureau aangesteld voor een mobiliteitstoets. Er werden hiervoor ook recente verkeerstellingen uitgevoerd.
 • roker

  Stekene stopt met roken

  op 11 december 2018
  Rook je? Wil je graag stoppen? Grijp dan je kans en schrijf je in voor deze groepscursus. Op woensdag 23 januari 2019 om 19.30 uur vindt er een gratis infosessie plaats in de Panoramazaal van De Sportstek, Nieuwstraat 60d in Stekene.
 • Strooien

  Stekene strooit

  op 31 oktober 2018
  Gladde wegen door sneeuw of ijzel. De gemeente Stekene is goed voorbereid en doet er alles aan om de veiligheid te garanderen. Elk jaar wordt een strooiprogramma opgesteld.
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP