Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

53 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Wegenwerken verkeersbord

  Herstel wegverzakking Regentiestraat 22 tot 25 september

  op 21 september 2023
  Als de weersomstandigheden het toelaten wordt de wegverzakking t.h.v. Regentiestraat 38-39 op vrijdag 22 en maandag 25 september 2023 hersteld. De werken worden nu uitgevoerd omdat de straat momenteel nog verkeersluw is waardoor de hinder hopelijk eerder beperkt blijft.
 • Film klapper

  FilmClub voor tieners

  op 19 september 2023
  Ben jij ook zot van film? Altijd al een cinema willen runnen? Kijk je graag verder dan de zoveelste James Bond? Dan is de FilmClub misschien iets voor jou.
 • Renovatieadviseur

  Is je woning klaar voor de toekomst?

  op 19 september 2023
  Bij elke renovatie zijn er heel wat beslissingen te nemen. De renovatieadviseur van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen helpt je hier graag mee. Op 24 oktober 2023 organiseren we ook een infoavond rond renoveren en geeft Fluvius een energiefitsessie over o.a. snelle energiebesparing.
 • Kermis eendjes

  Kemzeke kermis 23 en 24 september 2023

  op 19 september 2023
  Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 is het kermis in Kemzeke. Omwille van de verkeersvrije zones, zijn er omleidingen voorzien.
 • Weekend van de Klant 2023

  Weekend van de Klant op 30 september en 1 oktober 2023

  op 19 september 2023
  Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 zetten heel wat ondernemers opnieuw jou als klant centraal tijdens het Weekend van de Klant. Ook in de bibliotheek zijn er dat weekend leuke activiteiten gepland. Op zaterdag is er een poëtisch kapsalon en op zondag een feestelijke verwendag.
 • Digipunt

  Digipunt Stekene

  op 14 september 2023
  Heb je een vraag over computer, tablet, internet, smartphone ...? Wil je een routeplanner leren gebruiken of een online attest aanvragen? Voor alle hulp in het digitale doolhof staat een begeleider in het Digipunt je graag bij. Het Digipunt in Stekene vind je om de twee weken op maandag in de bib.
 • Scholenveldloop

  Scholenveldloop 2023

  op 14 september 2023
  Op dinsdag 3 oktober 2023, tijdens de Vlaamse loopweken voor scholen, vindt opnieuw de scholenveldloop plaats op onze atletiekpiste. Kom jij hen ook toejuichen aan de eindmeet? Iedereen is welkom voor dit sportieve hoogtepunt.
 • Fietsbieb

  Fietsen gezocht voor nieuwe fietsbieb!

  op 13 september 2023
  Is jouw kleine coureur de fiets ontgroeid? Staat die oude fiets in je garage of tuinhuis weg te roesten? Schenk hem aan de fietsbieb! De fiets krijgt er misschien een tweede eigenaar, want fietsen hergebruiken is goed voor het milieu én de portemonnee.
 • Kleistraat

  Openbare verkoop KMO-grond Kleistraat - online bieden vanaf 2 oktober

  op 12 september 2023
  De gemeente organiseert een openbare verkoop van een KMO-grond in de ambachtelijke zone Kleine Akker. De grond is gelegen in de Kleistraat 7 en heeft een oppervlakte van 2 457,03 vierkante meter.
 • Wielerwedstrijd Kiekenhaag 30 september 2023

  op 12 september 2023
  Op zaterdag 30 september vindt er een wielerwedstrijd plaats in Stekene centrum-Kiekenhaag. Langs het parcours geldt éénrichtingsverkeer. Er wordt een omleiding voorzien.
 • Veerkracht

  10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

  op 11 september 2023
  Van 1 tot 10 oktober zetten we opnieuw het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Het doel? Mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken. De 10-daagse sluit af op 10 oktober, de Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid.
 • Gemachtigd opzichter Mariella

  Opleiding tot gemachtigd opzichter op 4 oktober 2023

  op 08 september 2023
  Wil jij je vrijwillig inzetten voor een verkeersveiligere schoolomgeving? Wil je kinderen en ouders veilig helpen oversteken? Twijfel dan niet en word gemachtigd opzichter.
 • Halt2diabetes

  HALT2Diabetes - Hoe gezond ben jij?

  op 06 september 2023
  Vanaf 45 jaar verhoogt het risico op het ontstaan van diabetes type 2 en andere aandoeningen. Wist je dat één op tien volwassen Belgen op dit moment diabetes heeft? Je kan dit risico verkleinen met een gezonde leefstijl. Daarom werken we als gemeente mee aan het project HALT2Diabetes.
 • Kunst in de vitrine

  Kunst in de vitrine 2023

  op 06 september 2023
  Kunst in de vitrine brengt van 8 september tot en met 8 oktober 2023 Stekense handelaars en kunstenaars samen voor een grote tentoonstelling in de hele gemeente Stekene. Maar liefst 39 lokale handelaars stellen hun vitrine ter beschikking aan 41 lokale kunstenaars, amateur of professioneel.
 • cybercrime

  Word slimmer dan een oplichter! - infoavond cybercrime op 25 oktober

  op 04 september 2023
  In het najaar organiseert Politie Waasland-Noord een reeks infoavonden over cybercrime. In onze gemeente vindt de infoavond plaats op woensdag 25 oktober 2023 in OC Gildenhuis.
 • Fietsverkoop

  Fietsverkoop zaterdag 7 oktober 2023

  op 29 augustus 2023
  Zoek je fietsonderdelen? Een fiets voor je kotstudent of een fiets voor alledag? Kom dan zeker naar de fietsverkoop op zaterdag 7 oktober 2023 in Veiligheidsgebouw de Zavel. De gemeente Stekene verkoopt dan gevonden fietsen waarvan de eigenaar na drie maanden niet kon achterhaald worden.
 • Herfst

  Jeugdaanbod najaar - oktober tot december 2023

  op 29 augustus 2023
  Maak van de herfst- en kerstvakantie en het najaar een fijne, speelse en/of sportieve periode! Duik in ons najaarsprogramma en ontdek wat we voor jouw kind(eren) in petto hebben!
 • Maand van de Sportclub

  September = Maand van de Sportclub

  op 29 augustus 2023
  Met deze actie wil Sport Vlaanderen de sportclubs en hun werking in de kijker plaatsen. Ook in onze gemeente openen verschillende sportverenigingen hun deuren en bieden gratis initiaties, demo's, activiteiten, ... aan. Doe je ook mee, want #sportersbelevenmeer!
 • Septemberactie zaterdagmarkt

  Neem deel aan de marktactie in september!

  op 24 augustus 2023
  Ga in september naar de zaterdagmarkt, verzamel stempels en win een Stekense cadeaubon of een fiets!
 • Fietsers

  Openbaar onderzoek Regionaal Mobiliteitsplan Vervoerregio Waasland

  op 22 augustus 2023
  Hoe zal het verkeer er in de nabije toekomst uitzien in het Waasland? Hoog tijd om hierover na te denken. Vervoerregio Waasland kent graag jouw mening hierover via een openbaar onderzoek over het voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Dit loopt van 4 september t.e.m. 2 november 2023.
 • Olga Ladik werk trein

  Tentoonstelling Olga Ladik in De Sportstek

  op 22 augustus 2023
  Van 1 september tot en met 31 december 2023 exposeert Olga Ladik in de middengang van De Sportstek. Benieuwd naar haar werk? Breng dan zeker een bezoekje aan haar tentoonstelling 'Diversen'. Gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van De Sportstek.
 • Regentonnen Campagnebeeld

  Bespaar een ton - groepsaankoop regentonnen

  op 21 augustus 2023
  Is het dak van je huis of tuinhuis nog niet aangesloten op een regenput? Dan is een regenton een goed idee! Het opgevangen water kan je hergebruiken en zo bespaar je een ton water op je waterfactuur! Via een groepsaankoop kan je je regenton nu bovendien extra voordelig aankopen.
 • Asbest leidingen

  Thuis asbest verwijderen via subsidies

  op 21 augustus 2023
  Is er in je woning of appartement asbest aanwezig in de leidingisolatie of vloerbedekking? Of heb je een vermoeden? Via een gesubsidieerde groepsaankoop kun je voordelig een beroep doen op een asbestdeskundige en een gespecialiseerd bedrijf om jouw asbest te herkennen en te verwijderen.
 • Aziatische hoornaar

  Bestrijding Aziatische hoornaar

  op 18 augustus 2023
  De Aziatische hoornaar is een exotische wespensoort die een gevaar vormt voor onze landbouw, biodiversiteit en - bij verstoring van een nest - ook voor de burger. Lees hierna wat je te doen staat als je een Aziatische hoornaar of een nest van deze exoot ontdekt.
 • High Five

  High Five voor meer stappen en fietsen naar school

  op 11 augustus 2023
  Met het High Five-project willen we kinderen en ouders aanzetten om meer te voet en met de fiets naar school te gaan. High Five pakt deze uitdaging aan met een beloning- en belevingsplatform. High Five de scanpaal op weg naar school en verdien punten die je kan inwisselen voor een leuke beloning.
 • Stekense vaart 2

  Gedeeltelijke opheffing onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen

  op 08 augustus 2023
  Omwille van de neerslag van de voorbije weken heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, het tijdelijk onttrekkingsverbod voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten gedeeltelijk opgeheven. In 16 onttrekkingszones blijft een onttrekkingsverbod van kracht.
 • Werfdoek IJzerhandstraat fietspad

  IJzerhandstraat en kruispunt met Dauwstraat/Kwakkel afgesloten vanaf 7 augustus

  op 04 augustus 2023
  Op maandag 7 augustus 2023 hervat een aannemer (in opdracht van de gemeente) de werken aan een nieuw fietspad in de IJzerhandstraat. Daarom wordt de IJzerhandstraat en het kruispunt met Dauwstraat/Bormte/Kwakkel afgesloten vanaf 7 augustus. Er wordt een wegomlegging voorzien.
 • Fietssnelweg F41

  Subsidie onderhoudswerken fietssnelweg F41

  op 28 juli 2023
  Om de fietssnelweg F41 Antwerpen-Zelzate te onderhouden, ontvangt gemeente Stekene subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen. Deze fietssnelweg doorkruist onze gemeente van Sint-Gillis-Waas naar Moerbeke en is een veelgebruikte fiets- en wandelroute. Je herkent hem aan het blauwe logo F41.
 • academie tekenen

  Schrijf in voor het deeltijds kunstonderwijs + uitbreiding aanbod d'Academie Beeld

  op 27 juli 2023
  Gebeten door muziek, gepassioneerd door dans of is woord eerder je ding? Dan kan je bij d'Academie Podium terecht voor kwalitatieve opleidingen. Zoek je een artistieke uitlaatklep? Dan is d'Academie Beeld vast iets voor jou. Ontdek het uitgebreide aanbod en schijf snel in!
 • De Zavel

  Help mee de nood aan bedrijventerreinen in kaart te brengen!

  op 19 juli 2023
  Regelmatig krijgen wij de vraag naar beschikbare bedrijfsruimtes en -gronden in onze gemeente. Interwaas wil samen met de gemeente, de nood aan bedrijventerreinen onderzoeken. Ben jij ondernemer of zaakvoerder? Dan vragen wij graag even jouw medewerking.
 • Amelie Albrecht

  Cultureel programma najaar 2023

  op 16 juni 2023
  Op vrijdag 22 september 2023 vliegen we er weer in! Dit najaar komen er weer enkele bekende artiesten langs zoals Steven Goegebeur, Amelie Albrecht, Rudi Vranckx en vele anderen. Het volledige programma kan je al ontdekken in dit bericht. De ticketverkoop start op zaterdag 26 augustus 2023 om 9 uur.
 • Tour Elentrik Helga

  Zomerse fietszoektocht Tour Elentrik

  op 15 juni 2023
  Van 1 juli tot en met 30 september 2023 kan je onze kleurrijke, kunstige nutsvoorzieningskastjes ontdekken tijdens onze fietszoektocht Tour Elentrik - 37 km speuren voor volwassenen. Ook voor kinderen hebben we een toffe en creatieve speurtocht uitgestippeld in de dorpskern van Stekene.
 • Vergunningsdossiers raadplegen kan voortaan via het Inzageloket

  op 05 juni 2023
  Voortaan kan je omgevingsvergunningsdossiers tijdens de fases dat deze publiek toegankelijk moeten zijn (tijdens het openbaar onderzoek of tijdens de beroepsperiode), digitaal raadplegen via het Inzageloket. Dit nieuwe loket vervangt het publiek loket
 • AED-toestel

  9 extra AED-toestellen in Stekene + cursussen reanimatietechnieken en AED

  op 24 april 2023
  Elke seconde telt bij een plots hartfalen. De gemeente breidt daarom het huidige aantal AED-toestellen (3) op openbaar domein uit met negen toestellen. Wil je leren hoe je zo'n toestel gebruikt? Kom dan naar één van de opleidingsmomenten.
 • Kraanwater Gaanwater

  Kraanwater? Gaanwater!

  op 24 april 2023
  Kraanwater, da’s gaanwater. Want daar kan je uren op blijven gaan. Met deze slogan willen de Vlaamse waterbedrijven jong en oud overtuigen om kraanwater te drinken tijdens het sporten. Je kan ook meedoen aan de Gaanwater-wedstrijd en een jaar lang gratis sporten winnen.
 • Maak ruimte 2050

  Hoe zie jij Oost-Vlaanderen in 2050?

  op 10 april 2023
  De Provincie maakt een nieuw beleidsplan ruimte op. Omdat iedereen de ruimte gebruikt, is er ook ruimte voor jouw mening! Van 21 april tot en met 19 juli 2023 kun je het plan op verschillende manieren leren kennen en je stem laten horen.
 • Opvang Vlaanderen

  Lokaal loket Kinderopvang Stekene

  op 04 april 2023
  Het lokaal loket Kinderopvang is dé plaats waar je alles kan terugvinden over kinderopvang voor baby’s en peuters in Stekene. Via de handige website vind je snel en makkelijk een opvang die past bij jouw kind van 0 tot 3 jaar en kan je meteen jouw plaats aanvragen. Zo wordt opvang vinden kinderspel!
 • 1722

  App 112 BE: in noodsituaties telt iedere seconde

  op 10 maart 2023
  Nieuw in de app is dat je vanaf nu ook voor niet-levensbedreigende interventies via de app 112 BE terecht kunt op het e-loket www.1722.be en het telefoonnummer 1722. Zo blijft het noodnummer 112 voorbehouden voor levensbedreigende situaties en raakt het niet overbelast bij storm of wateroverlast.
 • JustOnWeb startpagina

  Vraag je akte Burgerlijke stand op via Just-On-Web

  op 03 maart 2023
  Heb je een kopie van een geboorteakte, huwelijksakte of overlijdensakte nodig? Deze kan je nu heel eenvoudig raadplegen en downloaden via Justonweb.be, het digitale platform van Justitie.
 • glasbol parking sporthal

  Glascontainer parking centrumzone buiten gebruik

  op 28 februari 2023
  Omwille van de werken voor de bouw van het nieuwe gemeenschapscentrum wordt de ondergrondse glascontainer op het grindgedeelte van parking centrumzone (parking Tack) buiten gebruik gesteld. MIWA zorgt voor een alternatief en plaatst tijdelijk een glasbol op de parking van de sporthal.
 • GFT labels nieuw

  Nieuwe GFT-labels vanaf 1 juli 2023

  op 10 februari 2023
  Vanaf 1 juli 2023 worden de prijzen van GFT-labels aangepast. Hiervoor worden labels met nieuwe kleuren en barcodes verkocht en kan je je oude labels omruilen voor nieuwe. De praktische informatie over deze omschakeling vind je in dit bericht.
 • Capaciteitstarief

  Het capaciteitstarief

  op 23 januari 2023
  Vanaf 1 januari 2023 voert de VREG in Vlaanderen het capaciteitstarief in voor elektriciteit. De berekening van het distributienettarief zal rekening houden met je piekverbruik. Welke impact heeft dit op je energiefactuur?
 • Renoveren

  Renovatieverplichting voor residentiële gebouwen vanaf 2023

  op 28 december 2022
  Vanaf 1 januari start de renovatieverplichting voor residentiële gebouwen. Nieuwe eigenaars van energieverslindende woningen zullen verplicht binnen de vijf jaar grondig energetisch moeten renoveren. Wie wenst kan zich hierbij gratis laten begeleiden.
 • bin

  Een BIN in jouw omgeving?

  op 27 december 2022
  Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners van een bepaalde buurt/wijk en de lokale politie. Wil jij ook meehelpen om jouw buurt veiliger te maken?
 • Laadpaal aanvragen

  Thuisladen niet mogelijk? Vraag een publieke laadpaal aan

  op 14 december 2022
  Heb je een 100% elektrische auto, maar kan je geen eigen laadpunt installeren en heb je er ook geen in de nabije omgeving? Vraag dan een publieke laadpaal aan in je buurt.
 • Wandelbox

  Wase Wandelbox. Wandelen voor iedereen!

  op 10 juni 2022
  De Wase gemeenten en Logo Waasland vzw hebben een Wase Wandelbox samengesteld. Deze bundelt een reeks van korte en langere wandelingen voor jong en oud in verschillende gemeenten langs toffe bezienswaardigheden en prachtige natuur.
 • Rioproject Sinaai

  Werken Sinaai vanaf 14 maart 2022 - verkeershinder

  op 07 februari 2022
  Vanaf maandag 14 maart 2022 zullen ingrijpende werkzaamheden plaatsvinden tussen Sinaai-dorp (Sint-Niklaas) en de Weimanstraat. Er worden 2 harde knippen (slagbomen) ingevoerd om het doorgaand verkeer sterk te ontmoedigen. Dit zal een impact hebben op het verkeer van en naar Stekene.
 • Plant een boom

  Bomencharter - Plant ook een boom!

  op 04 januari 2022
  Na heel wat corona-vertraging, heeft Stekene op 14 maart 2022 het Bomencharters ondertekend. Samen met 175 andere gemeenten, de provincies en een 30-tal organisaties, zetten we ons in om tegen 2024 maar liefst 1,7 miljoen bomen te planten in Vlaanderen.
 • Red de Wase bossen

  Red de Wase bossen - klimaatrobuuste en veerkrachtige bossen

  op 04 januari 2022
  Wie langs Wase wegen passeert, kan er niet omheen: de aanblik van troosteloze, afgestorven naaldbossen. Waarom wordt deze regio zo erg getroffen? En hoe kunnen we deze bossen weerbaar maken tegen ziektes en de klimaatverandering? Ben je eigenaar van een ziek bos? Neem dan contact op met het meldpunt
 • my local job

  Al gehoord van de app My Local Job?

  op 29 december 2021
  In Stekene kunnen werkgevers en werkzoekenden voortaan op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen, via de app My Local Job. De nieuwe smartphoneapplicatie is dé digitale ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden, maar ook voor verenigingen en vrijwilligers.
 • Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken gemakkelijk

  op 29 december 2021
  Door de samenwerking van onze gemeente met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, kan je voortaan via deze website al je persoonlijke documenten en attesten online opvragen bij lokale, Vlaamse en federale overheid. Want Mijn burgerprofiel, da’s één persoonlijk overzicht van álle overheidszaken.
 • boodschappen

  Stekene helpt

  op 19 november 2021
  Gemeente Stekene brengt vrijwilligers in contact met zij die hulp nodig hebben. Elke hulpvraag (boodschappen doen, de hond uitlaten, de post wegdoen, een babbeltje via de telefoon, ...) wordt aan de juiste vrijwilliger toegewezen. 
 • bevraging

  Resultaten bewonersbevraging dorpskern Stekene 2018

  op 19 juni 2018
  De resultaten van de grootschalige bewonersbevraging, die we in het voorjaar van 2018 lieten uitvoeren bij onze inwoners, ondernemers en verenigingen, zijn bekend. Dinsdagavond 19 juni 2018 werden de onderzoeksresultaten toegelicht aan geïnteresseerde inwoners.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP