Gemeente Stekene

Nieuwsoverzicht

36 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Fietsverkoop

  Fietsverkoop zaterdag 16 maart 2024

  op 02 maart 2024
  Zoek je fietsonderdelen? Een fiets voor je kotstudent of een fiets voor alledag? Kom dan zeker naar de fietsverkoop op zaterdag 16 maart 2023 in Veiligheidsgebouw de Zavel. De gemeente Stekene verkoopt dan gevonden fietsen waarvan de eigenaar na drie maanden niet kon achterhaald worden.
 • Week van de vrijwilliger

  Week van de Vrijwilliger van 2 maart tem 10 maart 2024

  op 02 maart 2024
  'Vrijwilligerswerk is een ontdekkingsreis', dat is het thema van de Week van de Vrijwilliger dit jaar. Ook in Stekene zijn er talrijke vrijwilligers die zich met hart en ziel vrijwillig inzetten voor een goed doel in hun buurt zonder daarvoor iets terug te verwachten.
 • Dikkedarmkanker

  Maart = maand bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker

  op 01 maart 2024
  Als darmkanker of het risico erop in een vroeg stadium wordt ontdekt, is er meer dan 90 procent kans op genezing. Doe dus de stoelgangtest want tijdig opsporen is belangrijk!
 • Wegenwerken verkeersbord

  Tijdelijke verkeershinder Heirweg vanaf 4 maart 2024

  op 01 maart 2024
  Indien het weer het toelaat, wordt er op maandag 4 maart 2024 gestart met het aanbrengen van markeringen op drie kruispunten op de Heirweg.
 • Wielerwedstrijd

  Wielerwedstrijd Klein-Sinaai op 3 maart 2024

  op 01 maart 2024
  Op zondag 3 maart 2024 van 14.30 tot 17.30 uur vindt in Klein-Sinaai de 19de GP Willy Martens plaats. Langs het volledige parcours geldt éénrichtingsverkeer.
 • Gentsevaart Nederland

  Wegenwerken Gentsevaart Kapellebrug Nederland

  op 28 februari 2024
  De werken aan de Gentsevaart (NL), het verlengde van de De Stropersstraat (BE) en een belangrijke toegangsweg naar Hulst, startten in 2022. Intussen zijn de voorbereidende werken zo goed als klaar. Meer info in dit bericht.
 • De Groenste Streek

  Maak van Stekene De Groenste Streek! Kick-off op 6 maart

  op 26 februari 2024
  Als we allemaal samen actie ondernemen voor onze leefomgeving en onze natuur, maken we dan écht het verschil? Kunnen we die moeilijke uitdagingen voor een beter klimaat aan? Maak samen met ons van Stekene De Groenste Streek! Meer weten over dit project? Kom naar onze infoavond op woensdag 6 maart.
 • Infogids Ontdek Stekene

  Ontdek Stekene met onze gloednieuwe infogids!

  op 26 februari 2024
  Zowel voor eigen inwoners als voor toeristen valt er heel wat te beleven in onze gemeente. We bundelen doe-tips, logiesmogelijkheden, horeca-adresjes, leuke evenementen, nuttige info en een stratenplan in een aantrekkelijke brochure.
 • BOA kinderopvang

  Begeleider buitenschoolse opvang? Schrijf in voor de opleiding voor kindbegeleiders!

  op 23 februari 2024
  Ben jij, of ga jij binnenkort, aan de slag als begeleider van 2,5 tot 12-jarigen in een voor- en naschoolse kinderopvang? Wil jij je hiervoor bijscholen? Dan is de opleiding voor kindbegeleiders van opvanginitiatieven zeker iets voor jou!
 • Sociale woning inschrijven online

  Inschrijven voor een sociale woning doe je vanaf 18 maart 2024 online

  op 23 februari 2024
  Wil je inschrijven voor een sociale woning of je dossier updaten? Vanaf 18 maart 2024 doe je dit volledig online. Ben je al een kandidaat-huurder? Dan word je ook nog per brief verwittigd om je dossier na te kijken. Doe dit zeker om je plaatsje op de wachtlijst niet te verliezen.
 • Sportkampioenen

  Sportkampioenen 2023 in de kijker

  op 21 februari 2024
  Dat we heel wat sportief talent in Stekene hebben, werd op de feestelijke huldiging op 15 december 2023 in De Sportstek nog maar eens duidelijk. Van harte proficiat aan alle sportievelingen! We zetten graag onze laureaten en genomineerden op een rijtje.
 • Vlasroten

  Regionaal Landschap Schelde-Durme zoekt getuigen van vlasroten

  op 08 februari 2024
  Het Waasland was tot in het midden van de 20ste eeuw bezaaid met vlasrootputten. De vlasteelt en -verwerking bood aan vele gezinnen een extra inkomen. Het Regionaal Landschap Schelde-Durme is op zoek naar getuigen die het roten nog hebben meegemaakt en erover willen vertellen.
 • Stekense leesjury

  Stekense Leesjury

  op 06 februari 2024
  Maak kennis met de Stekense Leesjury! Dit uniek initiatief werd opgestart in al onze basisscholen om het lezen bij jonge kinderen te stimuleren. In overleg met de (zorg)leerkrachten stelde de bib pakketten samen met vlot leesbare boekjes per leerjaar.
 • Speelplein Riebedebie

  Word jij (hoofd)animator bij speelplein Riebedebie?

  op 05 februari 2024
  De gemeente is op zoek naar enthousiaste animatoren en hoofdanimatoren voor de speelpleinwerking Riebedebie in juli en augustus 2024. Ben je minimum 16 jaar (animator) of 18 jaar (hoofdanimator) en hou je ervan om kinderen een fantastische zomervakantie te bezorgen? Lees dan zeker verder!
 • Secundair onderwijs

  Digitaal aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs

  op 30 januari 2024
  Ook voor het schooljaar 2024-2025 zal je vanaf 25 maart 2024 via een digitaal aanmeldingssysteem je kind kunnen inschrijven voor het secundair onderwijs.
 • Wateroverlast eind 2023 - begin 2024

  op 22 januari 2024
  Heb je schade geleden door de wateroverlast eind 2023 - begin 2024? Vergeet deze dan niet te melden bij het Vlaams Rampenfonds. Op basis van de ontvangen meldingen onderzoeken ze of het uitzonderlijk weersverschijnsel als ramp kan erkend worden.
 • Tiener Techniekacademie

  Opnieuw Tiener Techniekacademie in Stekene

  op 19 januari 2024
  In maart 2024 gaat de Tiener Techniekacademie opnieuw van start in onze gemeente. Zit je in het 5de of 6de leerjaar en ga je graag creatief aan de slag met techniek en technologie? Schrijf je dan snel in voor deze unieke workshops!
 • 1733

  Huisarts van wacht nodig? Bel 1733

  op 16 januari 2024
  Heb je een medisch probleem als je vaste dokter er niet is (bv. 's nachts, tijdens het weekend of op feestdagen)? Bel dan voortaan 1733! Dit is het nummer voor niet-dringende medische hulp en is gekoppeld aan de lokale wachtdiensten. Ben je doof of slechthorend? Gebruik dan de app 112BE.
 • Eerste stap

  Snel en dichtbij de juiste hulp vinden via eerstestap.be!

  op 04 januari 2024
  Ik kan niet goed slapen. Ik heb donkere gedachten. Ik mis mijn ex ... Heb je een probleem en weet je niet goed bij wie je hiervoor terecht kan of hoe je probleem aan te pakken? Heb je hulp nodig? Alle hulporganisaties van het Waasland zijn verzameld op één website: www.eerstestap.be
 • 5x feestelijk recept

  op 03 januari 2024
  In de Uitstekend januari-februari 2024 gaven we in de rubriek '5x' mee dat de vijf recepten online te vinden zijn. Ontdek ze hierna.
 • Sportkamp

  Jeugdaanbod voorjaar 2024

  op 21 december 2023
  Maak van de krokus- en paasvakantie en het voorjaar een fijne, speelse en/of sportieve periode! Duik in ons voorjaarsprogramma en ontdek wat we voor jouw kind(eren) in petto hebben!
 • Check je ketel

  Check je ketel! Gratis onderhoud van je verwarmingsinstallatie

  op 20 december 2023
  Heb je een bescheiden gezinsinkomen? Dan kan je in aanmerking komen voor een gratis onderhoud van je verwarmingsinstallatie dankzij het Check je ketel-project van Woonwijzer Waasland (Interwaas). Lees hierna verder en ontdek of jij ook recht hebt op dit gratis onderhoud.
 • Jelle Cleymans - (c) Koen Bauters

  Cultureel programma voorjaar 2024

  op 18 december 2023
  Op vrijdag 19 januari 2024 vliegen we er weer in! Dit voorjaar komen er enkele bekende artiesten langs zoals Sven De Leijer, Jelle Cleymans, José De Cauwer en vele anderen. Het volledige programma kan je al ontdekken in dit bericht. De ticketverkoop start op zaterdag 6 januari 2024 om 9 uur.
 • Sikufoto

  Tentoonstelling Sikufoto in De Sportstek

  op 18 december 2023
  Van 1 januari tot en met 30 april 2024 exposeert fotoclub Sikufoto in de middengang van De Sportstek. Benieuwd naar hun werk? Breng dan zeker een bezoekje aan de tentoonstelling tijdens de openingsuren van De Sportstek.
 • Parkeerschijf

  Heb jij al een conforme parkeerschijf?

  op 01 december 2023
  Sinds 2002 moet je, als je in een blauwe zone parkeert, een parkeerschijf gebruiken naar Europees model. Alle andere modellen zijn niet meer geldig en kunnen je een boete opleveren. Maar hoe ziet een conforme parkeerschijf er nu uit?
 • Enquête invullen

  Enquête naar inkomsten en levensomstandigheden (SILC)

  op 30 november 2023
  Statbel, het Belgische statistiekbureau, organiseert bij een aantal huishoudens in onze gemeente een officiële enquête om onderzoek te doen naar inkomen en levensomstandigheden. Ontvang je ook een uitnodigingsbrief in de bus? Dan wordt jouw medewerking zeer op prijs gesteld.
 • Wintertips

  Wintertips: bescherm je waterleiding en watermeter

  op 17 november 2023
  Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je waterleiding en watermeter bevriezen. Dit is niet alleen onaangenaam, het kan je ook heel wat geld kosten. Om dit te vermijden, geeft De Watergroep graag enkele tips.
 • De Lijn bus

  Het nieuwe net, hoe zit dat nu in Stekene? (dienstregeling De Lijn)

  op 27 oktober 2023
  Vanaf 6 januari 2024 gaat De Lijn ook in onze regio in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.
 • Strooiploeg

  Stekene strooit

  op 27 oktober 2023
  Gesneeuwd, geijzeld en onze Stekense wegen en fietspaden liggen er glad bij? Dan schieten de technische diensten van onze gemeente voor dag en dauw in actie. Elk jaar wordt een strooiprogramma opgesteld, waarin onder meer de strooiroutes zijn opgenomen.
 • Aanpassingswerken nutsleidingen Hellestraat - najaar 2023-voorjaar 2024

  op 12 oktober 2023
  Dit najaar staan de vernieuwing en verplaatsing van de nutsleidingen in de Hellestraat op de planning. Deze aanpassingswerken zijn een voorbereiding op de latere wegen- en rioleringswerken van de gemeente en Aguafin.
 • Opvang Vlaanderen

  Lokaal loket Kinderopvang Stekene

  op 04 april 2023
  Het lokaal loket Kinderopvang is dé plaats waar je alles kan terugvinden over kinderopvang voor baby’s en peuters in Stekene. Via de handige website vind je snel en makkelijk een opvang die past bij jouw kind van 0 tot 3 jaar en kan je meteen jouw plaats aanvragen. Zo wordt opvang vinden kinderspel!
 • glasbol parking sporthal

  Glascontainer parking centrumzone buiten gebruik

  op 28 februari 2023
  Omwille van de werken voor de bouw van het nieuwe gemeenschapscentrum wordt de ondergrondse glascontainer op het grindgedeelte van parking centrumzone (parking Tack) buiten gebruik gesteld. MIWA zorgt voor een alternatief en plaatst tijdelijk een glasbol op de parking van de sporthal.
 • Red de Wase bossen

  Red de Wase bossen - klimaatrobuuste en veerkrachtige bossen

  op 04 januari 2022
  Wie langs Wase wegen passeert, kan er niet omheen: de aanblik van troosteloze, afgestorven naaldbossen. Waarom wordt deze regio zo erg getroffen? En hoe kunnen we deze bossen weerbaar maken tegen ziektes en de klimaatverandering? Ben je eigenaar van een ziek bos? Neem dan contact op met het meldpunt
 • Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken gemakkelijk

  op 29 december 2021
  Door de samenwerking van onze gemeente met Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse overheid, kan je voortaan via deze website al je persoonlijke documenten en attesten online opvragen bij lokale, Vlaamse en federale overheid. Want Mijn burgerprofiel, da’s één persoonlijk overzicht van álle overheidszaken.
 • boodschappen

  Stekene helpt

  op 19 november 2021
  Gemeente Stekene brengt vrijwilligers in contact met zij die hulp nodig hebben. Elke hulpvraag (boodschappen doen, de hond uitlaten, de post wegdoen, een babbeltje via de telefoon, ...) wordt aan de juiste vrijwilliger toegewezen. 
 • bevraging

  Resultaten bewonersbevraging dorpskern Stekene 2018

  op 19 juni 2018
  De resultaten van de grootschalige bewonersbevraging, die we in het voorjaar van 2018 lieten uitvoeren bij onze inwoners, ondernemers en verenigingen, zijn bekend. Dinsdagavond 19 juni 2018 werden de onderzoeksresultaten toegelicht aan geïnteresseerde inwoners.
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP