Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

25 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • foto

  Project omgeving Hamer- en Zeshoekstraat

  op 09 mei 2019
  Fase 3 gaat van start. Op het kruispunt Zeshoek-, Hamerstraat, Wildernis en Bergstraatje en in de Hamerstraat tot aan het kruispunt met de Hazenhoekstraat worden rioleringswerken uitgevoerd. Er is dan geen doorgaand verkeer meer mogelijk.
 • foto

  Laat je belastingaangifte invullen

  op 07 mei 2019
  Op woensdag 15 en 22 mei 2019 helpen medewerkers van de Federale Overheidsdienst Financiën jou de belastingaangifte van aanslagjaar 2018 invullen via Tax-on-web. Beide dagen zijn ondertussen volzet.
 • Enthousiaste medewerkers gezocht

  op 03 mei 2019
  Wil je de kinderen van onze gemeente een blijvende glimlach bezorgen of sta je te trappelen om onze klantenbegeleiding en communicatiestromen mee verder uit te bouwen? Hou je van een veelzijdig takenpakket en is 'van nature actief' een slogan die bij je past? Dan ben jij de collega die we zoeken!
 • Mobiliteitsraad

  op 30 april 2019
  De adviesraad mobiliteit is een nieuwe adviesraad die zich buigt over het mobiliteit– en verkeersbeleid in Stekene. Het bespreekt actuele mobiliteitsdossiers en geeft toekomstgericht advies over mobiliteitsvraagstukken. Voor het eerst kan je in Stekene deel uitmaken van een adviesraad Mobiliteit.
 • foto

  Klaar om te stemmen?

  op 29 april 2019
  Op zondag 26 mei 2019 vinden de verkiezingen plaats voor de federale, regionale en Europese parlementen. De dienst Burgerzaken is dan uitzonderlijk open van 9 tot 12 uur om je te helpen met onverwachtse problemen om te gaan stemmen (vb: oproepingsbrief kwijt, identiteitskaart kwijt, …).
 • foto

  Nieuwe blauwe zak

  op 29 april 2019
  Vanaf 1 juni 2019 sorteren en recycleren we nog beter in Stekene! Want in de nieuwe blauwe PMD-zak mogen meer verpakkingen dan vroeger.
 • Oost-Vlaanderen 2050

  op 29 april 2019
  Iedereen heeft plaats nodig om te wonen, te werken en te ontspannen, maar onze beschikbare ruimte raakt stilaan opgebruikt. De Provincie maakt daarom werk van een nieuw Ruimtelijk Beleidsplan met daarin de langetermijnvisie voor het gebruik van de ruimte in Oost-Vlaanderen.
 • foto

  Week van de opvoeding

  op 29 april 2019
  De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. Dit jaar luidt de slogan van de campagne: 'Opvoeden, dat doen we samen'.
 • fiets

  Fietsgravering op zaterdag 1 juni

  op 26 april 2019
  Laat gratis je fiets graveren of labelen op zaterdag 1 juni 2019 tussen 10 en 12 uur in de gemeentelijke technische werkplaats (Polenlaan 35).
 • Inspraak plan-MER Stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027

  op 26 april 2019
  De plannen voor Schelde en Maas zullen maatregelen en acties bevatten die moeten zorgen voor een verbetering van de toestand van de watersystemen en voor een betere bescherming tegen overstromingen en droogte. Tot en met 18 juni 2019 kan je je opmerkingen over het plan MER doorgeven.
 • RUP Sint-Jozefslaan 1B

  op 25 april 2019
  Overeenkomstig de bepalingen van artikel 2.2.18. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, houdt het College van Burgemeester en Schepenen een raadpleging over de start- en procesnota van het RUP Planologisch Attest Sint-Jozefslaan 1B.
 • Midzomersportdag 2019

  op 23 april 2019
  Kom op dinsdag 18 juni naar de midzomersportdag in Sporthal Ter Beke (Vleeshouwersstraat 4B - Sinaai). Geniet er van 9.30 tot 16 uur van een sportdag voor volwassenen met tal van boeiende, laagdrempelige, leuke, sportieve activiteiten! Stel snel zelf je sportdag samen en schrijf in.
 • Atletiek

  Atletiekmeeting

  op 13 april 2019
  Op woensdagnamiddag 22 mei 2019 vindt de atletiekinstuif plaats op de atletiekpiste aan De Sportstek, voor alle lagere schoolkinderen van de Stekense basisscholen. Kom kennismaken met de verschillende atletiekdisciplines tijdens deze leuke sportieve namiddag.
 • eendjes

  Kermisweekend

  op 13 april 2019
  Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 leven jong en oud zich volledig uit! Want dat weekend pakken de foorkramers uit met een mix van attracties voor durfallen en iets rustigere attracties voor het hele gezin. Op zondag kan je - om eventueel van de kermisadrenaline te bekomen - de rommelmarkt bezoeken.
 • foto

  Stekene verdraaid! lekker

  op 13 april 2019
  Ontdek Stekene en kom meer te weten over de Stekenaars, de messenvechters en smokkelaars, over hun zonden, hun gewoontes en verhalen. Onderweg kan je genieten van hapjes en drankjes van lang geleden of eigentijdse lekkernijen.
 • bee

  Wedstrijd bijenvriendelijk(e) tuin of project

  op 10 april 2019
  Dankzij bijen genieten we van heerlijke groenten en vers fruit. Maar de jongste jaren is de bijensterfte in onze streken alarmerend. Dit heeft een invloed op de biodiversiteit en land- en tuinbouw. Stekene wil daarom een bijenvriendelijke gemeente worden. Dit kan niet zonder jouw hulp.
 • Meimaand Muziekmaand

  Meimaand muziekmaand

  op 13 maart 2019
  Hou je klaar voor de derde editie van de Meimaand Muziekmaand! Opnieuw word je getrakteerd op een muzikale avond in jouw favoriete horecazaak. De toegang is gratis.
 • Speelstraten

  op 05 maart 2019
  Skaten, hockey spelen, bellen blazen, leren fietsen of tekeningen maken op de straat? Ja, het kan allemaal in een speelstraat! Je kind heeft ruimte te over om te spelen want de openbare weg wordt over de hele breedte afgesloten. Enkel plaatselijk verkeer is er stapvoets toegelaten.
 • Diftar

  Diftar 2019: de slimme huisvuilcontainer komt eraan

  op 04 maart 2019
  Vanaf 1 juli 2019 wordt de grijze huisvuilzak vervangen door een huisvuilcontainer met chip. MIWA komt naar Stekene om een toelichting te geven en te antwoorden op je vragen over het nieuwe systeem van inzameling van restafval via de grijze afvalbakken. Kom naar de infosessies op 5, 9 of 21 maart.
 • foto

  Fun tijdens de zomervakantie

  op 02 maart 2019
  Je vervelen is uitgesloten deze zomer! Kom naar Riebedebie, de tienerwerking of de sportkampen voor een zomer vol fun! De inschrijving voor kinderen die in Stekene wonen, starten op maandag 6 mei 2019 om 19 uur. Wie niet in Stekene woont, kan inschrijven vanaf maandag 13 mei 2019 om 8.45 uur.
 • bin

  Een BIN in jouw omgeving?

  op 14 januari 2019
  Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners van een bepaalde buurt/wijk en de lokale politie. Wil jij ook meehelpen om jouw buurt veiliger te maken?
 • geld

  Vraag je gemeentelijke premie of subsidie aan

  op 07 januari 2019
  Ben je benieuwd voor welke premies en subsidies je terecht kan bij het gemeentebestuur van Stekene? Hier vind je een overzicht van de tegemoetkomingen. Je kan een aantal premies of subsidies ook digitaal aanvragen.
 • Mobiliteitstoets Het Zomerhuis bevestigt haalbaarheid project

  op 28 december 2018
  In het kader van het project Het Zomerhuis, heeft de gemeente een onafhankelijk bureau aangesteld voor een mobiliteitstoets. Er werden hiervoor ook recente verkeerstellingen uitgevoerd.
 • roker

  Stekene stopt met roken

  op 11 december 2018
  Rook je? Wil je graag stoppen? Grijp dan je kans en schrijf je in voor deze groepscursus. Op woensdag 23 januari 2019 om 19.30 uur vindt er een gratis infosessie plaats in de Panoramazaal van De Sportstek, Nieuwstraat 60d in Stekene.
 • Attesten via Mijn DOSSIER

  op 17 mei 2018
  Mijn DOSSIER is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het de burger mogelijk maakt zijn of haar persoonlijk dossier in het Rijksregisteren te raadplegen en attesten te downloaden.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP